Sredja skola

InceRep

Početnik
Poruka
4
Godiste sam 1996.Sada sam osmi razred,tako da treba da razmislim o tome koju cu skolu upisati.Da li moze neko da mi da informacije o sledecim skolama(koliko bodova treba,sta sve mogu biti sa tom skolom...)
1.Informaticki smer
2.saobracajni smer
Odgovorite u sto kracem roku :zima2:
 
Posto sam ja sa juga moze Vranje,Surdulica,Nis.Mogu i da odem do Beograda,nije mi tesko.Takodje moze i u mom rodnom kraju,Vladicinom Hanu(ne verujem da ste culi).

U Nišu je gimnazija "Bora Stanković" koja ima "Informatički smer", a poeni potrebni za upis su oko 96.
U Vranju postoji gimnazija sa istim imenom i smerom kao i ova perthodna, a poeni potrebni za upis su oko 90.
U Surdulici je Tehnička škola "Nikola Tesla" koja ima smer "Tehničar drumskog saobraćaja" (oko 80 poena).
U Vladičinom Hanu postoji Tehnička škola koja ima smer "Elektrotehničar računara" (oko 65 poena).

U Beogradu ne postoji gimnazija, niti bilo koja druga škola, sa informatičkim smerom, osim Računarske gimnazije koja je, inače, privatna škola.
 
Poslednja izmena:
Pa to. U Beogradu nema smerova koji bi se zvali informatički i saobraćajni smer. Međutim, postoji nekoliko smerova (ja mislim 5-6) koji se odnose na računare a to su srednje stručne škole. Ja ne znam šta se na kom od tih smerova tačno radi pa ne bih mogao nikoga da uputim. Mislim da se bar na polovini njih u stvari uči o sklapanju i rasklapanju hardvera.
Isto postoji i nekoliko smerova koji imaju saobraćaj u imenu.

Na ovom sajtu ovde: http://www.upis.mp.gov.rs/ nalaze se podaci o rezultatima prošlogodišnjeg upisa (zeleni kvadrat gde piše srednje škole) sa brojem poena za upis i opštinama gde se škole i smerovi nalaze. Ti podaci su za prošlu godinu tako da su za sledeću samo okvirni (malo je verovatno da će potrebni broj poena da skoči ili padne za deset poena, ali za 3-4 lako može da se desi).
 
InceRep, dobro došao na ovaj forum!

Ako želiš da se školuješ u drugom gradu, moraš da tražiš mesto u učeničkom domu.

Obrati pažnju kako koristiš zagrade. ;)
 
Cao svima!
Trenutno sam druga godina ekonomske skole. Interesuje me da li bih mogao nekako da preskocim jednu godinu, najvise bi mi odgovaralo cetvrtu?? Odlican sam djak (5.00)...Cuo sam da je to moguce, ali u gimnaziji, i to pod nekim specijalnim okolnostima... Ako znate nesto u vezi ovoga bio bih vam zahvalan. Hvala! :bye:
 

Back
Top