Osmeh, molim

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.389
OSMEH.jpg

Mnogo je tužnih i ružnih stvari oko nas. Mogli bismo danima da pišemo o svemu šta nas nervira ili o tome zašto nismo zadovoljni životom.

Na ovom potforumu diskutujemo o osobama koje su negativne. Vodimo diskusiju o osobama koje imaju narcistički poremećaj ličnosti.

Glasno razmišljamo o anksioznosti, depresiji. Tu su i ozbiljne teme iz domena psihologije.

Tek se nađe poneka tema o sreći, o životu koji može da bude lep.

Zašto? Da li zaista nemamo razlog za osmeh? Nemamo nijedan razlog za smeh?

Kome upućujete svoj osmeh? Koliko često se smejete?

Hajde da razgovaramo o nekim lepim i srećnim stvarima. 🍀🙂

Foto: Pixabay.com

Mediji nas svakodnevno "bombarduju" lošim vestima. I sami se, iz raznoraznih razloga, osećamo tužno, loše.

Brinemo zbog zdravlja, novca, vremena u kome živimo a koje je loše.

Ipak, postoje i stvari, događaji koji nas čine srećnima. To nisu samo veliki događaji kao što su svadbe ili rođendani. I sitnice mogu da nas usreće.

Možemo da pronađemo razlog za osmeh i u sivom danu.

Osmeh na licu mi mame fotografije beba i dece kojima sam tetka. :heart:

Postoji još ponešto zbog čega mogu da se osmehnem..ali o tome kasnije.

Pogledajte prilog 1709838
Mnogo je tužnih i ružnih stvari oko nas. Mogli bismo danima da pišemo o svemu šta nas nervira ili o tome zašto nismo zadovoljni životom.

Na ovom potforumu diskutujemo o osobama koje su negativne. Vodimo diskusiju o osobama koje imaju narcistički poremećaj ličnosti.

Glasno razmišljamo o anksioznosti, depresiji. Tu su i ozbiljne teme iz domena psihologije.

Smejem se kada mi unuci dodju,sa njima zajedno.I to slatko.

Npr., danas sam provela sate i sate sa petogodišnjom sestričinom napolju. Bilo je sunčano sa predomišljanjem. Malecka je pribegavala smiišljanju novih igara:
"Tetka, imam novu ideju, sad smo policajci i kriminalci!", "Sad sam dobila bolju ideju, sad si ti jedan cvetić i kriješ se tamo, a ja sam vuk (nema epiteta da je vuk zao)...!", "Slušaj sad ovo...";
Kad smo se blesavo i kroz suze smejale zajedno, reče mi ona sa svojih pet godina: "Ako se mnogo smejemo danas, sutra ćemo da plačemo:eek:."
Dete od pet godina ima "rezon" da se ne valja smejati previše, a meni su najbolji momenti u životu kad sam se sa nekim smejala grohotom, držeći se za stomak, pa i valjajući se po podu i misleći da se od smeha lako može umreti-to, bre, boli!
Izigrale smo se napolju, pa ušle u kuću, pa gledale crtać o kom smo zatim diskutovale, pa je nakon pola sata brže bolje došla spremna za nove IDEJE.
Dečiji svet je tobogan starih novotarija...
Setila sam se sebe, iako možda nisam morala da shvatim to malo biće kom je igra u životu i dalje sve.
Grozomorna sam, ali samim pogledom na nju pronalazim mesta i prilike da se interaktivno smejem-a nju to, sa njenih pet godina, već brine, da li će oplakati.
Neko ju je upozorio da mnogo smeha mora da se plati sa mnogo suza.

Npr., danas sam provela sate i sate sa petogodišnjom sestričinom napolju. Bilo je sunčano sa predomišljanjem. Malecka je pribegavala smiišljanju novih igara:
"Tetka, imam novu ideju, sad smo policajci i kriminalci!", "Sad sam dobila bolju ideju, sad si ti jedan cvetić i kriješ se tamo, a ja sam vuk (nema epiteta da je vuk zao)...!", "Slušaj sad ovo...";
Kad smo se blesavo i kroz suze smejale zajedno, reče mi ona sa svojih pet godina: "Ako se mnogo smejemo danas, sutra ćemo da plačemo:eek:."
Dete od pet godina ima "rezon" da se ne valja smejati previše, a meni su najbolji momenti u životu kad sam se sa nekim smejala grohotom, držeći se za stomak, pa i valjajući se po podu i misleći da se od smeha lako može umreti-to, bre, boli!
Izigrale smo se napolju, pa ušle u kuću, pa gledale crtać o kom smo zatim diskutovale, pa je nakon pola sata brže bolje došla spremna za nove IDEJE.
Dečiji svet je tobogan starih novotarija...
Setila sam se sebe, iako možda nisam morala da shvatim to malo biće kom je igra u životu i dalje sve.
Grozomorna sam, ali samim pogledom na nju pronalazim mesta i prilike da se interaktivno smejem-a nju to, sa njenih pet godina, već brine, da li će oplakati.
Neko ju je upozorio da mnogo smeha mora da se plati sa mnogo suza.
Blago devojčici što ima takvu tetku! Sada vidim koliko je meni baš takva tetka nedostajala u detinjstvu!
grlim te, lepojko moja!
:vzagrljaj: :heart:

Pogledajte prilog 1709838

Isplivao crveni smajlić, isplivala divna tema!
Ovo je, valjda, jedina tema na celoj Krstarici kojoj je ulaznica - osmeh!

Bravo, Džudi! Ovakve teme treba da dežuraju uvek otvorene i žive za
sve nas koji nismo izgubili osmeh, ali i za one koji bi da se nasmeše
pored nas...

Jedan od prvih znakova da nam je dobro i da je osmeh zaslužio da nam
ulepša lice taj što smo ovde - na Krstarici...

Jer... da nam zaista nije dobro - ne bismo bili ovde...

Lično uživam da budem u ovom šarenom društvu divnih ljudi i da zajedno,
skoro familijarno arčimo svoje skupoceno vreme ovde i da uživamo u
ulepšanim trenucima svojih bitisanja...

Sasvim sam sigurna u lekovitost Krstarice i svedokom sam da su ljudi
počeli da se smeše baš zato što su ovde... što smo zajedno... što smo
daleko, a tako blizu...
Grlim te
:vzagrljaj:❤️❤️❤️

Pre par godina upoznam tipa iz nigerije 🙄 i komuniciramo na engleskom ali oni imaju neki sleng sa recima koji totalno mi promene smisao.
Prica on pricam ja i onako se fino ispricamo i ismejemo niti on sve razume sta mu ja rekao niti ja razumeo pola od onoga sto mi rekao ali non stop nam osmeh bio na licu i tako lepu i prijatnu konverzaciju ni sa nasima nisam imao.
glavno nam bilo da se smejemo 😁

Gledala sam ovih dana “Opet Laka sa Lepim”.
Toliko mi bilo drago jer me njegove pjesme stalno oraspolože pa ih puštam unučici da plešemo.
Intervju je bio divan, teška životna priča i dvije dobre duše.
Zanimljivo je bilo čitati komentare ljudi..

I tako, pustim “Iznad Oblaka” i odmah živnem i bacim brigu na veselje. 😃

Back