srce

popkeeee

Aktivan član
Poruka
1.697
Ovako,da pocnem od pocetka...
ceo zivot sam trenirao...odbojku,folklor,fudbal,teretanu,uvek bio aktivan sportista,nikad nisam pio one proteine,kreatine itd,ne pusim dugo,mozda godinu,godinu i po dana,kao i 1 nedeljno sto popijem mozda po pivo,dva...nista sto prosecni ljudi ne rade...
e sad,pre 3 meseca...aj da kazemo 4,malo malo pa se desi da srce krene jace da mi lupa,nekad (do sad mozda 3 puta,mozda i manje nzm stvarno) mi se desilo da se trgnem iz sna od bolova u grudnom kosu...medjutim to jako i ubrzano lupanje je u poslednje vreme pocelo sve cesce (2,3,4 puta dnevno) kao kad vas neko uplasi,e tako...ono odjednom...
e sad,ako neko moze na slepo da mi kaze da li je (ne daj Boze) nesto ozbiljno,jer mi je malo cim da idem na pregled,zbog majke,jer ona bi se uplasila unapred,a radi u domu zdravlja gde mi je karton...
znaci do sad nisam imao ni sum na srcu kad sam isao na sistematske (da kucnem u drvo,da ne ureknem),pusim pola pakle i manje dnevno,znaci ne neki strastven pusac,a sve se bojim da krenem u teretanu da mi se ne bi pogorsalo...
znam da moram da idem na pregled,ali mi recite bar ovako na slepo sta moze biti,jer ako je nesto ozbiljnije(ne daj Boze),pozajmicu pare i ici cu privatno da snimim,zbog mojih...
hvala vam unapred!

naravno da je najbolja,ali nije meni strah zbog mene(ovo nisam bas najbolje rekao :D al nmvz),nego zbog mojih :S

Kako,bre,reče na početku da ne pušiš
"dugo"-godinu,godinu ipo.....
Da bi pri kraju posta rekao kako pušiš manje od pola pakle dnevno...!?
Zašto te kontradiktornosti ?
Ako lažeš,sebe lažeš.
Mi samo čitamo.......!
:think:

Brate ja sam nepusac i iz druge prostorije kad osetim dim meni pocne srce lupati i osecam ko da mi je kamen na grudima..shvati da sve moze biti cakum pakum a da problem napravi jedna nabuloza koja nam smeta al onako pomirimo se da je neizbezna i ne obracamo paznju..ja ne idem kod rodjenog burazera jer ne gasi pljuge..3 dana mi nije dobro posle njegove i zenine torture pusenja..mozda volis slano pa ti to napravi problem..mozda masno..daj krv na koksaki meni to prvo padne na pamet

Imao sam i ja nekad slicnih problema i bio sam prilicno uplasen. Resenje je da odes kod kardiologa i on ce ti dati neke tablete i ozdravices za mjesec dana. Znaci, nije nista super ozbiljno, ali treba vremena da se stabilizuje srcani ritam i krvni pritisak.

Kako,bre,reče na početku da ne pušiš
"dugo"-godinu,godinu ipo.....
Da bi pri kraju posta rekao kako pušiš manje od pola pakle dnevno...!?
Zašto te kontradiktornosti ?
Ako lažeš,sebe lažeš.
Mi samo čitamo.......!
:think:

pa godinu,godinu i po dana vec pusim i nisam makao sa pola pakle dnevno,sa tim sto sam prosle godine od 25.5 pa narednih 6 nedelja nisam cigaru zapalio,bio u gipsu,imao udes...znaci malo vise od godinu dana pusim i od kako sam krenuo,tako i sad...pola pakle...

Brate ja sam nepusac i iz druge prostorije kad osetim dim meni pocne srce lupati i osecam ko da mi je kamen na grudima..shvati da sve moze biti cakum pakum a da problem napravi jedna nabuloza koja nam smeta al onako pomirimo se da je neizbezna i ne obracamo paznju..ja ne idem kod rodjenog burazera jer ne gasi pljuge..3 dana mi nije dobro posle njegove i zenine torture pusenja..mozda volis slano pa ti to napravi problem..mozda masno..daj krv na koksaki meni to prvo padne na pamet

slano volim,al ne solim nista osim paradajiza i kad je ono meze na nekom slavlju ili sl,sto se tice masnog ne jedem to,kazem ti,sportista...samo 1 nedeljno pojedem 3 jajeta i to je to...i eto malo slaninice kad god za dorucak,ali ne svaki dan itd...a sto se tice koksakija,msm da je to aktuelno leti zbog klima uredjaja i sl,nisam znao da moze zimi da se dobije...msm prolece...

Imao sam i ja nekad slicnih problema i bio sam prilicno uplasen. Resenje je da odes kod kardiologa i on ce ti dati neke tablete i ozdravices za mjesec dana. Znaci, nije nista super ozbiljno, ali treba vremena da se stabilizuje srcani ritam i krvni pritisak.

nikad ne pijem tablete ni za sta...sve istrpim,osim kad je nesto bas bas ozbiljno...tako da ne bih da mi preporuci nesto bez skenera ili kako se vec to zove..ultrazvuka ili kako vec...

hvala vam svima na odgovorima,samo jos 1 pitanje...kada bih vadio krv na proveru,sta da kazem da mi analiziraju,da ne placam 10 analiza?

Pa da jeste klima ali on se vuce u organizmu ne mora uopste da dodje do problema..to jes da se ne aktivira godinama da ne primeti covek da ga ima..znaju ti neki virusi u pljeskavicama da se nadju koje se na ulici prodaju..ljudi ne kapiraju koja je tu koncentracija prljavstine..evo skoro mi ortaku pozlilo na faxu neko zujanje u usima..dosla hitna imo je preko 220 sa 100 nesto pritisak..ono bas mu lose i uplasio se po prvi put u zivotu..inace isto sport..planinarenje..skijanje..bajs..setnja..super aktivan..al kad je po gradu samo cepa cocacolu slatkise i brzu hranu..i najbitnije cesto mu zbog toga kilaza gore dole..odma sutradan reko ovo je poslednje sto je pojeo na ulici..danas nosi pomorandzu i limun

ma ne smem na uput,zbog mojih...okej.videcu kad prodjee prvi maj...hvala puno na savetu!

Ma slobodno. I ja sam se dosta cimao da kazem svojima, ali bolje i to nego da se preturis. Sto prije odes kod kardiologa, prije ces se poceti lijeciti i izlijeciti. Samo hrabro, nije to nista posebno.

Ovako,da pocnem od pocetka...
ceo zivot sam trenirao...odbojku,folklor,fudbal,teretanu,uvek bio aktivan sportista,nikad nisam pio one proteine,kreatine itd,ne pusim dugo,mozda godinu,godinu i po dana,kao i 1 nedeljno sto popijem mozda po pivo,dva...nista sto prosecni ljudi ne rade...
e sad,pre 3 meseca...aj da kazemo 4,malo malo pa se desi da srce krene jace da mi lupa,nekad (do sad mozda 3 puta,mozda i manje nzm stvarno) mi se desilo da se trgnem iz sna od bolova u grudnom kosu...medjutim to jako i ubrzano lupanje je u poslednje vreme pocelo sve cesce (2,3,4 puta dnevno) kao kad vas neko uplasi,e tako...ono odjednom...
e sad,ako neko moze na slepo da mi kaze da li je (ne daj Boze) nesto ozbiljno,jer mi je malo cim da idem na pregled,zbog majke,jer ona bi se uplasila unapred,a radi u domu zdravlja gde mi je karton...
znaci do sad nisam imao ni sum na srcu kad sam isao na sistematske (da kucnem u drvo,da ne ureknem),pusim pola pakle i manje dnevno,znaci ne neki strastven pusac,a sve se bojim da krenem u teretanu da mi se ne bi pogorsalo...
znam da moram da idem na pregled,ali mi recite bar ovako na slepo sta moze biti,jer ako je nesto ozbiljnije(ne daj Boze),pozajmicu pare i ici cu privatno da snimim,zbog mojih...
hvala vam unapred!

Попкрее, можда је само стрес у питању. ;)

Лупање срца је најчешће последица тога. А може бити и поремећај спроводљивости. :)
Наравно, без детаљног прегледа неће бити ни тачне дијагнозе.

Попкрее, можда је само стрес у питању. ;)

Лупање срца је најчешће последица тога. А може бити и поремећај спроводљивости. :)
Наравно, без детаљног прегледа неће бити ни тачне дијагнозе.

pa imao sam dosta stresnih situacija od 25.5 prosle godine...moguce sasvim...

Ma slobodno. I ja sam se dosta cimao da kazem svojima, ali bolje i to nego da se preturis. Sto prije odes kod kardiologa, prije ces se poceti lijeciti i izlijeciti. Samo hrabro, nije to nista posebno.

ajde,poslusacu..5-og maja cu ici pa cemo videti :/

Back