Srednja skola vanredno, fakultet i inostranstvo

Poruka
3
Pozdrav svima, imam par pitanja vezana za srednju skolu, fakultet i za odlazak u inostranstvo..nadam se da ima neko ko moze da odgovori i da da savet :D

Ovako stoji stvar, 2011 sam zavrsio srednju skolu, redovno, a zatim posle godinu dana pauze upisao fakultet, sad zavrsio prvu godinu. Srednju sam upisao jer nisam znao sta bi, pa pogresio, onda pri odabiru fakulteta nisam upisao ono sto sam zeleo, ali je dovooljno blizu i ne zelim da prekidam studije, sta vise zelim da idem do mastera pa mozda i dalje.
Medjutim shvatio sam da me mnogo zanima medicina, pa bi hteo da upisem vanredno srednju medicinsku, naravno praksu bi morao da odradim pa bi imao znanja. Ono sto me najvise zanima, imam 21 godinu i hteo bi to da zavrsim ali da u isto vreme zavrsavam i faks, da li to uopste moze? Ako ima neko ko je vanredno upisao/zavrsio medicinu da mi kaze kakva su iskustva i da li se isplati u ovim godinama da se prekvalifikuje?
Ako se isplati zavrsiti srednju pitam se da li se isplati posle upisati med faks?
Da li sa nasom srednjom medicinskom moze da se studira u cirihu? I da li vazi i za studente njihove tamo da 3 dana rade a dva dana idu na predavanja ili je to samo za one koji tamo zavrse srednju?

Valjda sam pitao sve sto me zanima :roll:

Back