Srodna dusa?

• Začetnik teme Začetnik teme bananicaaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja verujem da svako ima bar jednu srodnu dushu,ali ne verujem da je to bash sve kao u bajci,tipa vidish ga/je po prvi put u zivotu i shvatish da je on/ona tvoja srodna dusha.Mislim da je to neko s kim se slazesh koliko god da se razliciti, neko ko te razume i neko koga volish sa svim njegovim manama,porocima i svim ostalim :) Ja verujem da cu jednog dana pronaci svoju, ali ne zelim da se to josh uvek desi,ima vremena,josh je rano..... :wink:

vicente:
bleach:
vicente:
чекај, кад кажете "сродне душе" мислите да је човек рођен тачно и само за ту његову "сродну душу" и да потпуно и савршено одговарају једно другом?

кључна реч је рођен

да?

не....
не постоји....
постоји само сплет околности...
ja ne mislim da je kljucna rec - rodjen... mozda gresim, ali vec smo spomenuli, a ja se s tim slazem, da srodne duse ne vezujemo za vreme i mesto... to je iznad toga... nije zemaljski, da tako kazem... na nekom drugom nivou...

pa ja to i pitam, ako mislite da su dvoje rodjeni jedno za drugo,
moj stav je da od toga nema ništa...
ok (8 pitao si, ja rekoh da to ne mislim... nije stvar u rodjenju... nije radjanje poenta... (8
vicente:
postoje ljudi koji se "slažu" bolje i lošije, ali da su bukvalno stvoreni jedno za drugo....
ne mislim da je tako...
ja verujem u to... stvoreni za jedno drugo...
naravno, slazu se i sve to... ali nekako verujem da se uklapaju... da, ta rec... (8 uklapaju se, pa su samim tim stvoreni jedno za drugo... otprilike tako... ne mogu ovo recima bas objasniti kako treba...

vicente:
što se malkice kosi sa mojim drugim mišljenjem da se samo jednom iskreno voli i da je ideal ostati sa tom osobom čitav život....
tako da, hebi ga...
i ja mislim da se malkice kosi... (8 ne mislis da je ta 'jedina ljubav' srodna dusa, izmedju ostalog?... nemam pojma... (8

bleach:
Sasha85:
britgirl:
Sasha85:
JECIKICA 87:
Ma sigurno...Sto posto postoji.Samo treba biti dovoljno pametan<a i sa puno srece>da je nadjes.
Ja sam zivi primer za to!I vec sam nasla svoju srodnu dusu :D :D :D
P.S.Negubite nadu!Kad tad ce te je pronaci!!! :wink:

Boze devojko kako mozes da nadjes (da budes sigurna) da ti je neko srodna dusa kad si jos dete?! :roll:
srodne duse su srodne duse-ako su neki ljudi sudjeni jedno drugom ne postoji pravilo da li ce se oni upoznati sa deset ili pedeset godina... :wink:

Ja sam po prirodi jako romanticna,tako da verujem u to.I da postoji samo jedna,jedina srodna dusa,da cemo sigurno da je upoznamo,ali mislim da samo od nas zavisi hocemo li uspeti da je zadrzimo

Niko mene ne moze da ubedi da je dete od 10ak godina naslo srodnu dusu...
Moras malo vise da znas o srodnoj dusi da bi mogao da je nadjes...
Ali to je moje misljenje...
ja se slazem sa ovim boldovanim...
mislim nesto kao ljubav... rekli smo na onoj temi (Love and only love...) da je ljubav umece... da moras znati voleti, da se na kraju toliko toga svodi na razum... tako i ovo "razumevanje"... treba znati... tako nekako, nisam bas spretna s recima...

E,o tome ja pricam... ;)

bleach:
The Last Unicorn:
bleach:
The Last Unicorn:
Po meni je srodna dusa neko ko ima slicnosti s tobom,ali nije potpuno ista osoba,neko sa kim se medjusobno dopunjujes.
Slazem se sa bleach da ta ideja o srodnoj dusi zvuci uzviseno,ali ja nisam sigurna da verujem da takva osoba postoji.Chak i ako postoji srodna dusa za svakoga,onda je mali procenat onih koji se nadju,kao sto je neko rekao u jednom od prethodnih postova,to je jednostavno splet okolnosti.
Meni se nekako cini da je moja srodna dusa(ako je uopshte postojala) vec umrla.
;) (; drago mi je... (8
zasto mislis da je umrla?... i mislis da postoji samo jedna... e da... zanimljivo pitanje :? ...
Ne umem bas tacno da objasnim,ali imam taj cudan osecaj da je moja srodna dusa(ponavljam,ako je postojala)zivela negde daleko,tako da cak i da mislim da je ziva,ne verujem da bi smo se ikada sreli.
Ne znam zbog cega mislim da je umrla,opet imam cudan osecaj...
pa to je sasvim u redu... ako imas neki osecaj kome verujes (; kada o svemu ovome pricamo, kada govorimo o blizini/daljini u ovom kontextu, ja sve razmisljam o duhovnoj blizini... ta osoba moze da bude svaki dan pored mene, ali ako ja to ne znam ili iz nekog razloga poricem, ne zelim da verujem, isto mi je kao da je na kraj sveta ili sta ja znam gde... ili mozda i vise ne ziva...
The Last Unicorn:
Izvini,ako ti sve ovo zvuci konfuzno....neke stvari u vezi sebe nisam u stanju da objasnim...
m daj bwe (8 ne zvuci konfuzno... mislim, zvuci :p ali...
naravno... razumem (8 neke stvari, kazes... ja ne mogu mnooogo stvari u vezi sebe da objasnim...

Hvala ti na razumevanju! :)

bleach:
vicente:
što se malkice kosi sa mojim drugim mišljenjem da se samo jednom iskreno voli i da je ideal ostati sa tom osobom čitav život....
tako da, hebi ga...
i ja mislim da se malkice kosi... (8 ne mislis da je ta 'jedina ljubav' srodna dusa, izmedju ostalog?... nemam pojma... (8
i ja hocu to da pitam.pa ta jedina ljubav koju volis celog zivota=srodna dusa-to se na kraju svodi na isto....

The Last Unicorn:
Hvala ti na razumevanju! :)
da li je potrebno reci 'nema na cemu'?... ;)
samo opusteno... 8) 8) ;)

Sasha85:
E,o tome ja pricam... ;)
e drago mi je sto sam uspela da nekako objasnim sta sam htela da kazem ;) i drago mi je sto si i ti mislila isto... ;) 8)
Moon Child:
i ja hocu to da pitam.pa ta jedina ljubav koju volis celog zivota=srodna dusa-to se na kraju svodi na isto....
pa ne znam... sigurno da je 'ta' osoba srodna dusa... ali mislis da postoji vise srodnih dusa?... :? pa mozemo imati i prijatelje... ali, vrtim se u krug... i 'ta' osoba je pre svega prijatelj... tako da se to svodi na isto...

p.s. hihih... sad sam ukapirala da smo imale isti kraj :p :p :p
p.s.2. napomena ~ 'ta' osoba = jedina ljubav...

Moon Child:
bleach:
vicente:
tako da, hebi ga...

да...
још у првој поруци о овој теми сам рекао да постоји само сплет околности...
значи, да сам, можда, исто то могао доживети са неким другим, а не искључиво са том особом, да су се неке ствари другачије одвијале....
ако разумете шта хоћу да кажем....

vicente:
Moon Child:
bleach:
vicente:
tako da, hebi ga...

да...
још у првој поруци о овој теми сам рекао да постоји само сплет околности...
значи, да сам, можда, исто то могао доживети са неким другим, а не искључиво са том особом, да су се неке ствари другачије одвијале....
ако разумете шта хоћу да кажем....
hm... ako sam dobro razumela... sve je to tebi kul, ali ne verujes u 'stvoreni jedno za drugo'?... (8 je l' tako?...
ja verujem u to sa iskljucivo 'tom' osobom... (8

ma,ja ne verujem ni u kakve spletove okolnosti,srodne duse,ljubav na prvi pogled...i sve to tipa:ako treba da se desi,desice se,jer se nista ne desava samo od sebe i oko svega moras da se potrudis da bi do toga dosao....

ko razume,shvatice....ja,ne bas... :?

Moon Child:
heh..ja totalno suprotno....ako je nesto sudjeno mora da se desi pa makar ti lezao u krevetu po ceo dan!
da... ali isto tako ne treba da 'lezis u krevetu ceo dan'... (metaforicki receno :p)
ono sto hocu da kazem... ja verujem u to ~ sudjeno je npr da ti nesto ne uspe, ti u svakomm slucaju treba da se trudis i das sve od sebe... a ako ti je npr sudjeno da nesto uspe, ne treba da dignes sve cetiri u vis (to moja baka prica :p), vec i dalje treba da radis na tome... i uspece 8) mislim, uspece u svakom slucaju ako je to sudjeno, ali opet... 8) valjda je neko shvatio 8) jedva sam ja uspela da srocim... :p

uh... ne mogu sada chitati sve komentare... sledecji put...
Ukratko, mislim da ~srodne dushe~ postoje... necju sada daviti sa mojim teorijama shta taj pojam meni znachi...
Odatle treba krenuti...
Ne, ne verujem u sudbinu... i ne verujem u potpuno iskljucenje iste... komplikovano...
Ponekad mislim: hm, da... postoji On, jedini i samo on... i nije na drugom kraju planete, nije ,umro' pre nego shto sam se rodila niti je istina da josh nije rodjen... jer sve su karte podeljene, svi pijuni nameshteni... a od nas zavisi kad cje i kako cje se to deshavati...
Imam i faze kada za ovo gore kazem: sra*e... eh, moji periodi (:... Onda volim da se teshim time da ima vishe ~srodnih dusha~... opet, chije znachenje meni drugacije zvuchi od ~standardnih...
and... faza tri... ~ljubav ne postoji, srecja ne postoji, neko se zeznuo shto sam ja Ovde i Sada... i tako dalje i tako blize... sve u krug, pa dok te ne uhvati vrtoglavica... sidjes sa vrteshke, pa uplatish josh jednu vozhnju...
bash volimo da se muchimo, zar ne? (: Mazohisti... :p

Moon Child:
heh..ja totalno suprotno....ako je nesto sudjeno mora da se desi pa makar ti lezao u krevetu po ceo dan!

једино што је теби суђено у том случају је да умреш од досаде, осим ако немаш неког да ти прави друштво у кревету.... :wink: :D :D :D

Back