Srecna Vam Nova godina, i zapamtite

moji razlozi za hejt jesu reaktivni.
upravo dominantna većina koja nameće šta je in i kul izaziva ovakvu reakciju, jer sve one koji ne smatraju da je to in i kul tretira kao frikove, luzere i govori im get a life....
dakle, oni su prvi počeli i hoće da nametnu to svima kao standard, te nas smaraju svojim debilnim vatrometima, we just strike back....

mislim da se nismo razumeli. nisam mislio reakcija u vremenskom smislu jer je u tom smislu -- posto vreme kruzi, jelte -- svaka akcija reakcija (tj. svaka akcija potice od druge akcije). akcija i reakcija u Niceovom (i mom) smislu se odnosi na moc: da li je akcija rezultat moci ili nemoci?

dakle nije problem destrukcija. problem je kad je ta destrukcija osveta. ako rusis nesto jer ti blokira put da izgradis nesto svoje (da nametnes svoje vrednosti) onda je to "zdrav hejt". ako rusis nesto samo zato sto zelis osvetu onda je to "bolestan hejt".

tvoja kritika ne važi za sve hejtere, ima i takvih koji zbog lične nemoći racionalizuju tako, ali ima i onih sa iskrenim prezirom prema tom gušenju i nametanju od strane dominantne većine....

što bi njihove vrednosti bile sveto pismo pred kojima bismo trebali da se krijemo i ćutimo ko miševi?

ova druga grupa ljudi nisu hejteri (ne po mojoj definiciji). samo prva grupa.

hahaha

hvala, takođe

a kako objašnjavate ovu fascinaciju vatrometom u svetu?

spikeri izveštavaju rečima - čudesne slike iz svetskih metropola.... itd itd

legalizovana piromanija

Nekad su ljudi imali zivot, pa im je to bio mali dodatak ludila, malo opustanje od stege kao znak da moze i nesto drugo, mozda bolje od stalno jednog te istog.
Sad je normalno premalo osjecanja sigurnosti i svi su potonuli u ludovanje kao da je zadnji dan pred kraj svijeta, a onda ovakvi stari relikti iz proslosti kao vatromet izazivaju podsmijeh, kao da jos nisu pronasli nekakav jaci "kick" i kao da im masta ne radi non-stop 24/7 kao modernim ljudima koji sem maste i ciber svijeta nikakav drugi zivot, nikakvu drukciju izvjesnost ne posjeduju.

U sustini radi se samo o strahu da se priznaju nove cinjenice, novi svijet, novi igraci na pozornici, jer bi onda moglo da dodje do rusenja svijeta, a onda prijeti varvarstvo.
Ovako je konformizam sredstvo da se varvarstvo odlozi, sve dok se ljudi ne iscrpe do te mjere da postanu bezopasni i prema zivotinjama, kao vegetarijanci, mrsavi i umorni, blijedi, tromi, otupljenih zivaca. Mozda je i sam mekflaj primjer jednog takvog oslabljenog mekusca, s obzirom da je rekao da je mrsav, koji se vatrometu cudi prije svega sto je naporan i za gledanje, a ne samo "besmislen".

Boljeg sveta zaista nema, ali je moguć. Praznik (iskorišćen na pravi način) uvek nas može podsetiti na to kuda smo odlutali, i gde smo mogli biti. Zapravo, to je ono za šta ja koristim Novu godinu. Slavim je tradicionalno u porodičnoj atmosferi, bez nekih suvišnih troškova (osim onih na višak hrane, a i to je neznatno). Dakle, ne podležem konzumerizmu više nego što moram, i nikako mi nije cilj da se napijem ili nažderem. Već da od običnog trenutka napravim nešto svečano. I to ne pravdam životom koji sledi, već jednostavno svojom voljom da od ovog života izvučem nešto dobro. I da to drugima pružim. Drugi se ne vode mojim motivima, ali postižu ono što i ja svojim- budu malo srećniji.

Pored toga, nije "propratna atmosfera" definisana samo klubovima i odbrojavanjem. Ovo je prilika da se ljudi sete jedni drugih, razmene čestitke, par lepih želja. A za nekog je to i novi početak. Ljudi isprate jednu godinu i ponadaju se da će naredna biti bolja. Mislim da je kod mnogih ljudi ta nada vrlo iskrena. Iako tu malo šta zavisi od njih.

Daleko od toga da je realnost od svega toga postaje boljom... Ali se bar na kratko stvara iluzija boljitka. A ljudima naviknutim na razočaranja i to može značiti.
Ех, па сад, колико је Нова година празник, то је веома дискутабилно, јер (по мени) се не уклапа у профил и дефиницију
традиционалних празника који значе нешто Србима. Тим пре што ми имамо себи својствену СрБску Нову годину која
више одговара духу нашег народа, и нашем менталитету (јер ова која се слави 31. децембра је рецепција);
али добро, о ставовима и укусима се не расправља. z;)

Људи имају прилику да се сете једни других и да шаљу честитке - сваки дан. Зашто баш на преласку из једне године у другу,
не капирам, да ли је у питању један од специфичних фазона потрошачког друштва - стварно не знам, но није ни битно.

Календарски ''скок'' је само патетично оправдање за неког да крене од нуле. Свако ко жели промене, ко призива побољшања
може да нпр, трећег фебруара, или петог јуна, направи ПРЕОКРЕТ! z:mrgreen: у својој глави, и да уноси измене у оним стварима
које сматра непотребним, и оним грешкама које га озбиљно багују у животу.

Mora nekako da se obeleži prelazak iz jedne godine u drugu.....što su ljudi sve više smoreniji zadnjih godina na tom prelazu, to je zato jer nam je sve gore i gore.....možda bi trebalo da kažemo jedni drugima nesrećna ti bila ova Nova godina, čisto da zeznemo stvar ili da ureknemo nazadovanje.....ipak se nešto ne usuđujem, da sa ovog mesta svim forumašima poželim sve najgore....možda samo da ne bude gore....:zimag::zpozdrav:

Vatromet je jedna jedina stvar koju volim u vezi NG praznika.
Pogotovo kad mi je blizu iznad mene. :zskace:
Nekako me opusta i uliva neki optimizam. Valjda zbog boja,ne znam da objasnim i cudno jer se obicno ne palim na ta pirotehnicka s*anja.
Posto nisam vernik, NG je moj najdrazi praznik. Volim taj simbol novog pocetka. Jeste da mi taj trip traje koliko i vatromet, ali prija.

Back