Sremski Karlovci

Koliko znam u Sremskim Karlovcima je uvek voda bila dobra i nekad sam je i pio s tamošnjih izvora. Međutim, i to se izgleda promenilo.

Voda na četiri bunara u Sremskim Karlovcima neispravna​

Voda na četiri bunara na teritoriji Opštine Sremski Karlovci zdravstveno je neispravna, ustanovio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.
Kako je saopšteno iz ove opštine, Institut je 6. avgusta uzorkovao vodu sa bunara na teritoriji Sremskih Karlovaca.

Na osnovu utvrđenih vrednosti ispitivanih mikrobioloških, fizičkih i hemijskih parametara, dostavljeni uzorci vode za piće su zdravstveno neispravni.
Neispravni su na: Arteškom bunaru (Braće Dejanović 5), Arteškom bunaru (muzej - dvorište u Ulici patrijarha Rajačića 16), Arteškom bunaru na Železničkoj stanici, kao i Javna česma kaptaža (Vojvođanska 11A).

Bunari na kom je voda ispravna su Arteški bunari u Beogradskoj 2 (česma Sveti Andrija) i u Karađorđevoj 12 (staro obdanište).
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...-bunara-u-Sremskim-Karlovcima-neispravna.html

Znači od 6 bunara 4 su neispravna, odnosno većina. Kako je došlo do toga?

Poslednja izmena:

Meštanima Sremskih Karlovaca rečeno da će dobiti kanalizaciju: Izgleda da ipak neće​

Rekonstrukcija ulice Matoševe i Andrea Volnog u Sremskim Karlovcima košta 60 miliona dinara zbog nadogradnje nedostajuće kanalizacije. Međutim, po svemu sudeći, do izgradnje nedostajućeg dela neće doći.

Pokrajinska vlada je prošle godine iz budžeta izdvojila 50 miliona dinara za ovu svrhu, što je prebačeno u budžet Opštine Sremski Karlovci.

U međuvremenu su radovi i poskupeli za oko 10 miliona zbog, kako piše u izmeni ugovora, potrebe izgradnje nedostajućeg dela kanalizacione mreže.
Ipak, prema situaciji na terenu, do toga ipak neće doći.

Kako javljaju meštani Sremskih Karlovaca portalu 021.rs, opština ih je početkom septembra obavestila da podnesu zahteve za nova priključenja za kanalizaciju.

Oni objašnjavaju da jedan deo Matoševe ulice nije priključen za postojeću kanalizaciju. Ipak, zbog izmene ugovora u kom piše da će biti izgrađena nedostajuća mreža, oni su verovali da će to biti urađeno.

"Mi smo se blagovremeno i prijavili za nove priključke. Na sajtu opštine je pisalo da je ova prijava za sve stanovnike ulica Matoševe i Andrea Volnog. Međutim, nedavno smo obavešteni da su radovi na kanalizaciji završeni, ali naše kuće koje nisu bile priključene na mrežu i dalje nisu. Pričali smo i sa izvođačima radova na terenu koji kažu da, po projektu, izgradnja nedostajuće mreže nije ni predviđena, za prijave nam je nezvanično rečeno da ćemo svi biti odbijeni", objašnjavaju oni.

Dodaju i da su predstavnici ove ulice nedavno imali sastanak sa predsednikom Opštine Draženom Đurđićem.

"Mi smo imali sastanak sa njim, ali ništa iz tog razgovora nije proisteklo. On nam je rekao da je obaveštenje na sajtu zbog kog smo se mi prijavili za priključak bilo namenjeno samo za one koji su isti već imali, što nije pisalo. Takođe, rekao nam je da izgradnja nedostajuće mreže nije moguća, da je potrebno da se dodatno radi izmena projekta, da bi za to bila potrebna dodatna sredstva i slično", navodi ona.
https://www.021.rs/novi-sad/vesti/4...a-ce-dobiti-kanalizaciju-izgleda-da-ipak-nece

Back