Србија повећала извоз робе 7,1% у прва два месеца 2019.

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.396
БЕОГРАД: Укупна спољнотрговинска робна размена Србије у јануару и фебруару 2019. године порасла је за 9,8 одсто на 6,01 милијарду евра међугодишње, при чему је извоз остварио раст од 7,1 посто на 2,53 милијарде евра.

Увоз робе је у прва два месеца вредео 3,47 милијарди евра, што представља повећање од 11,7 посто у односу на исти период прошле године, саопштио је Републички завод за статистику.

Дефицит износи 936 милиона евра и већи је за 26,5 процената него у прва два месеца 2018

Kad povecas plate u cilju jacanja privredne aktivnosti u Srbiji to se obicno zavrsi rastom uvoza. Srbija nema dovoljno domace robe, pa je ovo naravno glupa mera. Plate treba da prate rast bdp i da rastu manje od njega, tako da se privreda moze vise rasteretiti.

nije to bas tako. Ako je uvoz vec veci od izvoza onda 11.7 % je vece nego rast izvoza od 13%

To mora da se reflektuje u plaćama, da bi imalo smisla.

Ali evo moje računice:

Plata u vreme slobode (2008): 450 evra, što je 600 evra u današnjim parama inflation adjusted

Plata za vreme Rusije (2019): 299 evra, što je 51% niži standard nego pre 11 godina.

Zaključak: Dos je najbolji, smradikali su najgori.

Ali evo moje računice:

Plata u vreme slobode (2008): 450 evra, što je 600 evra u današnjim parama inflation adjusted

Plata za vreme Rusije (2019): 299 evra, što je 51% niži standard nego pre 11 godina.

Тачно, до 2008, године је била слобода. Од те године почиње да влада мрак.

Тачно, до 2008, године је била слобода. Од те године почиње да влада мрак.

Statistika koju ja navodim kao Vrhunsku, je iz mandata Cvetković-Taček 2008.

A tvoja priča da je Rusija/SNS vrh, se lako može opovrći pogledom u stanje PRE 5. oktobra, ili kako ga Vi sa mržnjom zovete 5. Listopad

Управо тај Тачек, са којим сте делили не само власт већ и ону повељу о помирењу – симбол је свега тога од пре 5. октобра. ДС под Тадићем је изједначила нормалну Србију са лудачком Србијом деведесетих.

Ali evo moje računice:

Da, to je to.

Zasto u Srbiji nema krompira vec se uvozi?

1. Da li su Srbi siromasni pa izedu sav krompir pa je potreban uvoz?

2. Mraz potukao sve?

3. Nece seljak da proizvodi?

4. Mafijaski lobi?

-

Zasto je luk preskup a prosle godine se bacao? Zasto je kupus 200din i skuplji od ananasa?

...

Nikad u zivotu nisi cuo za uvozni lobi???

U prevodu...

Uvozna mafija...

Nikad cuo???

Back