Sredjivanje, sminkanje, frizura i ostalo....

nje kojesta nego je duboko....pitanje i koliko smo iskreni u odgovoru ili prema sami sebi....a ti nisi odgovorila :)

- - - - - - - - - -

zbog drugih.da je do sebe,sredila bih se cim ustanem,a nek kad izlazim iz kuce

ovo se slazem sa tobom

ako se neko sprema zbog sebe ..zasto se ne dotera..ode kod frizera.. obuce najlepsu haljinu, sedne u udobnu fotelju i cita omiljenu knjigu..ako bi to uradio rekli bi mu da nije normlaan..ali zato to sve radi kad izlazi u kafic...u sustni sve je to isto osim u detalju..kod kuce nema ko da ga vidi pa nije ni bitno kako izgleda.

da ne bbude zabune isto vazi i za muskarce.

znaci sredjujes se zbog drugih ali to ne zelis javno da priznas..ok..posteno :)

Рекла сам - Ћао.

- - - - - - - - - -

Пошто си толико упоран (репутација која је заправо питање) рећи ћу ти - ја се и не сређујем нешто посебно.

Манем нешто шминке по лицу, навучем фармерице, мајицу или џемпер, обујем ципеле и изађем. Фризуру немам.

Тако идем и на пијацу, кафић, шетњу, биоскоп, свуда.

druga varijanta je da i dalje vrdas odgovr jer ne smes da odgvoris :)

- - - - - - - - - -

u sustini potpitanje ovog pitanja bi bilo

koliko nam je bitno misljenje drugih o nama..koliko zelimo da u ocima drugih izgledamo dobro.

nije mi bitno sta oni misle o meni,bitno mi je da se ja sredjena,sta god to u tom trenutku mislila da je (znaci nekad je to frizura,sminka,haljina,a nekad je bela majica,farmerke i suncane naocare...)osecam sigurno
znaci bitno mi je da se ne osecam nesigrno po pitanju svog izgleda pred ogledalom kad izlazim medju ljude
njihovo misljenje nema bas mnogo veze sa mojim sredjivanjem,nekada mi neko da kompliment kad sam u trenerici bez trunke sminke,a nekad mi neko kaze,jao sto si tako kosu ili sto si obucena babacki kad se sredim
znaci bitno mi je da ja mislim da je to ok,kako zelim da se predstavim ljudima
jel dobar elaborat?

zasto se sredjujete, sminkate..doterujete..zbog sebe ili drugih?

pa sad...da ne postoje ljudi drugi i da sam sama na svetu verovatno bi mi kad tad doslo da se sredim iz ciste dosade i zelje za promenom..

al ovako sredjujem se zbog osecaja koji imam pre nego sto izadjem napolje,da lepo izgledam(iako ce to sve vetar unistiti:lol:) a s obzirom da su tudje oci ogledala za nasu tastinu,pa ono uglavnom zbog drugih(tj zbog sebe kroz reakciju drugih)...tj zbog fiksa u glavi koji imas da ce drugi da opaze tvoju posebnost...i to cak mislim da je izrazenije kod zena nego kod muskaraca...

inace da nema kulturnih normi i slicno nekad bi mi doslo da se sredim zbog promene,jer smori i kad si stalno u trenerci,a nekad bi otisla nako tralala obucena...

inace treba razlikovati i sredjivanje od odrzavanja higijene,mada je i ovo drugo zavisi od vremena u kom se zivi...
tj svako doba namece neka svoja pravila vezana za sredjivanje i ostalo....

zasto se sredjujete, sminkate..doterujete..zbog sebe ili drugih?

Ako nemam licni motiv, tesko da cu zbog drugih da se ocesljam. Zena se dotera da prvo sebi bude lepa, jer joj to daje izvesnu dozu samopuzdanja. A vama, muskarcima, sto je lepsa i sredjenija zena ispred vas, to vam je niza tacka topljenja, tako da ne sporim da ste i vi jedan od motiva. :lol:

Back