Svetozar ot Ružičić
Veoma poznat
- Poruka
- 11.871
moji razlozi za hejt jesu reaktivni.
upravo dominantna većina koja nameće šta je in i kul izaziva ovakvu reakciju, jer sve one koji ne smatraju da je to in i kul tretira kao frikove, luzere i govori im get a life....
dakle, oni su prvi počeli i hoće da nametnu to svima kao standard, te nas smaraju svojim debilnim vatrometima, we just strike back....
mislim da se nismo razumeli. nisam mislio reakcija u vremenskom smislu jer je u tom smislu -- posto vreme kruzi, jelte -- svaka akcija reakcija (tj. svaka akcija potice od druge akcije). akcija i reakcija u Niceovom (i mom) smislu se odnosi na moc: da li je akcija rezultat moci ili nemoci?
dakle nije problem destrukcija. problem je kad je ta destrukcija osveta. ako rusis nesto jer ti blokira put da izgradis nesto svoje (da nametnes svoje vrednosti) onda je to "zdrav hejt". ako rusis nesto samo zato sto zelis osvetu onda je to "bolestan hejt".
tvoja kritika ne važi za sve hejtere, ima i takvih koji zbog lične nemoći racionalizuju tako, ali ima i onih sa iskrenim prezirom prema tom gušenju i nametanju od strane dominantne većine....
što bi njihove vrednosti bile sveto pismo pred kojima bismo trebali da se krijemo i ćutimo ko miševi?
ova druga grupa ljudi nisu hejteri (ne po mojoj definiciji). samo prva grupa.