Srcane aritmije

Betty2406

Početnik
Poruka
47
Željela bih s nekim podijeliti svoje iskustvo s preskocima srca.Imam godinama preskoke,pijem tablete ali i dalje imam preskoke.Tablete baš nešto ne pomažu.Sto da radim? Postoji li neki lijek, pomoć ili savjet na tu temu?

Željela bih s nekim podijeliti svoje iskustvo s preskocima srca.Imam godinama preskoke,pijem tablete ali i dalje imam preskoke.Tablete baš nešto ne pomažu.Sto da radim? Postoji li neki lijek, pomoć ili savjet na tu temu?
Moj muz je isao na test opterecenja gde mu je otkriveno preskanje srca.Dobio je lekove na koje se navikao tesko.Videcemo sta ce biti kad bude isao na kontrolu

Imam i ja aritmije, ali prvo što moraš da uradiš je odeš kod dr i nađeš uzrok, pa tek onda da lečiš . Moguće da trebaš povećati dozu ili piti nešto uz te lekove, ali ovo su nagađanja, idi kod lekara.

Ne mozes ovde naci pomoc za to,jer postoje mnogo uzroka zasto se to javlja.Moras ici i istraziti,dok ti ne pogode lek za problem.

Pijem i betablokatore i antiaritmike ali opet imam SVES I VES( preskoci).Ultra zvuk je ok, holter je ok ,nešto malo preskoka ali to je za kardiologe sve normalno a meni su uzas.Jako mi smetaju.Hormoni štitnjače ok, jedino imam malu hijatalnu kilu ( herniju) na želucu. Kažu da je mala i da ne može od nje.Ja ne znam što više da uradim.Mjenjala sam i kardiologe.Sve isto.Sada sam kod jednog kardiologa koji mi je dao lijek Flekarid( Flekanid) za srce.Da probam. Bilo mi u početku bolje, prvih 3 mjeseca i evo sada se opet nekako pogorsalo.Opet mi svaki dan dolaze preskoci Tuzna sam radi toga što mi ne može nitko pomoći.

A da budeš malo određenija?
I šta podrazumevaš pod "preskocima"?
Moj savet je da potražiš savet lekara, šta god da imaš - bradikardiju, tahikardiju, treperenje, ekstrasistole...
Najgore moguće rešenje je tražiti pomoć i savete preko interneta ili po forumima.
Ne igraj se sa tim.
Ja baš imam SVES I VES.Na holteru ih ima malo ali meni su jako neugodne i svaku osjetim. Uzasan je osjećaj.Kao da srce stane, pauza koju osjetim kao izbijanje zraka,nešto toplo u grudima i gusenje.To traje oko 3 sek. .I tako nekoliko puta dnevno.Ne mogu funkcionirati kako treba radi toga.

Ja baš imam SVES I VES.Na holteru ih ima malo ali meni su jako neugodne i svaku osjetim. Uzasan je osjećaj.Kao da srce stane, pauza koju osjetim kao izbijanje zraka,nešto toplo u grudima i gusenje.To traje oko 3 sek. .I tako nekoliko puta dnevno.Ne mogu funkcionirati kako treba radi toga.
može biti i zbog ishrane. Ne smeš da pušiš niti da unosiš kafein (kafa, čaj)

Ono što ti holter pokaže je merodavno, sve ostalo je na nervnoj bazi, jednostavno panika.
Probaj da ne razmišljaš o tome, probaj da se setiš koliko puta ti se to dogodilo dok gledaš neki zanimljiv film, radiš
nešto što voliš i slično.
Pa onda uporedi sa situacijama u kojima ti je dosadno ili si nervozna i slično...

može biti i zbog ishrane. Ne smeš da pušiš niti da unosiš kafein (kafa, čaj)
Ne pušim i ne pijem kavu.To već godinama ne konzumiram.Ima li netko tko je imao preskoke, gusenja i sl. i da mu je prošlo uz terapiju ili samo od sebe ili da je otkrio zrok, eliminirati ga i riješio se preskoka i srčanih tegoba.Postoji li uopće takva osoba?

Određeni broj "preskoka" srca je sasvim normalan. Zavisi o kakvim "preskakanjima" se radi, ali čim ti lekari nisu ništa naglasili nakon urađene dijagnostike očigledno stvar nije ozbiljna nego ti to samo smeta. Ili strahuješ da je nešto opasnije (a očigledno nije), pa je tu više izražena psihička komponenta.

Ne pušim i ne pijem kavu.To već godinama ne konzumiram.Ima li netko tko je imao preskoke, gusenja i sl. i da mu je prošlo uz terapiju ili samo od sebe ili da je otkrio zrok, eliminirati ga i riješio se preskoka i srčanih tegoba.Postoji li uopće takva osoba?
Meni se desava,ali veoma drugacije.Prvo srce ubrza sa radom,pa odjednom uspori.Onda imam taj osecaj kao da ce nekivazduh da mi izdje iz grudi,a polako malaksavaju ruke i noge,pa cak i celo telo.ne mogu da se kontrolisem.Iako pijem lekove koji mi pomazu opet mi se ponekad to desi.Uzasno je.

Ja isto godinama patim ot tih "preskakivanja" ili aritmija kako ih lekari nazivaju. Od sedativa mi najvise pomaze rivotril, a nedavno sam na youtubeu gledao vise videa da nedostatak kalijuma isto tako moze da prouzrokuje slicna stanja. Poceo sam da koristim eko k+ tabete, kalijum hlorid 500mg i stanje mi se drasticno poboljsalo. Naravno, kalijum kao suplement nije bezazlen tako da to treba ispitati sa lekarom.

I ja sam citala o kaliju da on moze izazvati aritmije ako je manjak.Probala bih i ja s tim tabletama .U par navrata sam kontrolirala kalij, bio je u granicama normale.Doduse bio mi je 3.9 na donjoj granici.E sada možda ,bih ipak trebala da ga malo povećam ali da ne prelazi normalu.Kako bih to uradila? Da li ste vi kontrolirali nekada kalij i koliki je bio?

I ja sam citala o kaliju da on moze izazvati aritmije ako je manjak.Probala bih i ja s tim tabletama .U par navrata sam kontrolirala kalij, bio je u granicama normale.Doduse bio mi je 3.9 na donjoj granici.E sada možda ,bih ipak trebala da ga malo povećam ali da ne prelazi normalu.Kako bih to uradila? Da li ste vi kontrolirali nekada kalij i koliki je bio?

Oko toga se konsultuj sa svojim lekarom, najbolje.

Nisam merio kalijum jer navodno 98% kalijuma je u celijama a ne u krvi,
dovoljno kalijuma u krvi ne znaci odmah da ga ima dovoljno i u organizmu.
Ono sto sam siguran je da ga ne unosim dovoljno hranom jer preporuka FDA za kalijum je 4700mg dnevno,
preporuka da se unese preko hrane, niakako suplementom.

Na netu ima dosta raznih kombinovanih suplemenata sa kalijumom, no uvek sa maksmum 100mg po dozi,
sto jeste i nekakva bezbedna doza, sve sto je vise od toga ne treba raditi na svoju ruku.

Meni je odmah posle par dana bilo bolje, dok je pre znalo da mi se javlja aritmija svakodnevno, sada je to 1-2 puta mesecno, i to mnogo slabijeg intenziteta.

Ne znam jeste li dobili moj odgovor na poruku.

Prilozi

• 20230125_132237.jpg
    20230125_132237.jpg
    86,3 KB · Pregleda: 27
Ono sto sam siguran je da ga ne unosim dovoljno hranom jer preporuka FDA za kalijum je 4700mg dnevno,

Na netu ima dosta raznih kombinovanih suplemenata sa kalijumom, no uvek sa maksmum 100mg po dozi,
sto jeste i nekakva bezbedna doza, sve sto je vise od toga ne treba raditi na svoju ruku.

Meni je odmah posle par dana bilo bolje, dok je pre znalo da mi se javlja aritmija svakodnevno, sada je to 1-2 puta mesecno, i to mnogo slabijeg intenziteta.
Probala bih tri dana pa da vidim kako ću se osjecati.Pa neće mi se ništa desiti ako pijem 3 dana.Ne znam ima li efekta s ovim što trenutno imam doma sumece tabelte elektrolita gdje ima i kalija.Mozda ipak da kupim samo kalij.Valjda se neću prepoznati ako probam npr. tri dana pa pijem....možda da počnem s 250 mg a ne odmah na 500 .

Oprostite na pogreškama u tekstu pobjegne mi riječ jer ovaj mobitel prebaci na drugu riječ a ja ne gledam i pošaljem.

Back