- Poruka
- 90.691
KAKO "Novosti" saznaju Srbija pregovara sa Britancima o nabavci 12 "tajfuna", britanskih lovaca bombardera.
https://www.novosti.rs/drustvo/vest...tm_campaign=push-date-2022-04-12-vest-1106251
NATO standardi sve više prisutni.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
cisto bacanje para , da se kaze kako jaca vojskuDobro, a šta će nam sve to? Protiv koga se planira ratovanje?
Ti, ja i svi ostali koji ovo čitate ako živite u Srbiji.Ko ce to da plati i cime?
Za FK-3 manje više, nije to ništa epohalno ali za sankcije Rusiji mislim da je tu završena tolerancija i sva kombinatorika. Još vrlo malo vremena ima, tu mu ovo neće mnogo pomoći.Deluje mi da se Vučić razmahao oko ovog NATO oružja jer želi na taj način da umiri zapad koji ga kritikuje što je kupio kineski PVO i što nije uveo sankcije Rusiji. Može biti da će mu zato tolerisati to balansiranje.
Albanije i eventualno odbrambeno u BiH.Dobro, a šta će nam sve to? Protiv koga se planira ratovanje?
Ne kukaj Piroćanac. Pa nije to skupo.Ko ce to da plati i cime?
JAOOOO....Srbija pregovara sa Britancima o nabavci 12 "tajfuna"
How yes no. Sace Vucic da ispljune preko milijardu evra od nas, a ovamo sastavljaju mig29 iz delova...Albanije i eventualno odbrambeno u BiH.
Ne kukaj Piroćanac. Pa nije to skupo.
Na žalost ovo će verovatno biti polovni Tajfuni.
Ma cista propaganda, da se pecaju naivni...Prvo rafali sad tajfuni, sta li je sledeće.
Узмеш кредит на десет година. Па ко зна кад ће наши авиони да дођу на ред и да нам пристигну.How yes no. Sace Vucic da ispljune preko milijardu evra od nas, a ovamo sastavljaju mig29 iz delova...
da , niko nece dozvoliti da se to oruzje isporuci Srbiji........................ni da preleti preko NATO-zemalja od Rusije do Srbije...................ko onomad sto NATO nije dozvolio kineskim vojnim avionima prelet preko NATO-Bugarske i NATO-Turske.Када се појавила вест да смо заинтересовани за рафале, био сам против. И овде је иста прича, овом куповином скупих авиона, наше небо не би могло да се одбране од најезде НАТО авијације, са којом бисмо једино могли да будемо у конфликту. Само је питање дана када ће много бројнија и моћнија авијација да преузме контролу над небом. Нису могли ни Украјинци да то учине, са много више авиона, против руске авијације која је слабија од НАТО.
Става сам да је ловачка авијација скупа играчка за сиромашне земље и да квалитетну ловачку авијацију себи може да приушти 30ак најразвијенијих земаља. Такође сам става да се куповином авиона, занемарују остали родови војске. Сваке године у буџету морају да се издвоје огромна средства за одржавање, а све то би могло да се употреби за куповину неких других система. Штавише сматрам да је за одбрану неба много боље квалитетан ПВО, док је за повећање борбене готовости најбитнија употреба модерних дронова.
У крајњем случају, овакве нерационалне куповине се раде у случајевима када желимо да купимо нечију политичку наклоност. Зато се радовао када су Хрвати купили половне рафале, јер који ће ти кур.ац наклоност импотентне Француске. Боља је куповина америчких Ф16, јер у том случају купујеш поене код највеће силе на свету. А Хрватима тих 12 рафала помоћи ће исто као и 12 Ф16, дакле никако.
Али са друге стране куповина тајфуна, није тако лош политички потез ако значи ублажавање антисрпске политике коју има Велика Британија. Иако ван ЕУ Британија је много активнија од Француске на спољном плану и много више штете нам чини. Тако да са те политичке стране, ово није толико нерационално. Мада и у овом случају, ако се већ одлучујемо за западно оружје, увек је боље купити америчко, јер тиме купујеш део политичке наклпоности.
А ово плакање како нас није срамота да купујемо НАТО оружје, па ваљда се купује оно што је најбоље и најефикасније. Мигови 29ке су били добри авиони, али су им перформансе далеко испод ове генерације која нас интересује. Чак и да хоћемо да се наоружавамо руским авионима и оружјем, то ће бити јако тешко у наредном периоду, јер нико неће дозволити да се то оружје испоручи.
jos koja milijarda duga, sta je to na vec postojece.Ko ce to da plati i cime?