Srbija podize opste ogranicenje brzine na 150km/h

Jedinistveno u svetu: Vlast Srbije poziva građane na kršenje Zakona o bezbednosti saobraćaja

Direktor kompanije “Putevi Srbije” koju je osnovala republička vlada, Zoran Drobnjak je pozvao danas vozače na opštenarodnu radost zbog “usklađivanja srpske prakse s evropskim standardima” koja će ishodovati time da će se na deonicama autoputa moći da razvija brzina od 150 km/h, suprotno zakonskim odredbama a bez ikakvih daljih posledica.

Ceo tekst na linku. Obratite paznju na zadnju recenicu.
https://autorepublika.com/2019/11/0...e-na-krsenje-zakona-o-bezbednosti-saobracaja/
Pa stvarno uzas, a bas imamo pravosudje za primer i sve postuje zakone, pa je ovo uzasni greh zakonima srbije.
Eto bas poznajem sudiju koja je zaduzena za uskladjivanje zakona sa potrebama zivota....hocete da joj kazete da je visak?

Zakon se u najsporijoj regularnoj varijanti menja za 10 dana... U hitnoj proceduri moze i za dan.
Zakon je ovde najmanji problem.
Po meni je ovo - odlicno. Konacno se daje sloboda.
Ta sloboda ima svoju cenu pogotovo što uglavnom mere prosečnu brzinu. To znači da neće biti sankcija ni za one koji deo puta budu vozili 170, pa i više.

Tek će biti kolaps, jer ovo što se radi nije normalno...

Uzmi potez od auto-puta do Loznice, npr, ima negde pravac i po 3 kilometra, ono ograničenje po 50 ili 80... Jednom sam vozio do Republike Srpske prilično brzo, van svih ograničenja i stigao sam za 2h i 15min. Inače, ide se oko 4h... Pa, vi sad vidite... Ostavili ograničenja kao da još uvek vozimo fiće i peglice...
snimase pre neku godinu , dal 2013 puteve ,

kao da postave pravilne znake

a oni postavljaju jos gore

gde moze 70 stoji 50

stave znak 80 nakon 50 metara 50 , nakon 20 metara naseljeno mesto

umesto da samo stave naseljeno mesto

i slicne nebuloze, kao da im je cilj da postave sto vise znakova.

snimase pre neku godinu , dal 2013 puteve ,

kao da postave pravilne znake

a oni postavljaju jos gore

gde moze 70 stoji 50

stave znak 80 nakon 50 metara 50 , nakon 20 metara naseljeno mesto

umesto da samo stave naseljeno mesto

i slicne nebuloze, kao da im je cilj da postave sto vise znakova.

Meni deluje da je tu izašla ekipa, koja veze sa mozgom nema, a onda lupala znakove kako im odgovara, tako mi deluje... Baš što ti kažeš, ide kao 80, pa nakon dvadeset metara naseljeno, škola, posle opet 80, a suštinski sve isti intenzitet kuća pored puta, tokom celog puta.. E, ajde, sada ti meni kaži, ko je tu lud?

Kažem ti, na putu Beograd - Šabac, ima jedna ruta gde idem po 120k/h, veruj mi ne da ne ugroziš nikoga, nego nemaš ni koga i da hoćeš... Plus, što je neko rekao, svi noviji automobili bukvalno pipneš gas, ti si već na 70...

Veruj mi da sam dosta lakše poštovao propise sa Golfom, nego sa Škodom sada... Pipneš gas, ode ona, kad prolazim pored škole, ubosti 30k/h je zaista podvig, onda pustim skroz gas i ide sam koliko treba...

Ta sloboda ima svoju cenu pogotovo što uglavnom mere prosečnu brzinu. To znači da neće biti sankcija ni za one koji deo puta budu vozili 170, pa i više.
Pa? Auto put je predvidjen za voznju, a najveci problem su nasilnici, koji voze 100, pa dodaju gas da stignu prvog ispred sebe, ali nikako 150 pa da se udalje, nego samo tolikao da stave zadnji kraj ispred tebe, a najveci nasilnici su vozaci koji voze " po propisu" levom trakom 120. ili kod studenjaka 80. cime izazivaju i guzve i normalne ljude da ih zajebavaju...
Da ima ko pametan da pohapsi svakoga ko na autoputu ne predje u desnu traku kada ga pristigne prvo vozilo, protokk i nesrece bi se drasticno smanjile ili za ulazenje u levu traku bez gasa brzinom od 90....samo da ga samaras iako bi to trebalo da bude robija....

Obilazis kamion ima da ti se zalepi neko i da ablenduje kao da je na trkama.
Druga stvar je da i sada kada je 130 ljudi voze oko 145 jel se tolerise 10%., ako bude 150 , ima da lete minimum 180km/s.

Nije tacno da se bilo sta tolerise. Ne tolerise se ni greska radara, koja stvarno postoji i nije bez veze u specifikaciji uredjaja.

Sto se tice znakova, ne moze leva ekipa da ih lupa, jer se radi elaborat, odnosno, projekat, a ljudi koji rade te projekte ocigledno veze sa voznjom nemaju.

Haha. U Rusiji tolerisu do 20km/h prekoracenje na radarima... Da nisam ae vozio 2600km ne bih vjerovao. Plus tamo mozete da kupite od drzave radar, potpisete neki ugovor i odete na chuku koju god hocete (van Moskve) i strazarite, vama ide procenat :D
Ma tolerisali su i ovde onako prećutno, ali sad su baš javno rekli.

Back