sreća u malim stvarima?

Zavisi šta su "male stvari".

kratkotrajna zadovoljstva.
you name it.
sviđa mi se definicija da je sreća - stanje manje više stalne prijatnosti.
pa se pitam da li je možda neko od vas došao do sreće preko kratkotrajnih zadovoljstava.
videh nedavno ovu sliku, možda je dobar opis:

yxa.jpg

[video=youtube;bHPuZUWQcC4]da li se može naći sreća u malim stvarima?

Male stvari mogu lepo da začine život i razbiju monotoniju svakodnevnice, ali mislim da retko koga one same mogu da usreće ukoliko pre toga nema te neke ,,velike'' stvari poput zadovoljavajućih uslova za egzistenciju, zdravlja, porodice i prijatelja sa kojima se slaže, zadovoljavajućeg posla itd... Msm slaba mi vajda od dobre knjige ako nemam pare da platim grejanje pa čitam u hladnoći sa mrazom na zidovima dok mi creva krče od gladi.

da u zenama :lol: kada me ona voli ja sam najsrecniji muskarac :) ljubav je sreca kada osecam njenu ljubav iskrenu de me zeli voli misli mene falim joj ljubi me grli trazi zove kod sebe... letisssss :zaljubljena:

Nesrecni su oni koji nisu voljeni i oni koji nikoga ne vole :)

Nesrecni su skrti na osecanjim za suprotni pol :) Novac ne usrecje stvarno to znaju ljudi koji imaju velika bogatstva vise muke imaju od srece - obaveze brige za novcem :)

Slazem se sa tobom sve vec ima u ljudima potrebnio za srecu :) samo da se otvore pokazu sve te lepe osobine koje druge cine sretnim naasmejanim :lol:

Poceli su i to da naplacuju :mrgreen:

Naprotiv, novac usrećuje stvarno, i to upravo kada si u velikim problemima koji se mogu rešiti jedino - novcem.
Nemaš li novca, pretvaraš se u jadnika, prosjaka.

nije to baš tako
postoje i srećni ''jadnici'' i prosjaci,kao i nesrećni bogataši
što pokazuje da je to sve relativno i individualno,te da se sposobnost za ''sreću'' (pošto ne postoji prava,konstantna sreća,konstantan osećaj zadovoljstva i prijatnosti) nalazi u nama samima,bez obzira na okolnosti

AKo krenes od te pretpostavke, onda bi trebalo da su svi srecni....jer bez novca (u ovom materijalnom svetu) nema zivota..a opet svi tragaju za necim vecim, visim..

Svako ima pomalo novca. Ima nekakvog života, kakvog, takvog...
Mislila sam na one situacije, kada novac može da izvuče čoveka iz gliba. Na primer, skupo lečenje deteta... Mnogo novca, koga nemaš. Da li bi te usrećilo da dođeš do tog novca?

Poslednja izmena:
Svako ima pomalo novca. Ima nekakvog života, kakvog, takvog...
Mislila sam na one situacije, kada novac može da izvuče čoveka iz gliba. Na primer, skupo lečenje deteta... Mnogo novca, koga nemaš. Da li bi te usrećilo da dođeš do tog novca?

Nema tog gliba u koji ne mozes ponovo da upadnes...ni te bolesti koja ne moze da se vrati po x-ti put...novac je dobra stvar, lakse je s njim, otvara mnoga vrata, ali dugorocno nista ne resava, niti garantuje.
Covek je kompleksno bice i bez unutrasnjeg coveka (duha), bezvredan je...

Naprotiv, novac usrećuje stvarno, i to upravo kada si u velikim problemima koji se mogu rešiti jedino - novcem.
Nemaš li novca, pretvaraš se u jadnika, prosjaka.

E vala hvala bogu da to kaze neko konacno bez sve one jadne kvazipsiholoske patetike.

Sta kao novac nista ovo ono, nemas novca nema zdravlja nema automobila, nema grejanja kuci, nemas bre para decu da napravis, a neko ni kondome da kupuje stalno pa dobije decu tu onda nenamerno pa posle Centar za socijalni rad to oduzima nadgleda svi se muce.

Nemas para, imas pokvarene zube, nemas para nema izlazaka, odmora, provoda, nema automobila koji se ne kvari nego se svakog dana nerviras vozis neku olupino koja se non stop kvari i kosta te vise nego nov da si kupio i odrzavas redovno.

Nema para, nema srece realno, jer je za svaku srecu obrni okreni potreban novac jer se sve na njemu gradi.....

Nemas novca ovakav si "srecan"

Ne izvrcite stvari i ne menjajte teze. To sto neko ima novca pa je nesrecan i dalje - da jeste tako je, jer ima i drugih varijabli koje uticu na srecu, ali si u moru a nisi delfin, ajkula ili kit nego tigar - ti ne mozes biti srecan.
U materijalnom svetu gde se sve okrece oko novca i sve zavisi od novca, sto direktno sto inidrektno, NOVAC JE SVE I SVA. SVE I SVA JER PRUZA MOGUCNOST ZA SVE. Nedostatak istog ukida mogucnost za mnogo toga.

Do toga da ljudi ne izlaze iz kuce. Jer nemaju ni za kafu u obliznjem kafeu. Gde treba kobajagi da upozna istu takvu curu praznih dzepova. I sad kao oni da imaju dete, i da mastaju da ga salju na fakultet?

Sta ako se ona tesko razboli? Sta ako im se srusi kuca?

Hajde molim vas, pustite te patetike novac ne usrecuje stvarno, to su price za malu decu. A to su bogatasi bilmezi i od besa i sile zastrane u psihopatologiju pa syebu mozak drogama, ludostima pa posle u depri i nesrecni je druga stvar.

Svima vama sto tako patetisete oduzeo bih novac i stavio vas da zivite kao neki ljudi koje znam kako zive. Pa da vidimo da li vas novac ne usrecuje ili ne.

Juce sam video uzivo takav ispad sina 30ak godina prema majci, nego bi rekao da je to zbog one sitnice. Ali ne. Nije zbog toga. nego zbog nedostatka novca. I to hronicnog.

Ово с новцем, велика истина.
Замислите било коју ситуацију која би могла да задеси човјека, у свакој је потребан новац.
Ни у цркву ни на гробље не може се празног џепа, о другом да и не причамо.
Не може да усрећи, али...без њега се губи и оно задње што човјек негдје има - достојанство.
Загрљај је ситница која неизмјерно усрећи...само ја не видјех да неко грли бескућника или просјака...
Одјело не чини човјека, ваистину, али одјело отвара врата...

И стога, желивам Вам угодне празнике, добро здравље и пуноооо новца :kpozdrav:

Nema tog gliba u koji ne mozes ponovo da upadnes...ni te bolesti koja ne moze da se vrati po x-ti put...novac je dobra stvar, lakse je s njim, otvara mnoga vrata, ali dugorocno nista ne resava, niti garantuje.
Covek je kompleksno bice i bez unutrasnjeg coveka (duha), bezvredan je...

Oduzmi čoveku ono što voli, (slobodu, porodicu, zdravlje, imovinu), i pitaj ga koliko je srećan.

Back