Srpska mladost najneobrazovanija u evropi

Petar_FPN:
neces naici na iznenadjenje...ne podrzavaju ga.licno znam da ogromno/vechinski nije tako...i austrijancima zaista udarise packu tada,i eto,hajder propade posle toga...(al se njegovi polako vrachaju:))

О томе се и ради. Враћају се, умивени, очешљани и више их не прозивају да су "екстремисти" и слично. Па, да ли су Аустријанци "образованији" од нас? :roll:

Чак је и дописник неког аустријског листа (заборавих назив), на БК бранио Хајдера од "стереотипа" који владају у Србији (!!!???).

Zarathustra:
Не, credo qui absurdum нема благе везе с тим што ти причаш. Како можеш овакву контрадикцију да испалиш па нешто не може да буде логично ако је апсурдно. :roll:
Најбоље је то дефинисао касније Вилијам Окам који је ту фразу уклопио у део мистике који и служи за вежбање вере, јер се Божија чуда не дају рационално објаснити.

Најбољи ти је доказ да се веровати може и рационално али и уз сумњу што је до танчина извео и доказао Декарт као логички процес. Наравно ја не кажем да се и он не може критиковати и налазити му недостатака у његовом објашњењу, али ти изгледа не штедиш нити једну прилику за истресањем твојих душевних сплачина да би облатио једну оживотворену Заједницу живог Бога и институцију од угледа. Еј човече, па како те није срамота барем што делиш уопште исто парче хлеба са људима који су Јој дубоко наклоњени ?![/QUOTE]
opet zaboravljam navodnike... moja greshka, u pravu si. treba "logichno"

:D ma shta mi napricha... to shto ti verujesh i neku knjigu, ne znachi da je tachno i ne uzimaj je kao chinjenicu, jer njena verodostojnost nije proverljiva!

to je bilo pod 1) 8)

a pod 2)
koje parche leba, s kim delim???
ako mislish na ove ateiste koji ne veruju u boga al veruju u crkvu... pa da, rucham povremeno s takvima...

a kako njih nije sramota da jedu samnom koji ne verujem u crkvu... pitaj njih. pljulju i oni po meni i slichnima mnogo vishe, mnogo gadnije, mnogo intenzivnije, shto mozesh chitajuci postove trenutnih i bivshih forumasha da vidish i ovde.

al, tu se javlja tvoja izraelska vrlina licemerja i dvostrukih standarda, pa uglavnom sledi odgovor "pa shta ako oni to rade, duzni su da chuvaju veru u crkvu a ti si...(i onda sledi jedan skup osobina ko kuchic da ih je pisao...)"

al ne vredi s tobom diskutovati...
kao shto smo vidli na raspravi o sramoti Europjesme...
samo neke uvrede i lazi, nishta argumentovano i naravno bez izvinjenja. al, to je i normalno, izraelac ne kaze izvini, a i kako ce kad je odabran 8)

Arhangel NS:
О томе се и ради. Враћају се, умивени, очешљани и више их не прозивају да су "екстремисти" и слично. Па, да ли су Аустријанци "образованији" од нас? :roll:

Чак је и дописник неког аустријског листа (заборавих назив), на БК бранио Хајдера од "стереотипа" који владају у Србији (!!!???).
branio ne branio,hajder licno je propao..i vechina ga tamo posmatra kao budalu..a i popili su tihe sankcije tada,kako god neki novinari ubedjivali

Соке:
...Prirodni resursi postaju nebitni...
Соке:
I promasio si ovo oko resursa, ne radi se o ekologiji vec o necemu drugome sto pocinje na e...

Молим те, објасни ми који су то природни ресурси небитни данас ? Мислиш на нафту, драгоцене метале или воду ?

Немој да си тако тајновит, па шта то кријеш на е... ? ;) :D

Аранђел:
О томе се и ради. Враћају се, умивени, очешљани и више их не прозивају да су "екстремисти" и слично. Па, да ли су Аустријанци "образованији" од нас?

Ко теби уопште каже да су гласачи Хајдера необразовани ??
То вероватно могу да продају маглу овде купусари који су јуче обукли јапијевска одела и сад проповедају либерализам.
Лично сам упознао неке од присталица и деце функционера у Националном фронту у Француској.... интелектуалци par excellence !

Zarathustra:
Ко теби уопште каже да су гласачи Хајдера необразовани ??
То вероватно могу да продају маглу овде купусари који су јуче обукли јапијевска одела и сад проповедају либерализам.
Лично сам упознао неке од присталица и деце функционера у Националном фронту у Француској.... интелектуалци par excellence !

То сам написао због "проверених" резултата разноразних агенција за истраживање и губљење времена. Ако се вратимо на нека овде изнета мишљења може се приметити да се резултати на изборима повезују са насловом теме, тј. радикали имају добар резултат зато што млади не уписују факултете (у уводном посту се, у ствари ради о томе), па вероватно остају "необразовани", хоће рећи - примитивни јер гласају за СРС.

Читава та прича ми је мало збрда-здола...

Аранђел:
То сам написао због "проверених" резултата разноразних агенција за истраживање и губљење времена. Ако се вратимо на нека овде изнета мишљења може се приметити да се резултати на изборима повезују са насловом теме, тј. радикали имају добар резултат зато што млади не уписују факултете (у уводном посту се, у ствари ради о томе), па вероватно остају "необразовани", хоће рећи - примитивни јер гласају за СРС.

Читава та прича ми је мало збрда-здола...

ОК, схватам суштину. Немам ни најмању намеру да браним СРС, али не могу да поднесем причу по којој ми тобоже заостајемо по количини културе, а још образованости !?
Све зависи у ком се окружењу крећеш и какви су људи.
Рецимо, лично познајем подоста људи који су доминирали управо у институцијама образовања у иностранству, а основе су стицали овде....
....Све ми то некако не пије воду....

Још једном ћу да поновим то ти је жвака ових најновијих, "најсвежијих" либерала.... они су ти као ламе, када ухвате један бусен траве или сена да жваћу онда га не испуштају из уста...

Zarathustra:
ОК, схватам суштину. Немам ни најмању намеру да браним СРС, али не могу да поднесем причу по којој ми тобоже заостајемо по количини културе, а још образованости !?
Све зависи у ком се окружењу крећеш и какви су људи.
Рецимо, лично познајем подоста људи који су доминирали управо у институцијама образовања у иностранству, а основе су стицали овде....
....Све ми то некако не пије воду....

Још једном ћу да поновим то ти је жвака ових најновијих, "најсвежијих" либерала.... они су ти као ламе, када ухвате један бусен траве или сена да жваћу онда га не испуштају из уста...

Мени се чини да причамо о истој ствари на сличан начин...

Поготово ме "тангира" та прича о необразованој српској младежи, јер се, тобоже, јако мали број младих уписује на факултете, а то је наравно "повезано" са политичком сликом у Србији.

Већ сам написао да сам од неких сељака чуо више мудрости, него од неких "школованих" ...Па, ја и не очекујем од неког клинца (18,19,23 год.) да може
скапирати за кога би требало да гласа, без обзира да ли је студент, радник, сељак, незапослен...Свима је потребно искуство (уз жељу да се информишу) да би стекли какву-такву слику о странкама и о дешавањима уопште...

Није довољно само уписати факс...

Ma nije dovoljno samo upisati fax. Tu si u pravu. Ali moras da zavrsis medicinu da bi lecio ljude. Arhitekturu da bi projektovao zgrade.... Ali u srbiji postoji DZUMLE(gomila) experata koji nisu nista zavrsili i po ceo dan sede sa flasom piva ispred zadruge. A posle tvrde da sve znaju da urade i da im fakultet ne treba.

dr.koki:
Ma nije dovoljno samo upisati fax. Tu si u pravu. Ali moras da zavrsis medicinu da bi lecio ljude. Arhitekturu da bi projektovao zgrade.... Ali u srbiji postoji DZUMLE(gomila) experata koji nisu nista zavrsili i po ceo dan sede sa flasom piva ispred zadruge. A posle tvrde da sve znaju da urade i da im fakultet ne treba.

Не ради се о томе.Наравно да мораш имати адекватно школовање за обављање посла, мада, није фер стављати у исту раван медицину, архитектуру, електро, машински са друштвеним наукама (ту се провлаче многи). Али, то све нема везе са бирачким телом, бар не у толикој мери колико би неки то да представе...

Пример из мог друштва :

Дипл.инж. машинства гласа за Г17+
Дипл.економиста гласа за СРС, други из друштва гласа за ДС.
ССС гражевински техничар (ради као трговац бај д веј) гласа за СПО
Адвокат у мојој улици је ДСС-овац (члан)
И тако даље...

п.с. не знам да ли овај пример осликава шта сам хтео да кажем, али... :roll:

Arhangel NS:
Не ради се о томе.Наравно да мораш имати адекватно школовање за обављање посла, мада, није фер стављати у исту раван медицину, архитектуру, електро, машински са друштвеним наукама (ту се провлаче многи). Али, то све нема везе са бирачким телом, бар не у толикој мери колико би неки то да представе...

Пример из мог друштва :

Дипл.инж. машинства гласа за Г17+
Дипл.економиста гласа за СРС, други из друштва гласа за ДС.
ССС гражевински техничар (ради као трговац бај д веј) гласа за СПО
Адвокат у мојој улици је ДСС-овац (члан)
И тако даље...

п.с. не знам да ли овај пример осликава шта сам хтео да кажем, али... :roll:

Ne odslikava nista jer ja cu ti naci iz svakog sloja po jednog iz moje okoline koji glasa za nekog od navedenih.
Ali ako uzmes procenat ljudi sa osnovnom skolom i nize od toga videces za koga glasa 90%,a ako uzmes ljude sa zavrsenim fakultetom videces da 90% njih ne glasa za tog istog za koga glasa 90% iz prve grupe.

Arnold_Layne:
znate li šta se vidja samo u Srbiji.
da jedan od glavnih vodja grada Beograda (pored Bogdanovića) večeras u emisiji na BK govori kako je ponosan na napredak koji je ostvaren u Beogradu...a pritom je pola grada u mraku jer je dalekovod skliznuo...

Pa takve stvari se dogadjaju i u New Yorku, i L.A..........nestalo struje zbog elementarne nepogode, pa sta ??

Za SPS-SRS-JUL ganga, struje nije bilo redovno, svake zime po nekoliko sati dnevno...

Beograd je izgradjen zadnjih pet godina vise nego 25 pre toga, proglasen je za najperspektivniji grad jugoistocne Evrope, Novi BGD najzad lici na nesto, a ne na spavaonicu i pishaonicu...itd,itd,

Ali, rdjavom K*rcu i dlaka smeta, pa i kliziste ispade krivica gradske vlade :-x

Ne ljubim DS nimalo, ali sto jes , jes.....najgori je eS eR eS :D :D

_Milanche_:
Ne odslikava nista jer ja cu ti naci iz svakog sloja po jednog iz moje okoline koji glasa za nekog od navedenih.
Ali ako uzmes procenat ljudi sa osnovnom skolom i nize od toga videces za koga glasa 90%,a ako uzmes ljude sa zavrsenim fakultetom videces da 90% njih ne glasa za tog istog za koga glasa 90% iz prve grupe.

A da ti malo to povežeš sa temom? Ko priča o osnovnoj školi i "fakultetlijama"? Ja govorim o ljudima sa VSS, pročitaj moj post ponovo...A ti porediš sa "osnovcima"... :roll:

Postoji teza da, kada bi mladi u većem broju upisivali (???) fax, da bi se to odrazilo na rezultate na izborima...Ja ne kapiram takvu teoretsku gimnastiku i zato sam naveo primer u mom najbližem okruženju. Nisam pisao o svim ljudima koje poznajem, jer bi se tek tu videlo koliko ta teorija nema veze.

Svi ljudi su podložni političkom marketingu, ne znači, ako su u pitanju studenti, da su imuni na to...Tako da u tom smislu ti podaci (u uvodnom postu) ne govore ništa, osim da se mladi u malom procentu odlučuju za studiranje...A to dovoditi u vezu sa političkim opredeljenjem je bez veze.

Arhangel NS:
A da ti malo to povežeš sa temom? Ko priča o osnovnoj školi i "fakultetlijama"? Ja govorim o ljudima sa VSS, pročitaj moj post ponovo...A ti porediš sa "osnovcima"... :roll:

Postoji teza da, kada bi mladi u većem broju upisivali (???) fax, da bi se to odrazilo na rezultate na izborima...Ja ne kapiram takvu teoretsku gimnastiku i zato sam naveo primer u mom najbližem okruženju. Nisam pisao o svim ljudima koje poznajem, jer bi se tek tu videlo koliko ta teorija nema veze.

Svi ljudi su podložni političkom marketingu, ne znači, ako su u pitanju studenti, da su imuni na to...Tako da u tom smislu ti podaci (u uvodnom postu) ne govore ništa, osim da se mladi u malom procentu odlučuju za studiranje...A to dovoditi u vezu sa političkim opredeljenjem je bez veze.

nije 90% ljudi koji studiraju ili su savrsili fakultete ne glasaju za SRS.
To ima veze sa temom.Osnovce sam pomenuo da docaram stvari.

_Milanche_:
nije 90% ljudi koji studiraju ili su savrsili fakultete ne glasaju za SRS.
To ima veze sa temom.Osnovce sam pomenuo da docaram stvari.

Много волиш да пишеш о 90%...Јеси ли ти вршио нека истраживања на ту тему?

А са основцима ниси дочарао ствари, само си унео забуну...

Back