- Poruka
- 95.613
Па у духу. Све наопако... а код нас је стомак желудац ,а желудац је стомак![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па у духу. Све наопако... а код нас је стомак желудац ,а желудац је стомак![]()
Nisam lingvista,ali zar te dve reci ne oznacavaju dva potpuno drugacija dela tela?Код нас су синоними желудац и стомак, у енглеском је присутно само Stomach .
Nisam lingvista,ali zar te dve reci ne oznacavaju dva potpuno drugacija dela tela?
Kao da kazes da su sinonimi glava i nos...
Ovo nije bio moj post. Citirao sam ga.Ja kad god hocu da se nasmejem,dodjem ovde ili na teorije zavera...
Jedina razlika sto ovde uglavnom postuju gramatiku.
Ja bih rekla da je kod nas sve stomak ( nekada je i shkembe.. а код нас је стомак желудац ,а желудац је стомак![]()
E sad ce da ti objasne da je belly nastalo od srBske reci beo-beli,posto je riblji stomak uglavnom bele boje,pa su je Englezi ukrali od Soraba i tako nazivaju stomak.Ja bih rekla da je kod nas sve stomak ( nekada je i shkembe).
Tek kad dobijes dijagnozu onda piricas o zelucu.
E, na engleskom postoji jos jedna rec za stomak, a to je belly pa tako
kazu za pupak belly button![]()
Etimologija je bolna strana engleskog jezika.
Etimologija je bolna strana engleskog jezika.
belly (n.)
a general Germanic word for "leather bag, pouch, pod" that in English has evolved to mean a part of the body; from Old English belg, bylig (West Saxon), bælg (Anglian) "leather bag, purse, pouch, pod, husk, bellows," from Proto-Germanic *balgiz "bag" (source also of Old Norse belgr "bag, bellows," bylgja "billow," Gothic balgs "wine-skin"), from PIE *bhelgh- "to swell," extended form of root *bhel-(2) "to blow, swell."
Sa poluokruglim sječivom je Keser.Za geomorfologiju je odgovoran Andrija Mohorovičić.
- - - - - - - - - -
Evo još jedna srpska reč koju su prevideli - jedinica tesla.
![]()
Какви све некрсти овде имају право даDomovina-homeland
Zena-woman
Dete-kid
Ma sve je potpuno isto kao u Engleskom.Kad odes u Englesku samo pricaj polako,sve ce da te razumeju.
Не можемо ми да утврдимо да је народ који је живео овде био германског порекла ако нађемо 5 костура неке И1 хаплогрупе,зато што је на простору Винчанске културе живело много више људи.Треба знати да су староседеоци Винче имали опред спаљивања који се међу Србима одржао све до 14. века,па не можемо наћи ДНК спаљених лешева.Све док наш народ буде пун ових аутошовиниста, другосрбијанаца, бечко-берлинаца (који на сваком кораку спутавају сопствени народ са својим мало је рећи дебилним ставовима) ми се нећемо препородоти и повратити стара знања.И то је доказ за шта? Светски је познато и признато да је расадник за Европу био на Балкану јер су овде били добри услови за живот. Како се лед топио, тако се народ ширио на север и запад.Гледајући ДНК, има само две мушке хаплогрупе које могу да се назову словенским: R1a1 и I2a. Античке ископине не проналазе такав ДНК на подручју Балкана. Налазе G2 (малоазијски) и I1 (типичан германски). како си ти сада уписао Србе у староседеоца па још и у Словене. Не може и једно и друго.
Ако хоћеш да оповргнешо нешто онда ћеш да нађеш и изговор. Да су нашли три хиљада костура "неповољне" хаплогрупе ти би објаснио да су то ратни заробљеници.Не можемо ми да утврдимо да је народ који је живео овде био германског порекла ако нађемо 5 костура неке И1 хаплогрупе,зато што је на простору Винчанске културе живело много више људи.Треба знати да су староседеоци Винче имали опред спаљивања који се међу Србима одржао све до 14. века,па не можемо наћи ДНК спаљених лешева.Све док наш народ буде пун ових аутошовиниста, другосрбијанаца, бечко-берлинаца (који на сваком кораку спутавају сопствени народ са својим мало је рећи дебилним ставовима) ми се нећемо препородоти и повратити стара знања.
И упркос томе што је генетика доказала да хаплогрупа И2 настањује овај простор најмање 20000 година,а и остале хаплогрупе као што су Е1б,Г и Р1а имају континуитет од по неколико хиљада година,аутошовинисти (потурица гори од турчина) и даље настављају понављати исте мантре о "досељавању" и сами снижавају славу свог народа.Ако хоћеш да оповргнешо нешто онда ћеш да нађеш и изговор. Да су нашли три хиљада костура "неповољне" хаплогрупе ти би објаснио да су то ратни заробљеници.
Мегаломанија модерних Срба је велики разлог зашто србски народ не напредује.
Где је доказ да је И2 присутна овде 20000 година? Најстарији примерци су нађени у западној Европи.И упркос томе што је генетика доказала да хаплогрупа И2 настањује овај простор најмање 20000 година,а и остале хаплогрупе као што су Е1б,Г и Р1а имају континуитет од по неколико хиљада година,аутошовинисти (потурица гори од турчина) и даље настављају понављати исте мантре о "досељавању" и сами снижавају славу свог народа.
Пореклом је шпанска реч.
tačno se vidi da su uljezi u Evropi: Finci, Madjari, Grci, Baski i moderni Albaci.