СРПСКА ОМЛАДИНА

dino.:
Da sasa85 balavc ? Pa 30 puta sam ozbiljniji od tebe i molim te nemoj da mi solis pamet plzzzzzzzz molim te znaci dosta mi je takvih ... Znam ja da ti mislis da si pametna i sve najbolje o sebi ali molim te nemoj mi sloliti pamet to je poslednje sto mi treba . Balavac joj dodje mi da isamaram nekog kada mi tako nesto kaze lololololololololol. Mislim ni ne znas me ni nista o meni ne znas tako da pssss , a ja mogu i da se prestavljam lazno i da se ponasam laznooo ono jos jednom plzzzzzzz nemoj vise soliti pamet plzzzzzzzz i nista nemoj vise da mi kazess aj molimt da me postedis aj jos jednom plzzzzzz

Pa,zato sto jesi balavac... To se moglo zakljuciti iz samo tvog jednog posta... Ako treba,ponovicu ti...
Ne znas me... Ni malo... Samo lupetas... Postedi sebe blamiranja...
Recicu ti sta mislim,ti ne mozes da mi zabranis...
Slobodno otvori jos par naloga... Da se predstavljas lazno... Da vidimo da li ces uspeti...

A sad ozbiljno...
Smiri se...

Da se vratim na ono zbog cega sam ti se u opste i obratila... Nemoj da vidim jos neku psovku sa tvoje strane... A svaki tvoj sledeci post,bice obrisan ako nastavis ovu diskusiju...

Tek sam sada videla kako je ova tema... hmmm.... dinamicna? :wink: :lol:

cirilicom pisem u skoli, ne zato sto me teraju, nego zato sto mi odgovara. ovde nas vecina pise latinicom, jer je na internetu prosto PRAKTICNIJE pisati njom.

sve mi se cini da je pobunjenik daleko od ovog vremena. da pokusava da vrati neko predjasnje vreme.
u pravu je da starci nisu prolupali (eh, ne mogu tacno da se setim njegovog izraza), i da imaju vise iskustva, ali omladina ipak bolje zna kakvo je trenutno stanje. i ipak se najvise odlucuje o njihovoj buducnosti, tako da im je to svakako u interesu.
sto se tice toga da 'maloletnici ubijaju, bla, bla, samo u srbiji', da 'se samo kod nas moze desiti da nam ubiju predsednika, i da se to ne resi', nije tacno. mnogo puta sam procitala u novinama o stranim tinejdzerima koji su ubili pola skole, ili tako nesto. isto tako, politicka ubiustva neretko ostaju nerasvetljena, mada se slazem da je to veliki propust.
neko je pomenuo da nasa omladina samo oponasa zapad. bas me zanima koga taj famozni zapad okrivljuje za propast njihove omladine. mozda, nas?

Pobunjenik:
„ Опасан ветар вам захвата омладину и гаси онај прочишћавајући родољубиви пламен. За већину ваше садашње омладине родољубље се састоји од неке врсте зависти пуне мржње. Завиде земљама које су богатије и моћније од њихове и том понижавајућем осећају накарадно дају оно лепо име родољубље. Истинско родољубље, међутим, код ње нема одјека. Одавати почаст изгинулима, сећати се њиховог жртвовања и трудити се да им будеш сличан, па који би савремени младић или девојка био толико глуп да то чини? Онда више не би могли да мисле на себе, морали би да признају да немају никаквих заслуга, а да их старији имају много.”

Арчибалд Рајс

Београд,

1928.

Скоро осамдесет година касније, ми тапкамо у месту. Наша данашња омладина је иста оваква (ако не и гора) као што ју је описао др Арчибалд Рајс – велики пријатељ српског народа.
Nazalost istina.Pravi heroji su zaboravljeni,oni koji su umirali zarad svoje zemlje zrtvovali sve,zarad nasih danasnjih zivota,niko ih nepamti grobovi su ima zarasli...i mi mislimo da cemo pored takvog ponasanja postici nesto,hocemo,al malo juce,moramo prvo da postujemo sebe da bi nas postvolai drugi.

Vidim da ovde vecina hvali nasu omladinu. Ok...lepo je hvaliti sebe, ali sagledajmo realno stvari. Koliko je samo skocila maloletna delikvencija...... koliko se povecao broj mladih koji koriste narkotike, koliko se povecao broj alkoholicara ( klasicnih), broj pusaca...... Postoji i onaj deo koji je da kazemo normalan(koliko moze biti), ali na zalost.....to je veoma mali deo. :(

Back