Србин на КиМ приведен због мајице са српским манастирима

• Začetnik teme Začetnik teme Akset
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Akset

Primećen član
Poruka
598
У Зубином Потоку приведен је Стефан Спасојевић (27) јер је носио мајицу на којој су били српски манастири са натписом „Не дамо те земљо Душанова“.

Спасојевић за „Косово онлајн“ каже да је јуче ујутро са другом пошао колима како би псе извели у шетњу у околину Зубиног Потока и да их је на путу зауставила тзв. Косовска полиција, извела из кола и претресла возило.
Зауставили су нас, извели из кола и претресли нам возило. Ја сам носио стару мајицу на којој су били српски манастири са натписом на ћирилици ‘Не дамо те земљо Душанова’. Питали су ме шта ми пише на мајици и ја сам им рекао. Они су онда позвали патролу РОСУ из Зубиног Потока да виде шта пише на мајици, јер међу њима, како су ми рекли, има оних који знају ћирилицу“, прича Спасојевић.

Према његовим речима, припадници РОСУ су дошли, њих тројица, који су му саопштили да је натпис на његовој мајици „вређање на националној основи“.

„Рекли су ми да је натпис на мајици вређање на националној основи и да могу да је носим само код куће или у шуми. А пошто смо били на путу ка шуми, ја сам им одговорио да је и носим за шуму и да је мајица стара, да свакако нисам хтео себи да направим никакав проблем. Ни на крај памети ми то није било“, каже Спасојевић.

Он додаје да су друг и он понели храну и да су уз храну имали нож за сечење који им је одузела тзв. Косовска полиција

„Привели су ме у станицу, одузели су ми мајицу коју сам носио и нож који смо понели уз храну, а који је био у аутомобилу. Дао сам изјаву и рекли су ми ако случајно јавни тужилац буде хтео да покрене поступак, они ће ме звати и пустили су ме кући“, наводи.

Каже да је питао на основу чега тужилац може да покрене поступак.

„Рекли су ми да по косовском закону, за то због чега су ме привели, као неко кривично дело, могу да добијем од једне до пет година затвора, јер се ради о провокацији на националној основи“, рекао је Спасојевић.

https://srbin.info/drustvo/srbin-na-kim-priveden-zbog-majice-sa-srpskim-manastirima/

I sada SNS i SPS zeli da vrati Srbe bez ikakvih uslova nazad u vlast sa Kuritjem i da mu oproste i aboliraju sva ubistva, hapsenja, maltretiranja.

I sada SNS i SPS zeli da vrati Srbe bez ikakvih uslova nazad u vlast sa Kuritjem i da mu oproste i aboliraju sva ubistva, hapsenja, maltretiranja.
Ne žele, ne loopetaj, ne ponavljaj gazdine mantre, ne blamiraj se.
Dokle god je EULEKS na KiM, idol vašeg gazde, Kurti, može da radi na KiM skoro sve šta poželi.
Da nisu vaše gazde izmestili pitanje KiM iz UN i predali je EU na izvolte, ne bi se sve ovo ni dešavalo.

Ali SNS-SPS nisu ponistili to
Aha.
A kako misliš da ponište to?
Ono, "Puj, pike, ne važi"?
Pa ne ide to tako, ono što su žuti idioti prodali i upropastili, ne bi 20 normalnih vlada moglo da popravi.

vec su nastavili dalje sa ustupcima i sada hapse Srbe na severu Kosova i Metohije jer imaju majica sa srpskim manastirima, sto je bilo nezamislivo do skoro.
Neće još dugo.

У Зубином Потоку приведен је Стефан Спасојевић (27) јер је носио мајицу на којој су били српски манастири са натписом „Не дамо те земљо Душанова“.

Спасојевић за „Косово онлајн“ каже да је јуче ујутро са другом пошао колима како би псе извели у шетњу у околину Зубиног Потока и да их је на путу зауставила тзв. Косовска полиција, извела из кола и претресла возило.
Зауставили су нас, извели из кола и претресли нам возило. Ја сам носио стару мајицу на којој су били српски манастири са натписом на ћирилици ‘Не дамо те земљо Душанова’. Питали су ме шта ми пише на мајици и ја сам им рекао. Они су онда позвали патролу РОСУ из Зубиног Потока да виде шта пише на мајици, јер међу њима, како су ми рекли, има оних који знају ћирилицу“, прича Спасојевић.

Према његовим речима, припадници РОСУ су дошли, њих тројица, који су му саопштили да је натпис на његовој мајици „вређање на националној основи“.

„Рекли су ми да је натпис на мајици вређање на националној основи и да могу да је носим само код куће или у шуми. А пошто смо били на путу ка шуми, ја сам им одговорио да је и носим за шуму и да је мајица стара, да свакако нисам хтео себи да направим никакав проблем. Ни на крај памети ми то није било“, каже Спасојевић.

Он додаје да су друг и он понели храну и да су уз храну имали нож за сечење који им је одузела тзв. Косовска полиција

„Привели су ме у станицу, одузели су ми мајицу коју сам носио и нож који смо понели уз храну, а који је био у аутомобилу. Дао сам изјаву и рекли су ми ако случајно јавни тужилац буде хтео да покрене поступак, они ће ме звати и пустили су ме кући“, наводи.

„Рекли су ми да по косовском закону, за то због чега су ме привели, као неко кривично дело, могу да добијем од једне до пет година затвора, јер се ради о провокацији на националној основи“, рекао је Спасојевић.

https://srbin.info/drustvo/srbin-na-kim-priveden-zbog-majice-sa-srpskim-manastirima/

Ово је толико постала свакодневница да нико више ни не реагује. :(

Све се ово не би дешавало да Вучић није урадио читав низ катастрофалних потеза, а један од њих је и повлачење српских полицајаца из косовске полиције.

Сад би ту патролирали српски полицајци и све би било у реду.

Ne žele, ne loopetaj, ne ponavljaj gazdine mantre, ne blamiraj se.
Dokle god je EULEKS na KiM, idol vašeg gazde, Kurti, može da radi na KiM skoro sve šta poželi.
Da nisu vaše gazde izmestili pitanje KiM iz UN i predali je EU na izvolte, ne bi se sve ovo ni dešavalo.

Ово се није дешавало 15 година од ЕУЛЕКС-а, док Вучић није урадио низ катастрофалних потеза. на северу шиптари нису могли каменчић да пребаце пре доласка издајника Вучића.

Повукао је српске полицајце и препустио народ на милост и немилост шиптарским полицајцима. Па им је још и 4 општине дао. Прво их увео у приштински систем, а затим им је омогућио да са 3 % гласова и 2 % подршке буду председници наших општина.

Pa što onda? Gdje je problem? Čovjek je odjenuo majicu s ciljem provokacije i stvaranja sukoba te je priveden i osuđen zbog očitog prekršaja. Zna se što je provokacija i da spada pod prekršaje.

To je drzava Srbija ali je politikom SNS -SPS dovedeno da Srbe mogu hapsiti zbog majice sa srpskim manastirima.
Mislim da nije proGlem u manastirima kako zelis naslikati i nas uvjeriti, vego u onoj recenici: "Ne damo te zemljo Dusanova", koja iNplicira Albancima iliti Siptarima da to nije njihova ili i njihova zemlja, a posto de facto jeste oni su odlucili ovu provokaciju sankcionisati.

U Zagrebu mozes da nosis i tetovazu sa U po celom stomaku....kao sto i on moze da nosi bilo sta u svojoj drzavi....
Kod ustasa je normalno da mogu svuda da ubijaju srbe, narocito u australiji....
Glupost. Ne može se nositi što te je volja ni u jednoj državi na svijetu, osobito ako je ono što nosiš podložno prekršajno ili krivičnom pravu.

Mnogo politički ostrašćeno posmatraš. Standardna priča o tome da je bivši režim od pre više od 10 godina za sve kriv, te dovođenje svakog ko bi bio kritičar ove vlasti sa rečenima.

U stvarnosti, vrlo je teško napraviti vezu kakvu su ovde pokušao da napraviš.

Nosenje majica ili?
92C9CCF0-37DA-445E-A1F6-2E0FC16C3339.jpeg

Back