СРЕБРЕНИЦА МАТЕМАТИЧКИ

može da mi se digne...moj vršnjak Omer što ima veliki promer...i drema izmedju pupka i šup.ka.....to je jedini Omer koji mi može biti blizak...i tako ga zovem kad me izneveri..a to je vrlo retko...skoro nikad...a ti otidi na porodično(obiteljsko)groblje i nadji grob pradjeda Dragoja,zapali žutu sveću voštanicu,prekrsti se sa tri prsta sa desna na levo očitaj Očenaš i moli Boga i pradjeda da ti pomognu da spoznaš sebe i svoje korene....

Omere, krv nije voda..

.evo od milja te sada zovem Omeraga....to ti je very cool....

Дугоочекивана студија "Сребренички масакр, Чињенице, Контекст, Политика" професора Едварда Хермана са сарадницима представља изванредан допринос сагледавању истине о Сребреничкој трагедији чија је званична верзија опасана концентричним круговима заштите система Новог светског поретка са институцијама, организацијама и медијима који су је устоличили као парадигму српског зла и актуелну мантру за деловање симулакрума који треба да обезбеди "хуманитарни претекст" најновијим неоимперијалним продорима у државе Северне Африке и Блиског истока.

Студија коју смо ишчекивали неколико година коначно је завршена. Истраживачка група за Сребреницу (Srebrenica Research Group) окончала је шестогодишњи рад објављивањем књиге: "The Srebrenica Massacre: Evidence,Context, Politics". Реч је о књизи непроцењивог значаја зато што чињенице и докази изнесени у њој показују методологију рада којом империјална политика реализује освајачке циљеве не презајући од пропагандног претварања ма којег народа у геноцидне убице.

Студија професора Хермана испитује контекст, опште и војне околности које су условиле пад Сребренице, улогу МКТБЈ у импостирању званичног наратива о догађајима у Сребреници из јула 1995, методологију уцењивања и застрашивања сведока, улогу Уједињених нација у установљавању поменутог наратива и медијску форматизацију перцепције јавности Запада којом је обезбеђена подршка за војну интервенцију на Југославију, али и потоње неоимперијалне орвелијанске ратове у току.
Студија "Сребренички масакр, Чињенице, Контекст, Политика" ускоро би требало да се појави у САД. У припреми је и издањена српском језику у оквиру фонда "Историјски пројекат Сребреница".

Страни аутори систематски и без балканских хипербола и емоција демонтирају сребренички мит и убедљиво показују да без темељних измена тај наратив под налетима критике не може опстати. Протагонисти култа то врло добро знају и зато журе, док су још увек у пропагандној предности, да своју причу зацементирају мноштвом "пресуда" корумпираних судова и звучним политичким резолуцијама разних контролисаних "скупштина".

Сребреница није далеко од Јадовна то јест Јадовно од Сребренице. У Јадовну, тј. у јамама у Јадовну, на најмонструознији начин ликвидирано је 40.000 Срба као и један не тако велики број Јевреја и Цигана. На помену тим жртвама био је и председник Србије Борис Тадић. Хрватски лидер Иво Јосиповић није се удостојио да присуствује овом чину, каже да је ишао код фризера на подшишивање. А и био је љут што се Борис Тадић није извинио Хрватској јер су се приликом егзекуције маљевима у јами нашла, омакавши се, и двојица усташа, које су пресрећни Срби, одлазећи у хрватски рај, повукли за собом.
Очекује се извињење, ипак, накнадно, човека који се за све што је , наводно, урађено Хрватима извинио, па ето, и убиство те двојице часника НДХ.

Управо се у српској влади ради на усвајању законских прописа којима би се криминализовало испољавање ставова који се по овом питању разликују од њиховог и на забрани јавног постављања незгодних питања са циљем оспоравања њихове "партијске линије". Јасна намера ових потеза јесте да се угуши слободна јавна расправа и да се онемогући даље истраживање Сребренице.

Sem Krstića, 10. lipnja 2010. ICTY je donio presude sedmorici vojnih i policijskih dužnosnika bosanskih Srba za pokolj u Srebrenici i Žepi, u najvećem suđenju te ustanove to tada. Suđenje Popoviću i drugima počelo je 14. srpnja 2006., a iznošenje završnih riječi dovršeno je 15. rujna 2009. Raspravno vijeće zasjedalo je ukupno 425 dana, tijekom kojih je u sudski spis uvršteno više od 5300 dokaznih predmeta, a saslušano je 315 svjedoka. Vujadin Popović, obavještajni časnik Drinskog korpusa Armije Republike Srpske, i Ljubiša Beara, pukovnik iste vojske, proglašeni su krivim za genocid, istrebljenje, progon i ubojstva te su osuđeni na doživotne kazne u zatvoru. Drago Nikolić, šef sigurnosti Zvorničke brigade, proglašen je krivim za sudjelovanje i pomaganje u genocidu te je osuđen na 35 godina zatvora. Ljubomir Borovčanin osuđen je za pomaganje i sudjelovanje u istrebljenju, ubojstvu, progonu i prisilnu deportaciju te je osuđen na kaznu od 17 godina. Vinko Pandurević dobio je 13, Radivoje Miletić 19 a Milan Gvero pet godina zatvorske kazne.

"Opseg i priroda ubilačke operacije, stravičan broj ubojstava, jasna namjera - vidljiva iz dokaza - da se eliminira svaki bosanski musliman koji je uhićen ili koji se predao pokazuje izvan razumne sumnje da je riječ o genocidu", objavio je ICTY.

Borkec, ICTY ti porucuje da si nerazuman.

:kafa:

Sem Krstića, 10. lipnja 2010. ICTY je donio presude sedmorici vojnih i policijskih dužnosnika bosanskih Srba za pokolj u Srebrenici i Žepi, u najvećem suđenju te ustanove to tada. Suđenje Popoviću i drugima počelo je 14. srpnja 2006., a iznošenje završnih riječi dovršeno je 15. rujna 2009. Raspravno vijeće zasjedalo je ukupno 425 dana, tijekom kojih je u sudski spis uvršteno više od 5300 dokaznih predmeta, a saslušano je 315 svjedoka. Vujadin Popović, obavještajni časnik Drinskog korpusa Armije Republike Srpske, i Ljubiša Beara, pukovnik iste vojske, proglašeni su krivim za genocid, istrebljenje, progon i ubojstva te su osuđeni na doživotne kazne u zatvoru. Drago Nikolić, šef sigurnosti Zvorničke brigade, proglašen je krivim za sudjelovanje i pomaganje u genocidu te je osuđen na 35 godina zatvora. Ljubomir Borovčanin osuđen je za pomaganje i sudjelovanje u istrebljenju, ubojstvu, progonu i prisilnu deportaciju te je osuđen na kaznu od 17 godina. Vinko Pandurević dobio je 13, Radivoje Miletić 19 a Milan Gvero pet godina zatvorske kazne.

"Opseg i priroda ubilačke operacije, stravičan broj ubojstava, jasna namjera - vidljiva iz dokaza - da se eliminira svaki bosanski musliman koji je uhićen ili koji se predao pokazuje izvan razumne sumnje da je riječ o genocidu", objavio je ICTY.

Borkec, ICTY ti porucuje da si nerazuman.

:kafa:

ma "belosvetska zavera" protiv nebeskog naroda :lol:

У аутобус или камион стаје приближно 40 људи. За 7000 заробљеника пре егзекуције било би потребно 175 камиона или аутобуса.
За 8000 заробљеника потребно је 200 аутобуса или камиона.
За 9000 заробљеника потребно је 230 аутобуса или камиона.
Одакле генералу Младићу 1995. године толики број возила скупљених на једном месту?!

425 dana sudjenja
5300 dokaza
315 svjedoka
epilog: 2 dozivotne za genocid + Krsticeva i Nikoliceva za pomaganje u genocidu

Urota, bre.

Krucijalno pitanje odakle Mladiću autobusi i kamioni???:dash::dash:

I ja kažem urota.....

Ne treba sve vjerovati satelitskim snimcima...

У аутобус или камион стаје приближно 40 људи. За 7000 заробљеника пре егзекуције било би потребно 175 камиона или аутобуса.
За 8000 заробљеника потребно је 200 аутобуса или камиона.
За 9000 заробљеника потребно је 230 аутобуса или камиона.
Одакле генералу Младићу 1995. године толики број возила скупљених на једном месту?!
:klap::klap::klap::klap::klap:

nema goreg spamera od tebe... ne govorimo o dušanu silnom, niti kralju aleksandru ... čitaj bog te ubio. "SREBRENICA MATEMATIČKI" ako ne znaš čirilicu :evil:

ne znam cirilicu...ucim kineski,,,trebace mi.....yebala te srebrenica...prvo da resimo II svetski rat i sve do Srebrenice da bi nasli mustru za sudsko resavanje ovakvih dogadjaja...ne moze se preko reda...i ovce se redom mrcu....

ne znam cirilicu...ucim kineski,,,trebace mi.....yebala te srebrenica...prvo da resimo II svetski rat i sve do Srebrenice da bi nasli mustru za sudsko resavanje ovakvih dogadjaja...ne moze se preko reda...i ovce se redom mrcu....

2ww smo mi rješili koliko mi je poznato... samo bojim se da nije bilo temeljito jer je ostalo fašističkog ološa koji se probudio :per:

Back