Srbiji je Amerika uvela sankcije i to Srbija treba da raskrsti sa Amerikom ne sa Rusijom. Odmah se učlaniti u BRICS ? ANKETA

Treba li Srbija odmah da se učlani u BRICS, jer je Amerika uvela sankcije Srbiji ?

• Da Srbija treba odmah da se učlani u BRICS jer joj je Amerika uvela sankcije

glasova: 17 42,5%
  • Vučića čudno ne pominje Ameriku koja je uvela sankcije, nego pominje Rusiju koja nije uvela ?

glasova: 2 5,0%
  • Ne treba

glasova: 8 20,0%
  • Rešenje je u smeni Vučića, jer nije normalan po onome šta izgovara, nesposoban za funkciju

glasova: 13 32,5%

• Ukupno glasova
    40
Svedoci smo ovigh dana da je Amerika ponovo Srbiji uvela sankcije, dokle više ?

Sankcije su Rusiji a nas pogađaju jer sedimo na dve stolice. I sad se jedna izmakla.

A to na koju stranu treba da se okrenemo, cifre govore:

Trgovina sa EU/NATO: 90%
Trgovina sa BRICS: 10%

Srpska dijaspora u EU/NATO: 99%
Srpska dijsapora u BRICS: 1%

Најјаче је ово кад кренемо да пишемо о неким озбиљним стварима,

па упадне Метроному.
Мртва трка је ту око упада: Метроному или Капетан-ЦАПСЛОЦК-марк

Sankcije su Rusiji a nas pogađaju jer sedimo na dve stolice. I sad se jedna izmakla.

A to na koju stranu treba da se okrenemo, cifre govore:

Trgovina sa EU/NATO: 90%
Trgovina sa BRICS: 10%

Srpska dijaspora u EU/NATO: 99%
Srpska dijsapora u BRICS: 1%
Džaba su ti sve ekonomske analize i statistike, na ovom forumu se to ne uzima kao argument!
Bitna je jedino ona stara, rusi i kinezi braća srpska.

Ajde s obzirom da gore trolam rusofile, apsolutno sve stoji, ali zaboravljaš jednu bitnu činjenicu.
A to je da je vaš jedini problem taj što ste vjerojatno najpodijeljeniji narod u Europi.
Vi iz tog aspekta imate tri države, jednu koja želi u EU i NATO, jednu koja bi gaće skinula da im dođu Rusi i Kinezi (čitaj BRICS), i jednu koja i dalje sanja o nekoj Švicarskoj.

Dok se ne riješite djela populacije koji i dalje sanja o azijskim hordama, do tad će te i dalje biti tu gdje trenutno jeste.
A to će ipak potrajati još minimalno jednu generaciju, ili barem dok trećina naroda ne otvori oči, što iskreno sumnjam, jer vam je politika takva, jedan dan se ide u EU, drugi dan se uvlači azijskim hordama, a treći se sanja o nekoj neutralnosti i slobodi.

Česta fraza na ovom forumu je da su EU države kolonije, kad pazi čuda, Srbija koja je toliko neovisna o drugima, moljaka Ruse da prodaju udio NIS-a da bi mogli imati nafte..

Ukratko, trećina populacije vam je u teškoj deluziji, trećina u nešto manjoj, i trećina u koju spadaš ti (pretpostavljam) koja razmišlja normalno, ali i dalje ostaje problem da si/ ste u manjini.

Ima istine da postoji izvesna psihopatologija na ovom prostoru.

Deluzije je dobra reč. Ljudi masovno odbijaju da misle svrhovito i vole da misle u fantazijama-. Vidiš, Miloševiću se jedan roditelj koliko znam ubio. A on je bio čovek koji je takođe živeo sa svojom ženom u deluzijama i masovno ih propagirao na RTSu. A to se prima ovde, ljudi imaju mazohističku crtu, vole da pate, da budu deo onih koji pate i stradaju zbog nepravde.

Koliko treba biti....pametan pa napisati ovakav naslov? Još gore koliko treba biti ...pametan pa podržati takvu diskusiju?
Pa, eto pamet ne treba...
Dakle, amerika nije uvela sankcije Srbiji, a 51% NISa su prodale vaše gazde....i nis ne proizvodi gubitke, nego se množe lažovi.
A kakav je čovek lažov, zna ta laže i sebe ubedi da je to istina...pa intelektualac srpski...

Svedoci smo ovigh dana da je Amerika ponovo Srbiji uvela sankcije, dokle više ?

Vučić ovih dana vrlo čudno i nebulozno bez ikakvog razloga pominje Rusiju i njene firme, umesto da pominje Ameriku koja je uvela sankcije Srbiji ili da pominje nacionalizaciju Američkih firmi i menjanje Američkih % vlasništva ?????

Pogledajte prilog 1798007 Pogledajte prilog 1798008

Vrlo neodgovorno i čudno ponašanje Vučića i njegovih medija koji ne kritikuje Ameriku koja je uvela sankcije Srbiji, jeli vreme za smenu Vučića zbog ovoga ?

Ovo je isto kao kad neko nebi kritikovao Ameriku i Nato za bačen uranijum na Srbiju, neverovatno !

Jeli vreme da se zbog sankcija Amerike okrenemo na drugu stranu i da se Srbija učlani u BRICS ?

Pogledajte prilog 1798014 Pogledajte prilog 1798015
Koje su vece koristi srbije clanstva u bricsu nego sto su u EU?

Ma pusti, na forumima se okupljaju ljudi koji daju oduška svojim da kažem emocijama...

Ako se uzme geografska karta, kao što bi svaki normalan čovek uradio, i onda isrtaš nekom bojom gde je NATO, a gde EU, dobili bi frapantnu sliku: haha, Srbiju okruženu skroz tim zemljama ! :)

Tako da... to je kao kada bi zgrada u nekok ulici poželela da bude deo zgrada u nekoj drugoj ulici, iako se zgrada ne može pomeriti odatle. To je sve na nivou neke fantazije ljudi koji uopšte ne putuju, sede u nekom svom sobičku i fantaziraju.

Ja nemam emocije, tvoj promašaj u proceni je ogroman.

Rusija ima nuklearno oružije i ne postoji tačka na planeti koju ona ne može da štit, a kamo li Srbija koja je vrlo blizu na 500km od ćoška Krima i Hersona odnosno od Rusije 500km vazdušne linije. A Amerika je daleko 6000km preko okeana ako pogledaš kartu sveta

Ovo je zona delovanja Ruskog oružija Orešnik koje može biti sa nuklearnim punjenjem i minuti koliko je potrebno da stignu do EU destinacija i kao što vidiš Orešnik debelo prebacuje teritoriju Srbije.
IMG-20d3049035aa2619540fa9147ca95dc3-V.jpg

Pošto je Rusija vodeća vojna sila u svetu sa najviše nuklearnog oružija i to svi znaju,
nivo tvog razmišljanja je otprilike na nivou kao da u 2 svetskom ratu Nenaoružani Nemci vode u gasne komore "naoružane logoraše". I ti si taj "naoružani logoraš sa puškom u ruci" koji ništa ne učiniš i ne pobiješ "nenaoružane čuvare" nego dozvoliš da te odvedu u gasnu komoru, tako nizak nivo razmišljanja još nisam sreo.

Srbija i Republika Srpska bi članstvom u BRICS i zbog Rusije koja ima nuklearno oružije bili isto kao Kalinjingrad ili kao Zapadni Berlin nekad, a to su vrlo bogate oblasti koje su kao opkoljene, a nikad niko nije smeo da napadne.
Ovo na slici je Kalinjingrad
kalinjingrad-1.jpg
438303952_841925257961730_4056418083157934494_n.jpg

Džaba su ti sve ekonomske analize i statistike, na ovom forumu se to ne uzima kao argument!
Bitna je jedino ona stara, rusi i kinezi braća srpska.

Pitao je mene u Parizu prošle godine jedan nemački profesor, sedeli u metrou, zašto Srbi vole Putina? Pitao me je ozbiljno da čuje, jer mu nije jasno.
Ja sam rekla iz emotivnih razloga.
Onda ni to nije razumeo pa kaže zašto iz emotivnih. Kažem pa Putin razume našu poziciju oko Kosova, stalno govori kao je narod stradao, ima osećanja prema Srbiji, razume nas... I on me i dalje gleda onako zaprepašćeno. Nije ništa ni rekao, osim da se čudio... Eto to je razlika mentaliteta. Ovde bi ljudi sve dali samo da neko saoseća sa njima. Da te zna u dušu. To što nem nikakvih dobrih dela porema tebi, ni logike to nema veze.

Sve u svemu uskoči prof iz Austrije koji je takjođe Nemac i kaže mu "pa Srbija nikada nije bila pod Rusijom, eto zato".
Kažem ja, ok momci lepo smo se ispričali, odo ja ;)... nisam znala to bolje da objasnim.

Uh koliko se Rusija sekira zbog sankcija Nis-u a pogotovo Gasprom.....pa oni jaci od pola Evrope, imaju veci budzet, za njih je kao ovo kap u okeanu.

Ekonomski gledano, NIS za Rusiju ne znači gotovo ništa. Ali politički, to im je važna poluga uticaja, i na Srbiju i na Evropu. Putin očigledno ima opsesiju da se meša u unutrašnje stvari zapadnih država, da podriva demokratiju i širi tenzije, umesto da razvija sopstvenu zemlju. Ima najveću državu na svetu, sa neiscrpnim resursima, a ponaša se kao da mu je cilj da sve oko sebe destabilizuje. Kad si stvarno jak i razvijen, druge zemlje ti same dolaze, ne moraš ih silom privlačiti. Ovako svi od njih beže, kao što beže i od Srbije koja slepo prati taj model. To više nije ni ideologija, nego neka vrsta političkog sadizma.

Pitao je mene u Parizu prošle godine jedan nemački profesor, sedeli u metrou, zašto Srbi vole Putina? Pitao me je ozbiljno da čuje, jer mu nije jasno.
Ja sam rekla iz emotivnih razloga.
Onda ni to nije razumeo pa kaže zašto iz emotivnih. Kažem pa Putin razume našu poziciju oko Kosova, stalno govori kao je narod stradao, ima osećanja prema Srbiji, razume nas... I on me i dalje gleda onako zaprepašćeno. Nije ništa ni rekao, osim da se čudio... Eto to je razlika mentaliteta. Ovde bi ljudi sve dali samo da neko saoseća sa njima. Da te zna u dušu. To što nem nikakvih dobrih dela porema tebi, ni logike to nema veze.

Sve u svemu uskoči prof iz Austrije koji je takjođe Nemac i kaže mu "pa Srbija nikada nije bila pod Rusijom, eto zato".
Kažem ja, ok momci lepo smo se ispričali, odo ja ;)... nisam znala to bolje da objasnim.
Problem je u tome što kod vas ljudi nisu svjesni da se politika ne vodi emocijama.. pola svijeta bi već bilo u ratu da je to tako.
Apropo putina, on samo zna što treba reći da bi se kod vas narod narajcao, a sutra da Trump i Von Der Leyen proglase mjesec dana žalosti za Srbiju, odmah bi se okrenula ploča..
No znaš kako je, lakše je emotivno donositi odluke gdje i kako, nego doživjeti katarzu, očistiti glavu od emocija, i racionalno odlučiti što je bolje za državu i narod.

Srbi su generalno prgav narod, gde god da se nađemo, mi se pre ili kasnije sa nekim zavadimo. To nam je u krvi: umesto da rešavamo sukob, mi ga hranimo, pa još i uživamo u tome. Kad smo u svađi sa zapadom, tražimo utehu na istoku. A tamo su odavno provalili našu slabu tačku, dovoljno je da kažu da nas "razumeju", pomenu Kosovo i bace koju rečenicu o bratskoj ljubavi, i odmah im verujemo. Oni ne kupuju naše interese, nego naše emocije.
A istina je da da smo kojim slučajem u Aziji, posvađali bismo se i sa njima, pa bismo glorifikovali zapad. To je taj naš večiti mentalitet inata, da bežimo od rešenja i da svuda tražimo nove zamerke. Uvek protiv nekog, retko za nešto.

Srbi su generalno prgav narod, gde god da se nađemo, mi se pre ili kasnije sa nekim zavadimo. To nam je u krvi: umesto da rešavamo sukob, mi ga hranimo, pa još i uživamo u tome. Kad smo u svađi sa zapadom, tražimo utehu na istoku. A tamo su odavno provalili našu slabu tačku, dovoljno je da kažu da nas "razumeju", pomenu Kosovo i bace koju rečenicu o bratskoj ljubavi, i odmah im verujemo. Oni ne kupuju naše interese, nego naše emocije.
A istina je da da smo kojim slučajem u Aziji, posvađali bismo se i sa njima, pa bismo glorifikovali zapad. To je taj naš večiti mentalitet inata, da bežimo od rešenja i da svuda tražimo nove zamerke. Uvek protiv nekog, retko za nešto.

jeste, i to. Lako nas je kupiti emocijama makar i lažnim, a ima i toga da vlada to inaćenje, ali toga imaš i u Hrvata, samo je njihova prošlost vezana za AU i crkva je katolička pa se prirodno okreću Zapadu.

Srbija i Republika Srpska bi članstvom u BRICS i zbog Rusije koja ima nuklearno oružije bili isto kao Kalinjingrad ili kao Zapadni Berlin nekad
Potpuna besmislica. Lobiraš za BRICS, a i dalje nisi u toku šta on predstavlja. Pre svega BRICS nije vojni pakt. U slučaju rata bi bilo koja članica BRICS-a bila vojno prepuštena sama sebi.
BRICS nije agresivni vojni pakt poput NATO, već je prvenstveno ekonomska organizacija, posvećena miru i saradnji među državama. To je način da rivalske zemlje poput Kine i Indije lakše prevaziđu međusobne sporove i sarađuju u obostranom interesu.
Samim tim saradnja sa BRICS ne isključuje saradnju sa drugima. Ali, zbog geografskog položaja bez izlaza na more, Srbija po potrebi lako može biti blokirana i izolovana od strane NATO i EU ako se njima nekad bude ćefnulo da ekonomski ne sarađuju sa BRICS.

Treba odmah prekinuti diplatske odnose sa SAD i proterati americkog ambasadora

Inače, USA ima ogromnu ambasadu u Beogradu, možda najveću od svih zemalja u Srbiji. Na Dedinju, otvorena 2013, izgleda kao vojno utvrđenje

unnamed.jpg

unnamed2.jpg

Baš bi te poslušali ;)

onda proterati otpravnika poslova

Русија би, свакако, имала користи од протеривања отправника возова.

Међутим, поставља се питање, какву би корист Србија имала од једног таквог потеза.

Русија би, свакако, имала користи од протеривања отправника возова.

Међутим, поставља се питање, какву би корист Србија имала од једног таквог потеза.

vratila bi slobodu i postovanje slobodnog dela sveta

Back