Срце је мудрому с десне стране, а лудом је с лијеве стране.

Гром

Iskusan
Poruka
5.065
Срце је мудрому с десне стране, а лудом је с лијеве стране. Kњига Проповедникова 10.2
Осврнуо бих се на овај стих у смислу да је срце у духовном свету центар наше пажње, фокус наших мисли. Оне мисли којима највише посвећујемо пажњу су нам у срцу.
Тако ми имамо интелект који влада левом можданом хемисвером и он је ђаво који живи у нама, а имамо и десну мождану хемисверу која је део Бога у нама.
Када смо својом пажњом окренути ка мислима и идејама које долазе од десне мождане хемисвере онда је наше срце на десној страни, а када смо својим фокусом пажње на левој хемисвери онда је наше срце на левој страни и уместо Бога ми слушамо ђавола.
Свети Ап. Павле каже да оно шта је пред светом мудрост пред Богом је лудост и обрнуто.
И како видимо да се огромна већина у својој мисли ослања на интелект то овај стих прозива људе да су луди мислећи да су мудри.
Ето један пример шта у Библији налази онај коме је срце с десне стране

Срце је мудрому с десне стране, а лудом је с лијеве стране. Kњига Проповедникова 10.2
Осврнуо бих се на овај стих у смислу да је срце у духовном свету центар наше пажње, фокус наших мисли. Оне мисли којима највише посвећујемо пажњу су нам у срцу.
Тако ми имамо интелект који влада левом можданом хемисвером и он је ђаво који живи у нама, а имамо и десну мождану хемисверу која је део Бога у нама.
Када смо својом пажњом окренути ка мислима и идејама које долазе од десне мождане хемисвере онда је наше срце на десној страни, а када смо својим фокусом пажње на левој хемисвери онда је наше срце на левој страни и уместо Бога ми слушамо ђавола.
Свети Ап. Павле каже да оно шта је пред светом мудрост пред Богом је лудост и обрнуто.
И како видимо да се огромна већина у својој мисли ослања на интелект то овај стих прозива људе да су луди мислећи да су мудри.
Ето један пример шта у Библији налази онај коме је срце с десне стране
ne valja ti teorija...leva hemisfera mozga kontroliše desnu stranu tela i obrnuto...srce ne može da bude na desnoj strani jer je na levoj...mislim da je autor hteo da kaže da ljudi ne treba da budu emotivni tj. da se ne povode za osećajem na levoj strani grudi,,,za srcem...emocije su tu da ih osetimo i otpustimo a ne da nam one vode život osim ako je ljubav u pitanju...

đavo ne vlada levom hemisferom koja je racionalna i analitična nego strahovima, sujetom, zavišću,, besom, pohlepom. ljubomorom koji su kao i sve emocije uključujući ljubav vezane više za desnu? hemisferu uz emocije tu su i mašta, kreativnost, intuicija, originalnost, ispoljavanje sebe, duhovnost, osećanje energija...

mani više da se zaluđuješ da je razum isto što i đavo jer nije... ako odbaciš levu hemisferu kao đavolsku nećeš moći više da pričaš ni da rezonuješ...i ta tvoja teorija o lošoj levoj heisferi dolazi iz leve hemisfere

Poslednja izmena:

Back