Srce poslednjeg Habzburga sahranjeno u Mađarskoj

Watchman

Buduća legenda
Poruka
41.226
BUDIMPEŠTA - Urna sa srcem Ota fon Habzburga, sina poslednjeg cara Austrougarske, Karla I, sahranjena je u nedelju uveče u benediktinskom manastiru u selu Panonhalmi, 130 kilometara zapadno od Budimpešte.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/266548/Srce-poslednjeg-Habzburga-sahranjeno-u-Madjarskoj

Po tradicij, telo je sahranjeno u Beču, a srce u drugom delu carevine.
Hrvatska nije bila deo carevine (to je bila Ugarska) i njoj je na zahtev pučanstva ostao onaj organ za lizanje.:mrgreen:

...da, bas htedoh reci bila konacno sahrana juce...
...inace nosili su telo 13 dana od Bavarske do Beca...

...parada jeste bila veca ali na hiljade ljudi nije bilo, uverena sam da se preko polovine okupljenih u istorijskom centru Beca turisticki zadesilo na Stephansplatz-u..licno sam ocekivala mnogo vecu buku, mahom su bakice i dekice odale pocast i to je bilo to...

Mene je malo zbunjivalo ovo "poslednji" Habzburg, znam da su se kotili k'o zecevi, pa reko' nije valjda da je stvarno poslednji izdanak. Kad ono... Ustvari su mislili na poslednjeg vladara medju Habzburzima.

Tip je stvarno bio produktivan - ima 7-moro dece.

A inace, na Wikipediji videh njegovo puno ime:
Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius von Habsburg :mrgreen:

Сви остали су се одрекли титуле и претензија на престо, он није хтео него је побегао код баварских нациста.

И зато је последњи Хабзбург. И зато за живота није долазио у Аустрију, јер није могао по њиховом уставу.

Treba reci u vezi ove teme, da postoji jasan plan ponovog dolazenja na vlast parlamentarne EU od strane Habzburgovaca...naravno preko partije.....Eu je mesovito korporativno royalisticka tvorevina.
Odakle mi info....?
Iz istog stiva iz kojeg je stigao i info o odnosu dizel:benzin = 2:1 jos pre deset godina...sad vec petnaest...

Takve gluposti samo Srbin moze da poveruje.

Habsburgeri vec u 19. veku nisu nikakav faktor bili.

BUDIMPEŠTA - Urna sa srcem Ota fon Habzburga, sina poslednjeg cara Austrougarske, Karla I, sahranjena je u nedelju uveče u benediktinskom manastiru u selu Panonhalmi, 130 kilometara zapadno od Budimpešte.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/266548/Srce-poslednjeg-Habzburga-sahranjeno-u-Madjarskoj

Hrvatska nije bila deo carevine (to je bila Ugarska) i njoj je na zahtev pučanstva ostao onaj organ za lizanje.:mrgreen:

Bili su i Srbi dio carevine. Simboličan broj od cc 2.000.000....pretežno plemića i aristokracije

Znači,Hrvatima redovno - lizalica !
E,a toliko se trudili oko konja,ccccccc!

Back