"Srbiji trebaju traktori: Izgradićemo novu fabriku"

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Ministar finasija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da država blizu donošenja odluke da izgradi potuno novu fabriku poljoprivrednih mašina.
275584_16634079b_if.jpg
"Ali ne trebaju nam stari modeli koje danas proizvode IMT i IMR"​

"Srbiji trebaju traktori. Ali nam ne trebaju stari modeli koje danas proizvode IMT i IMR, firme koje su opterećene dugovima i koje imaju staru opremu", rekao je ministar novinarima prilikom posete zemunskoj fabrici "Stan tehnolodzis" u koju se dovezao "fijatom 500L", proizvedenim u Kragujevcu.

Dinkić je precizirao da se rade projekti izgradnje nove fabrike poljoprivrednih mašina u koji bi bili probačeni radnici IMT i IMR i oprema koja se moze upotrebiti, ali bi, kako je istakao, veći deo nove fabrike činila nova oprema.

"Ta fabrika ne bi proizvodila samo traktore, već i kombajne koje je nekada radio Zmaj, kao i druge, priključne poljoprivredne mašine", rekao je ministar i istako da bi se prozvodili traktori i mašine u segmentu koje tržište trazi, tako da bi, novi IMT traktor imao motor američke firme "Džon Dir" i bio bi jedan od najsavtremenijih na
tržištu.

"Ideja je da pokušamo da se ti traktori ne prodaju samo u Srbiji i regionu, nego da se izvoze i u čitav svet. Krenuće se prvo sa kapacitetom koji neće biti previše ambiciozan, a ako tržiste potvrdi našu ideju, onda ćemo to širiti", rekao je ministar i dodao da je ideja da se vidi koje fabrike koje su nekada bile giganti, a onda propale, imaju tržište i da država u njih investira i kupi novu opremu kako bi bile konkurentnije i mogle da zapošljavaju bez subvencija države.

"U Srbiji u resturukturanju ima 175 preduzeća i ako bi se njima bavili na isti način kao do sada, za godinu i po sva bi otišla u stečaj. To nam nije cilj", rekao je ministar finasija i privrede Mlađan Dinkić.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ekonomija/281980/Srbiji-trebaju-traktori-Izgradicemo-novu-fabriku

Шта рећи кад је друг ехперт у питању,
и то у просербии која је све продала и поклонила велиииким делом његовом заслугом, те више није у стању ни чачкалицу самостално направити, већ у сукладности са насловом касти..:hahaha:

Koji lupez je taj Dinkic pa to je za nepoverovati.Nema sanse da se ta kvazi domaci j traktor bori sa svetskom konkurencijom .Umesto da prave ove stare dobre IMT koje jos uvek trziste hoce u Africi a bogami i ovde u regionu jer su se pokazali kao pouzdani i jeftini za odrzavanje on lupeta i pravi neko frankestajn cudo koje ce biti sastavljeno od uvoznih motora i kostace ko zna koliko.Mladjo lupezu traktori koji bi kostali od 7.00 do 20 000 evra imali bi prodju bilo gde.Za 30.000 i 300.000 nema kupaca nigde a i oni koji kupuju te skupe traktore kupuju vec dobro poznate brendove.

Koji lupez je taj Dinkic pa to je za nepoverovati.Nema sanse da se ta kvazi domaci j traktor bori sa svetskom konkurencijom .Umesto da prave ove stare dobre IMT koje jos uvek trziste hoce u Africi a bogami i ovde u regionu jer su se pokazali kao pouzdani i jeftini za odrzavanje on lupeta i pravi neko frankestajn cudo koje ce biti sastavljeno od uvoznih motora i kostace ko zna koliko.Mladjo lupezu traktori koji bi kostali od 7.00 do 20 000 evra imali bi prodju bilo gde.Za 30.000 i 300.000 nema kupaca nigde a i oni koji kupuju te skupe traktore kupuju vec dobro poznate brendove.

Tako je, a Mladjan Dinkic je DEGEN, vise je Zastava prodavala automobila posle bombardovanja, nego sto ce fckn FIAT do kraja sledece godine.

Pa glavni problem Srbije je da nema firme koja proizvodi konkurentne produkte, to je poznato svima .

Glavni problem Srbije je sto nema firme koje proizvode, a ti proizvodi bi bili konkurentni na odredjenim trzistima.
Niti Srbin radi skuplje od Kineza, niti je Kineski produkt kvalitetniji od Srpskog.
Prema tome glupo je reci da srpski proizvodi nebi imali trziste, problem je sto su EKSPERTI unistili srpsku proizvodnju pa sad sviraju K.

Bili bi konkurentni ali malo morgen.

Nema ni vise zemalja nesvrstanih da njima uvalimo Zastavu, FAP i ostali krs.

Nije sve u ceni radne snage da je tako, Nemacka nebi bila industriska velesila.

Ja sam ti objasnio gore u detalje i glupo je da se opet ponavljam.
Hvala sto si me obavestio da je Afrika nestala, zajedno sa mnostvom Azijskih zemalja za koje je Srbija i danas Amerika, isto tako trziste Juzne i Centralne Amerike.

Glavni problem Srbije je sto nema firme koje proizvode, a ti proizvodi bi bili konkurentni na odredjenim trzistima.
Niti Srbin radi skuplje od Kineza, niti je Kineski produkt kvalitetniji od Srpskog.
Prema tome glupo je reci da srpski proizvodi nebi imali trziste, problem je sto su EKSPERTI unistili srpsku proizvodnju pa sad sviraju K.

Циљано и са намером.
Србија више није у стању ништа да направи и сутра кад је коначно шутну ни за деценију неће бити у стању направити оно што је некад правила деценијама.

Lepo... nećemo traktore koji su izašli iz mode. Zamisli samo da neko sa svojim demode traktorom uđe u njivu. Pa mislim, smejaće nam se ljudi. Sramota.
Bolje mi da ugasimo ove fanrike koje imamo, pa da izgradimo novu fabriku traktora koja će da proizvodi savremene traktore sa jeftino uvezenim američkim motorima.

E ako ovo ne pomogne oživljavanje industrije i poljoprivrede ona ništa neće.

Svašta!!!
Ma ako ne naprave program da vrate mlade na selo, ako ne omoguće da može da se živi od poljoprivrede, ako ne omoguće da se sva obradiva površina obradi, onda ima džaba traktori i sa Marsa, a kamoli sa američkim motorima.
Ovo je samo prosto zamajavanje, mazanje očiju, a može biti i stavljanje nekog simboličnog procenta u svoj džep.

Ja sam ti objasnio gore u detalje i glupo je da se opet ponavljam.
Hvala sto si me obavestio da je Afrika nestala, zajedno sa mnostvom Azijskih zemalja za koje je Srbija i danas Amerika, isto tako trziste Juzne i Centralne Amerike.

Nije nestala ali oni kupuju stare automobile i kamioni ili kinezske kamione koje su jeftine a nisu zaustale u 70tih.

Back