Srecan brak

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
mladi-bracni-par.jpg

Ne nadjoh ni jednu slicnu temu.... cudno.

Da li poznajete ljude koji su u srecnom braku?
Da li ste vi jedan/na od njih?

Napisite nam sta ste shvatili - u cemu je fora iz tih primera?

-Negde sa procitala da psiholozi preporucuju da zena bude malo obrzovnija od muskarca.
Na pr. Ako ona ima fax. on neka ima samo visu skolu zavrsenu.

iz praxe sam primetila da ovo ima smisla...

Takodje- u srecnim brakovima... zene izgledaju kao sposobnije, snalazljivje, vrckastije od muskaraca.
.. da li je to sto su po prirodi takve..pa je onda zakljucak da zena treba da bude takve prirode da bi napravila uspesan brak?

ili je odnos zdrav, pa je on podrzava,ohrabruje , uvazava i ne sputava?

Takodje sam dobila savet da zena ne sme da otvori sve karte, i isprica bas najintimnje stvari iz svog zivota i proslosti.
... da su najbolje brakovi upravo oni - gde je zena uvek ostala malo tajnovita.

Iz moje okoline:
Brak ostaje srecan, ako se imaju zajednicki planovi i ciljevi, i ako oboje nesebicno,kao tim rade na ostvarenju tih ciljeva.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 328014

-Negde sa procitala da psiholozi preporucuju da zena bude malo obrzovnija od muskarca.

Takodje- u srecnim brakovima... zene izgledaju kao sposobnije, snalazljivje, vrckastije od muskaraca.
.. da li je to sto su po prirodi takve..pa je onda zakljucak da zena treba da bude takve prirode da bi napravila uspesan brak?

Takodje sam dobila savet da zena ne sme da otvori sve karte, i isprica bas najintimnje stvari iz svog zivota i proslosti.

Iz moje okoline:
Brak ostaje srecan, ako se imaju zajednicki planovi i ciljevi, i ako oboje nesebicno,kao tim rade na ostvarenju tih ciljeva.
draga si mi i sve, al šta si se ti ovde iznalupetala...:lol: prosto ne znam odakle da krenem
jedino je ovo dole podvučeno smisleno i ok...

Srecan brak,moze biti samo,i jedino,kada muskarac ima sexi iintimnu prijateljicu.Kada sa njom ima intimne odnose
cesto,a sa zenom u braku,jednom do dva puta mesecno.Jedino to,svaki muskarac moze da prihvati kao obrazac.
Brak,u kome musk ima odnose,samo sa svojom zenom,to je za muskarca,ravno robiji.

Svaka pametna zena,koja poznaje musku psihu,ako on vec nije u stanju da nadje prijateljicu,ona je duzna da mu je nadje,
ako joj je stalo,da njihov brak opstane.:ok::whistling::rtfm:

Pogledajte prilog 328014

Iz moje okoline:
da krenem ispočetka :
šta znači da žena ima obrazovanje, a da ga on nema ? što mislite da brak bolje funkcioniše ako je tako ? ok, ovo je samo konstatacija...ali nigde nemamo objašnjenje, obrazloženje...a baš bi voleo da ga vidim
sledeća stavka - brakovi su srećni ukoliko je žena sposobnija, snalažljivija...pa ako je tako što se onda brakovi gde je muškarac inertan, lenj, neslanažljiv - raspadaju ? što žene preziru takve muškarce ? odakle to da su žene generalno sposobnije, snalažljivije od muškaraca ? ja znam i manje sposobne žene i muškarce čiji brak funkcioniše dobro...
savet...loše te savetuje taj ko te savetovao...
verujem da ti namera nije bila takva, ali ovom temom si pošteno popljuvala muškarce generalno

Pogledajte prilog 328014

Iz moje okoline:

Iz ovog tvog teksta sam primetio da čitaš feminističku literaturu kada je srećan brak u pitanju.
Po mom dubokom uverenju srećan brak je stvar sreće. Nema toga koji će reći pre braka da će brak biti srećan ili ne. I nema toga koji će uz svo najbolje ponašanje na svetu u braku doprineti srećnom braku. Jednostavno, to je stvar sreće.

da krenem ispočetka :
šta znači da žena ima obrazovanje, a da ga on nema ? što mislite da brak bolje funkcioniše ako je tako ? ok, ovo je samo konstatacija...ali nigde nemamo objašnjenje, obrazloženje...a baš bi voleo da ga vidim
sledeća stavka - brakovi su srećni ukoliko je žena sposobnija, snalažljivija...pa ako je tako što se onda brakovi gde je muškarac inertan, lenj, neslanažljiv - raspadaju ? što žene preziru takve muškarce ? odakle to da su žene generalno sposobnije, snalažljivije od muškaraca ? ja znam i manje sposobne žene i muškarce čiji brak funkcioniše dobro...
savet...loše te savetuje taj ko te savetovao...
verujem da ti namera nije bila takva, ali ovom temom si pošteno popljuvala muškarce generalno

Niko me ne savetuje, vec sama primecujem.

Nisam napisala da je muskarac lenj,citaj bolje.

Ali je on u pozadini,i slusa naredbe zene - cije odluke su presudne :lol:

Ono- muskrac je glava, ali je zena vrat ^^

Poslednja izmena:
pa nije stvar sreće, jer ispada da kako ti se zalomi takav će brak da ti bude...tu je stvar u štelovanju, podešavanju svojih želja i mogućnosti i deljenja sa partner(k)om, ulaganjem u tu zajednicu

Iz ovog tvog teksta sam primetio da čitaš feminističku literaturu kada je srećan brak u pitanju.
Po mom dubokom uverenju srećan brak je stvar sreće. Nema toga koji će reći pre braka da će brak biti srećan ili ne. I nema toga koji će uz svo najbolje ponašanje na svetu u braku doprineti srećnom braku. Jednostavno, to je stvar sreće.

Slazem se.

A da li je ona Tolstojeva:

"Sve porodice su srecne na isti nacin, a sve nesrecne porodice su na svoj nacin nesrecne" (parafraziram) ,
u ovom sluchaju tacna?

Da li postoji sablon... li par shablona za srecan brak ? :think:

Niko me ne savetuje, vec sama primecujem.

Nisam napisala da je muskarac lenj
,citaj bolje.

Ali je on u pozadini,i slusa naredbe zene - cuje odluke su presudne :lol:

Ono- muskrac je glava, ali je zena vrat ^^

:lol: ok, ako je žena snalažljiva, vrckastija, sposobnija, šta je onda opozit i šta muškarac u toj priči na kraju biva ?
lenjivac, nesposobnjaković i na kraju papuča...
kako završavaju takvi brakovi ?

- - - - - - - - - -

Slazem se.

A da li je ona Tolstojeva:

"Sve porodice su srecne na isti nacin, a sve nesrecne porodice su na svoj nacin nesrecne" (parafrazirm) ,
u ovom sluchaju tacna?

Da li postoji sablon... li par shablona za srecan brak ? :think:

međusobno poštovanje

- - - - - - - - - -

ono u uvodnom postu su baš ono...tvrdi feministički stavovi

Da bi brak bio srecan.Da bi muskarac bio srecan u tom braku,on mora zbog svog seksualnog zdravlja,i sbog zdravlja svoje psihe,obavezno pored vencane
zene,da ima bar jednu,stalnu prijateljicu.Sex u braku,brzo postaje dosadan muskarcu.e,ali ako ima prijateljicu (intimnu) to osvezava njegov ego....a samim tim,
on postaje mnogo potentniji.Tako onda,i njegova zena,ima vise koristi od njega.Ukoliko muskarac nije u stanju,da nadje prijateljici-sta onda ? Tada treba njegova
zena,da na diskretan nacin,zamoli neku svoju dobru prijateljicu,da njenom muzu,bar ponekad,podari van-kucni,seksualni uzitak.Time ce njegova zena,sebi
uciniti uslugu,jar ce njen muz,biti seksualno ojacan.Voleo bih da cujem misljenje,neke forumasice.Verujem,da ce se nasa misljenja poklopiti.

:lol: ok, ako je žena snalažljiva, vrckastija, sposobnija, šta je onda opozit i šta muškarac u toj priči na kraju biva ?
lenjivac, nesposobnjaković i na kraju papuča...
kako završavaju takvi brakovi ?

- - - - - - - - - -

međusobno poštovanje

Takodje postoji i ona - da je zena stub kuce, i sve dok je ona srecna i zadovoljna,
porodica funkcionise. A kada ona otkaze poslusnost i zalaganje - sve se rusi.

Pa, ochigledno je dobro da je muskarac malo "papucha"
tj. da joj udovoljava, mazi je i pusti da vodi glavnu rec, kako bi se osecala uvazenom i zadovoljnom ;)

Sta se podrazumeva pod muskarcem - papucom ?

Koliko muskarac mora da bude papuca - da bi ga zena ostavila?

Ubedjena sam da je zenama u proseku mnogo vise stalo do braka,dece i doma- nego muskarcima :aha:
stoga, zene ostavljaju za preljubu, pijanstvo, poroke, rasipnistvo, nasilje....

ali-zato sto je papucha - tesko^^

Osim ako se pod papucom ne podrazumeva disfunkcionalnost u krevetu :zelenko3:

- - - - - - - - - -

otkud znas dal je brak srecan ili ne glednao sa strane. ja o tome inace i ne mislim...

Da, ne moze da se kaze 100% ....

li primeti se kad funkcionise^^ .... Nekako maju napredak, i sve ide svojim tokom ~~~~

Pogledajte prilog 328014

Iz moje okoline:

:heart:
Znam mnogo srecnih brakova. Ipak, moram da priznam da sam primetila da zena negde vuce konce u vecini. Mislim da to nema veze sa obrazovanjem. Mislim da zena, kada dobije jedno dete shvata da dobije jos jedno. Ja znam da ce moj brak biti srecan, jer sam potpuno posvecena tim vrednostima. Zelela bih da imam puno dece. I ucila bih ih svemu i svacemu. Bas bih bila kreativna. Ja sam onaj tip zene: "U kuci domacica, u drustvu zvodnica, u kuhinji kuvarica, a u spavacoj sobi nevaljalica." :rumenko: :heart:

Takodje postoji i ona - da je zena stub kuce, i sve dok je ona srecna i zadovoljna,
porodica funkcionise. A kada ona otkaze poslusnost i zalaganje - sve se rusi.

Pa, ochigledno je dobro da je muskarac malo "papucha"
tj. da joj udovoljava, mazi je i pusti da vodi glavnu rec, kako bi se osecala uvazenom i zadovoljnom ;)
kakvi stubovi...tada kad jedna strana počne da prevaguje, ona strana gubi i tu nema srećnog i dobrog braka...ne kaže se badava dogovor kuću gradi...i u životu a i u braku...
Sta se podrazumeva pod muskarcem - papucom ?

Koliko muskarac mora da bude papuca - da bi ga zena ostavila?

Ubedjena sam da je zenama u proseku mnogo vise stalo do braka,dece i doma- nego muskarcima :aha:
stoga, zene ostavljaju za preljubu, pijanstvo, poroke, rasipnistvo, nasilje....

ali-zato sto je papucha - tesko^^

Osim ako se pod papucom ne podrazumeva disfunkcionalnost u krevetu :zelenko3:

- - - - - - - - - -

Da, ne moze da se kaze 100% ....

li primeti se kad funkcionise^^ .... Nekako maju napredak, i sve ide svojim tokom ~~~~

ako je tebi glavna osobina papučara disfunkcionalnost u krevetu, dobro onda :lol:
na osnovu čega gradiš ubeđenje da je ženama više stalo do braka nego muškarcima ? objasni mi to

Pa nije - sta podrazumevas pod - papucom?

Za mene je to izraz koji su izmislli balkanski macho-menovi,
da ismeju one muskarce koji slusaju zene i srecni su u braku. :lol:

Valjda se od toga lece komplexi :lol:

Da se mi odmah o necemu slozimo.U braku,u kome je zena velemajstor u seksualnim vestinama-TAJ BRAK JE SRECAN !

Sve zavisi od toga.Nase zene,za razliku od Ruskinja,Poljkinja i Moldavki,moze se ladno reci,da su SEKSUALNO NEPISMENE !Nase devojke pre udaje,nisu citale udzbenike o seksualnim vestinama.Koja je nasa zena,pre braka,do
detalja,procitala cuvenu knjigu,o seksualnim uzivanjima,koja se zove KAMATRANTA.Nase zene imaju jako skucen
dijapazon,u prakticnim seksualnim vestinama i znanju,iz te oblasti.To,sto je neka devojka lepa.....to ne znaci nista,ako nije savladala nauku o ljubavnim vestinama.Sama lepota.To je adut,za jednu ljubavnu noc.Ali zena koja hoce,ljubav na duze staze.....mora da ima Z N A N J E iz oblasti ljubav.

Back