Srpska slova u Word-u

Komplexas

Zainteresovan član
Poruka
136
Evo cackam nesto u Word-u ali nisam siguran kako da namestim Srpska slova. Tacnije interesuje me ''Srpska'' latinica sa sve onim znakovima.

Sta trebam da ucinim da bi je imao, i kakav je raspored slova? Koje tipke zauzimaju ta ''nova slova''? U principu bi mi trebalo samo za word-ne zelim da se mesa ovako obicno.

Evo cackam nesto u Word-u ali nisam siguran kako da namestim Srpska slova. Tacnije interesuje me ''Srpska'' latinica sa sve onim znakovima.

Sta trebam da ucinim da bi je imao, i kakav je raspored slova? Koje tipke zauzimaju ta ''nova slova''? U principu bi mi trebalo samo za word-ne zelim da se mesa ovako obicno.

Control panel-Regional and Language options - kartica Languages - Details - ADD (pa nadješ serbian latin i isklikćeš na OK...U donjem levom uglu monitora na task baru pojavi ti se ikonica EN klikom an nju menjaš sa EN na SR. I to važi za sve programe za kuckanje, ne samo word.

rasored slova:

Z i Y menjaju mesta
[ -š
] -đ
' -č
;- ć
\ - ž

Imaš inače i drugi način, da ubaciš fontove u control panel pa da ih koristiš u wordu, ali to više niko ne uibacuje i ne koristi, doći ćeš u situaciju da na nekom drugom kompu taj tvoj dokument izgleda ko hijeroglif.

Poslednja izmena:

Као што су ти већ рекли, у Regional and Language options наместиш српску латиницу за тастатуру, а да не би мешао који знак беше за које латинично слово са "капицом", купиш тастатуру са нашим латиничним словима и мирна бачка. Купујмо домаће... ;)

Back