Srdjan Mitrovic na Blogu B92 - obavezno procitati

• Začetnik teme Začetnik teme BG5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Вреди прескочити јубиларни пост... Можда га и обришу па да извучемо неке поенте на време.

dirty-hands.img_assist_custom.jpg

Пре и после ср... треба руке прати :lol:

Ko ima prljave ruke, u normalnim zemljama ide u zatvor. Kod nas u politiku.Sada će se opet mnogi javiti da mi objašnjavaju šta je to metafora. Znam ja šta je to metafora, ali da li oni znaju šta je to demagogija, i to loša.

Зависи који су то "они". Они што су "корисни идиоти" то дакако не знају, они којима такви идиоти користе вероватно исувише добро знају.

Tolika količina histerije i bezobrazluka nije baš primerena za nekog ko pokušava da objasni kako je Srbija na pogrešnom putu, i kako je njihova demokratija ona prava.Zanimljiva je pojava, što se nekad zvala Slikom na sliku (RTS vs HRT). Evo ja sam doživeo Blogom na Blog. Znači matrica je ista. Mehanizam je isti, ideologija se promenila. I to sam doživeo nekoliko puta na VIP blogu. Jednio što im zameram je nedostatak humora.

И без неког детаљног ишчитавања разних блогова слажем се са изнетим. Познат ми је са разних форума тај начин размишљања.
Ја им не замерам недостатак хумора. Ја им замерам што мисле да су духовити.
Онда кад праве заједљиве коментаре на ожалошћене људе и заливају их напалмом (ма шта мислили о разлогу њихове жалости). Онда кад прекопирају са Википедије реч "ајатолах" на арапском па је прикаче премијеру да би га дисквалификовали (ајатолах је иначе легитимна верска титула једне од религија). Онда кад помињу Рипањ у недостаку одговора. Онда кад каче бесмислене слике и смајлије. Онда кад направе фотомонтажу нашег патријарха зато што је први пут у животу гласао.

Još smešnije je kada ta Koalicija krene u protestne šetnje sa crvenim zastavama, pa onda ispred RTS-a viču: BANDO CRVENA. Nije da RTS to nije zaslužio, samo problem je u onome ko to viče.

17_more_red_flags.thumbnail.jpg

Нема смисла то... ни да коментаришем.

Ovde na Blogu je sve dozvoljeno. Da pljuneš po svemu: Srbiji, istoriji, partijarhu, ministrima, vladi, opoziciji, SANU, ali kada takneš Svetu kravu, onda si najebao.

А света крава је...?
Погледајте на блогу док га нису избрисали.

Морам још нешто да издвојим

- Najvažnija stvar je zamena teza. kad ti neko kaže nešto što ti se ne sviđa, a ti odmah kaži: A ti (on, vi, oni...).

- Kad kod ti se ne sviđa pitanje ili konstatacija ti potegni Srebrenicu, Vukovar. Ako ti se čini da to nije dovoljno ubedljivo onda potegni naciste i Aušvic. To uvek deluje ubedljivo.

- Ako nisi baš siguran šta da odgovoriš, a ti koristi reči kao budalo, idiote, kretenu... u kombinaciji sa ti to ne razumeš.

- Kada te neko pritera u ćošak zbog političkih stavova, ti se odmah ogradi kako nisi član nego samo simpatizer.

- Po mogućnosti prikači neku sliku, karikaturu. što vulgarnije, to bolje jer je to legitiman način kritike.

- Ako te neko baš mnogo nervira, jednostavno mi uzbriši ono što je napisao.

- Ako te mnogo nervira izbriši mu SVE. kad već ne možeš da izdejstviješ njegovo banovanje.

- Budi u dobrim odnosima samo sa onima koji misle 100% kao i ti i tvoja politička opcija. Ako neko malo štrči, javno kamenovanje ODMAH. Regrutacija svih članova i simpatizera na dotičnom blogu i onda UDRI...

- Ako ne možeš da izađeš na kraj sa neistomišljenicima, najbolje je da im editiješ postove, i dopišeš ono šta ti misliš da je najbolje za tebe.

- I naravno psovke i ružne reči su OBAVEZNE. Kad ih ti koristiš, onda je to ok i demokratski, jer to rade i naši eminentni novinari i spisateljice. Ako to koristi suprotna strana, onda se skandalizuj i viči na sav glas kako je to veliki prostakluk.

- I na kraju, ako imaš nešto iz prošlosti čega se stidiš, ti se pravi blesav! Kao nisam glasao nikad za one druge, nisam nikad pisao za desničarske časopise....

Много јако, подсећа ме на онај есеј "Како препознати реформског телетабиса" :lol: :lol: :lol:

Great Old One:
Морам још нешто да издвојим

Много јако, подсећа ме на онај есеј "Како препознати реформског телетабиса" :lol: :lol: :lol:

U pravu si, kao i na ovde manje poznati esej "Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari" (o ekstremnim i taktičnim srbofobima i jednoj aktuelnoj idejnoj diskriminaciji).
http://forum.krstarica.com/threads/95836

Ova tri "dela" su ih u potpunosti skenirala....a da, i rasturila ko bugarsku skupstinu (sto im i nije zao, ipak je sad bugarska u eu) :)

......."Izvinjavam se S. Mitroviću što će ispasti da je ovo reakcija na ovaj njegov post. OK, jeste reakcija i na njegov post al ovaj post je negde 156.234-i na listi. Elem, potpuno mi je fascinantno kako, majku mu, da je u ovoj zemlji pored svih gluposti uvek nekako među najvećim problemima LDP, ili kako ga je Srđan M. nazvao (vanparlamentarna koalicija).

Majku mu, nema veze što smo svakim danom sve bliži članstvu u Savezu Rusije i Belorusije, a sve dalje od Evrope, nema veze što smo možda najsiromašnija zemlja Evrope, nema veze što je najviši pravni akt donesen na najblaže rečeno sumnjiv način iz čega će proizaći da je ceo pravni sistem sumnjiv. Ne, problem je mala stranka u nastajanju i njeni aktivisti.

Ova "tapija na Đinđića" mi je tek posebno bizarna. Problem je što LDP prisvaja Đinđića, a nije problem to što su oni koji su prisvojili Đinđićevu stranku aktivno učestvovali u krađi referenduma .........."

:wink:

inagadadavida:
Ova "tapija na Đinđića" mi je tek posebno bizarna. Problem je što LDP prisvaja Đinđića, a nije problem to što su oni koji su prisvojili Đinđićevu stranku aktivno učestvovali u krađi referenduma .........."

" Zabranjujem od danas ulazak u zgradu Vlade Srbije Čedomiru Jovanoviću i Vladimiru Popoviću - Bebi.
Dr Zoran Đinđić 11.mart 2003. godine (u stenogramu sa suđenja ubicama Z. Đinđića)"

I posle ovoga LDP i Ceda imaju pravo na Djindjicevu tapiju? Ne da nemaju nego ne treba u usta da ga stave, ljigavci. Inace kakva tapija takvi i pretedenti na nju.

urospo:
" Zabranjujem od danas ulazak u zgradu Vlade Srbije Čedomiru Jovanoviću i Vladimiru Popoviću - Bebi.
Dr Zoran Đinđić 11.mart 2003. godine (u stenogramu sa suđenja ubicama Z. Đinđića)"

I posle ovoga LDP i Ceda imaju pravo na Djindjicevu tapiju? Ne da nemaju nego ne treba u usta da ga stave, ljigavci. Inace kakva tapija takvi i pretedenti na nju.
U pravu si Kostnica i Tijanic imaju to pravo oni su istinski prijatelji Zorana Djindjica.

nekrofili... nista nisu bolji nego sps koji se još uvek diči pokojnim miloševićem. graditi reklamnu kampanju na đinđićevom lešu nije ništa bolje od onih primitivaca na bliskom istoku kada razvlace tela poginulih amerikanaca po trgovima. ali to govori koliko su benigne njihove ideje o građanskoj kvazi inteligenciji i putu kojim trebaju da idu sledeci njegove korake. on je barem bio neko za razliku od njih koji su jedno veliko nista.

inagadadavida:
Majku mu, nema veze što smo svakim danom sve bliži članstvu u Savezu Rusije i Belorusije, a sve dalje od Evrope, nema veze što smo možda najsiromašnija zemlja Evrope, nema veze što je najviši pravni akt donesen na najblaže rečeno sumnjiv način iz čega će proizaći da je ceo pravni sistem sumnjiv. Ne, problem je mala stranka u nastajanju i njeni aktivisti.

:wink:

Године 2002 A.D. био сам у Португалу, тада најсиромашнијој земљи ЕУ. Био сам неколико пута у Немачкој. И даље тврдим да Португалци живе боље него Немци. Мислите о том...

Србија је у Европи, као и Русија и Белорусија.

Мала странка "у настајању" (која је имала неограничену власт у условима ванредног стања, што је поменуто на блогу) је у суштити трбухозборац неких страних интереса. Чујем јутрос да британски министар неће да нас посети од када смо изгласали Устав. Нешто му се можда не свиђа? Британија је најгласнија у лобирању за "муљтиетник индипендењт Косова".

Back