savasavanovic
Buduća legenda
- Poruka
- 26.071
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Decu iz Zapljenja je sigurne smrti spasao Madar spanski kapetan tada vec general Kosta Nad reskirajuci svoj zivot posto su mu zbog toga i Rusi radili o glavi. Zapamti to.Обичне измишљотине.
Твоји истомишљеници су бацали српску децу у залеђену реку.
Да ли је Рација фалсификат?Што сте бацали Србе у залеђену реку?
Окупирали сте део пријатељске суседне земље, протеривали њено становништво, бацали људе у залеђену реку итд.После сте добили по пркну, као и 1918 године.
Добили сте шта сте заслужили.
Тема је Срем, а ту није било твојих Хортијеваца и немој више досађивати са твојим офтопиком.Decu iz Zapljenja je sigurne smrti spasao Madar spanski kapetan tada vec general Kosta Nad reskirajuci svoj zivot posto su mu zbog toga i Rusi radili o glavi. Zapamti to.
O zlocinima Madara i svom nacionalnom identitetu sam se izjasnio u postu 77:
Da ti odgovorim prvo na upucenu provokaciju racija u Juznoj Backoj je zlocin koji se ne moze i ne treba pravdati, na tvoju zalost prvenstveno su je optuzili sami Madari uz napomenu da su ziveli, zive i treba da zive dalje sa Srbima. Endre Bajci Zilinnski narodni poslanik je pitao regenta Horti Miklosa da li zna da je u raciji ubijeno njegovo kumce sin inz. Marica, pretpostavljam da si zakljucio da su on i inz. Maric bili kumovi. U vodama Dunava je nestalo sigurno preko 1300 do 2000 Novosadana ukupan broj zrtava se procenjuje na oko 4500. Posle zavrsetka rata samo na Ribarskom ostrvu je ubijeno oko 12000 ljudi od toga oko 1800 Srba 2000 Madara ostale zrtve su bili Nemci stanovnistvo koje nije ucestvovalo u ratnim dejstvovanjima, oni koji su ucestvovali su pobegli. Nicu spomenici koji obelezavaju stratista sirom Vojvodine, zrtve su neduzno civilno stanovnistvo koje kao takvo nije ocekivalo pogrom koji ih je zadesio nakon zavrsetka rata.
Jasan je meni cilj ustaskog pokreta kao i njihovo delovanje zato sam napisao nacin njihovog sprecavanja " Mogli su stvoriti pokret otpora po ugledu na Francuze, Italijane, Grke... povremeno zapucati u vazduh bez posledica, slicno prangijanju na svadbi, ili bilo kom slavlju i mirna Backa. Sacekati kraj rata i pridruziti se pobednicima u tom slucaju ne verujem da bi ustase smele, a pogotovu mogle izvrsiti neki veci zlocin, posto bi i Srbi imali naoruzane formacije ciji naziv i ideoloska pripadnost ne bi bili bitni.
Znaci ustase bi se sukobile sa naoruzanim srpskim formacijama u za njih neprijateljskom okruzenju mislim konkretno na Srem. Srbe koji bi branili Srbe mozes nazvati kolaboracionistima, ili kako ti je volja, ali bi ustase bile osujeceni u svojoj nameri.
Da ne zaboravim napisao sam da nisam slovenskog porekla i kom drustvenom stalezu pripadam, posto su me ovde optuzivali izmedu ostalog i za srpski nacionalizam i sovinizam uz vredanje konstatujuci da sam krezubi homoljac......itd. vredali su me uglavnom oni koji to isto misle i o tebi, a upucene uvrede vise govore o njima. Po naconalnom pitanju se nisam izjasnjavao.
Cetr'spete ste pobedili kao i 1918-te, a drzavu dobili kao 1920-te, objasnio sam ti u prepisci koju smo vodili na drugoj temi.
Rec "falsifikat" je izvucena iz konteksta dela posta 98:
Da li si bio nekada u Backoj? Gluposti koje si napisao ne mozes procitati cak ni na Vikipediji i pristrasnim sajtovima, malopre sam pogledao posto mi je jasan vas nacin komunikacije, korespodencije na brovseru otvarate vise prozora i po potrebi prepisujete cak i dodatno falsifikujete gluposti.
Citava sela su ispraznjena ispravnije receno skoro sva u Backoj su brojala do 10000 i vise stanovnika, slovima deset hiljada.
U cije kuce su naseljeni kolonisti koji zajedno cine vecinu, ako otete kuce nisu pripadale vecini?
Dakle nisam pravdao zlocine sto zelis da mi pripises vec sam ti odgovorio na tvoju glupost da su Srbi cinili vecinu u Vojvodini, a ti nastavljas pravdati proterivanje jednog naroda, lupetajuci o napadu na susednu prijateljsku zemlju pritom "zaboravljajuci" da je upravo ona u nedavnoj proslosti prisvojila iste te teritorije koje su joj drugi poklonili.
Dalje sam se nadovezao u postu 98:
Njaveca budalastina je tvrdnja da bi Srbi "Mestani" glasali za Tita i partiju, pored svih mesetarenja prisila itd. u njihovim mestima ste izgubili, ili "pobedili" prevarom.
Prevedeno na srpski da niste proterali deo stanovnistva, ili da je hipoteticki srpsko starosedelacko stanovnistvo bilo vecinsko vasa pobeda ne bi bila upitna vec nemoguca sa neizvesnom sudbinom te teritorije, mozda bi se stvorila druga srpska drzava, mozda neka treca. Ne bih da nagadam dalji tok desavanja, ali se sigurno ne bi odvijao na nacin koji je jednu naprednu regiju za nepunih 70 god srozao.
Sta zelis postici postavljanjem tih slika, u svojoj biblioteci posedujem sigurno vecu arhivu od internet prezentacija cija je vecina falsifikat, medu kojima su i tekstovi stampani cirilicom na vec pozutelom papiru koji ti se ne bi svidali.
Prestani da mi pripisujes ono sto nisem "rekao", napisao pogotovu ne pravdanje zlocina nad neduznim stanovnistvom.
Ocekivano.Тема је Срем, а ту није било твојих Хортијеваца и немој више досађивати са твојим офтопиком.
друг Комшија би сад Вучића и на икону. како те није срамота!Šta će pokojni ruski car u srpskoj crkvi? Nije baš bio pozitivan ni za svoj narod! Imamo i mi naših careva i kraljeva, a i predsednika!