Srodna dusa...

• Začetnik teme Začetnik teme Hero
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
koncept poznat kao srodna dusa je dobrim delom povlacenje paralela u stavovima i razmisljanjima...
kao takav, jednako je primenjiv na osobe oba pola, kako je neko gore i primetio- cini mi se

ali, onaj mali deo... ''prepoznavanje'' nekoga na spiritualnom nivou, tanani senzibilitet;
najvise podseca na prisecanje neke davno prozivljene realnosti, ili (ne)dosanjanog iskustva
susret sa nestvarnim :))))

ja mislim da sam kvalitetno odgovorio na temu :mrgreen:

naletjeh sinoć na ovo...da vidimo imamo li ključ ili bravu na ovom forumu :lol:

"Srodna duša je neko ko ima brave koje odgovaraju našim ključevima a i ključeve koji odgovaraju našim bravama. Kada se osećamo dovoljno bezbednim da otvorimo brave, možemo da budemo u potpunosti baš ono što jesmo. Naša srodna duša deli naše čežnje, naš smisao za pravac. Naša srodna duša je neko ko donosi život u život."
Ričard Bah

naletjeh sinoć na ovo...da vidimo imamo li ključ ili bravu na ovom forumu :lol:

"Srodna duša je neko ko ima brave koje odgovaraju našim ključevima a i ključeve koji odgovaraju našim bravama. Kada se osećamo dovoljno bezbednim da otvorimo brave, možemo da budemo u potpunosti baš ono što jesmo. Naša srodna duša deli naše čežnje, naš smisao za pravac. Naša srodna duša je neko ko donosi život u život."
Ričard Bah

Deluje nekako previse preoptreceno ova izjava,za srodne duse...:neutral:
Mozda je ispravnije reci da je srodna dusa neko ko moze da probudi u nama ono sto drugi ne mogu,da nas inspirise da mislimo o zivotu i ljubavi na drugi nacin,ne mora obavezno biti istih interesovanja kao mi,ustvari uglavnom je rec o sukobu,ali pozitivnom,ono kad radimo stvari koje inace ne bi,neku tesku glupost,al to nas gura napred,otvara vrata prema zivotu i vadi nas iz nase ok,cool,super svakodnevne varijante gde bi mi tako rado ostali u toj barustini lenjosti,al srodna dusa ne da,ona nas provocira na nesto vise,da spoznamo sebe :)

Deluje nekako previse preoptreceno ova izjava,za srodne duse...:neutral:
Mozda je ispravnije reci da je srodna dusa neko ko moze da probudi u nama ono sto drugi ne mogu,da nas inspirise da mislimo o zivotu i ljubavi na drugi nacin,ne mora obavezno biti istih interesovanja kao mi,ustvari uglavnom je rec o sukobu,ali pozitivnom,ono kad radimo stvari koje inace ne bi,neku tesku glupost,al to nas gura napred,otvara vrata prema zivotu i vadi nas iz nase ok,cool,super svakodnevne varijante gde bi mi tako rado ostali u toj barustini lenjosti,al srodna dusa ne da,ona nas provocira na nesto vise,da spoznamo sebe :)

Da...to bi bilo to :ok:

Back