Srbija odustala od 5G mreže, Brnabić: Narod to ne zanima

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.691
DRUŠTVO Autor:N1 21. Dec. 202020:58 > 21:311 Komentar
Podeli

collage1-5-725x544.jpg

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/EPA-EFE/WILL OLIVER

Planovi za uvođenje superbrze 5G mobilne mreže u Srbiji - su otkazani. Bar kada je reč o 2021. godini. Vlada i mobilni operatori su se složili da prvo treba dodatno razviti 4G mrežu u svim delovima zemlje. Premijerka Ana Brnabić kaže da građanima ne treba 5G mreža, iako su ranije svi državni funkcioneri, uključujući Regulatornu agenciju za elektronske komunikacije, tvrdili da je 5G presudan za privredu Srbije, pa prema tome i za građane.
Stručnjaci za telekomunikacije za N1 kažu da je pravi uzrok promene planova to što država jednostavno – “za sada nema para”.

Vašingtonskim sporazumom Srbija se obavezala da neće kupovati 5G opremu od nepouzdanih dobavljača, što se ocenjuje kao američki pokušaj blokade kineskog Huaveija, kompanije koja je najdalje otišla u razvoju 5G tehnologije. Ipak, profesor tehnološko-metalurškog fakulteta, Petar Đukić, veruje da razlozi za odlaganje licitacije za 5G mrežu nisu politički, već ekonomski.

https://nova.rs/vesti/drustvo/srbija-odustala-od-5g-mreze-brnabic-narod-to-ne-zanima/

Ne bi bila bezbedna ta mreža u Srbiji. Setimo se kako su je neki negde palili. A i Vašingtonu se ne svidja. :lol:

sta vladu briga dal hoce vip ili telenor da ulete sa parama

umesto da ih gurkaju da ulazu u srbiju , oni vode neku politiku.

5g mreza je vec odavno uvedena u mnogim gradovima sveta , ljudi zive bez problema.

https://www.nperf.com/sr/map/5g
Ja mislim da ovi nasi imaju problema sa nalazenjem G tacke....

Ko ne nadje on ne veruje ni da postoji...

_105727449_gettyimages-1061136992-594x594.jpg

vucic-i-mali-beograd-na-vodi.jpg

DRUŠTVO Autor:N1 21. Dec. 202020:58 > 21:311 Komentar
Podeli

collage1-5-725x544.jpg

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/EPA-EFE/WILL OLIVER

Planovi za uvođenje superbrze 5G mobilne mreže u Srbiji - su otkazani. Bar kada je reč o 2021. godini. Vlada i mobilni operatori su se složili da prvo treba dodatno razviti 4G mrežu u svim delovima zemlje. Premijerka Ana Brnabić kaže da građanima ne treba 5G mreža, iako su ranije svi državni funkcioneri, uključujući Regulatornu agenciju za elektronske komunikacije, tvrdili da je 5G presudan za privredu Srbije, pa prema tome i za građane.
Stručnjaci za telekomunikacije za N1 kažu da je pravi uzrok promene planova to što država jednostavno – “za sada nema para”.

Vašingtonskim sporazumom Srbija se obavezala da neće kupovati 5G opremu od nepouzdanih dobavljača, što se ocenjuje kao američki pokušaj blokade kineskog Huaveija, kompanije koja je najdalje otišla u razvoju 5G tehnologije. Ipak, profesor tehnološko-metalurškog fakulteta, Petar Đukić, veruje da razlozi za odlaganje licitacije za 5G mrežu nisu politički, već ekonomski.

https://nova.rs/vesti/drustvo/srbija-odustala-od-5g-mreze-brnabic-narod-to-ne-zanima/

Ne bi bila bezbedna ta mreža u Srbiji. Setimo se kako su je neki negde palili. A i Vašingtonu se ne svidja. :lol:
Vizionarska izjava poput

"640KB is more memory than anyone will ever need"
-Bill Gates

Odlicna vest.
Jos nije uradjena studija o negativnim efektima 5G po zdravlje coveka.
Prosecnom coveku to ne pravi nikakvu razliku u dnevnom zivotu, da li koristi 4G ili 5G.

Ih, kako si dobro obavješten, nema sudije o negativnim efektima 5g, za razliku od takvih studija koje postoje za 4g, 3g i 2g.
A sad lijepo priznaj da nemaš pojma da li postoje takve studije, jer te to i ne zanima.

Ih, kako si dobro obavješten, nema sudije o negativnim efektima 5g, za razliku od takvih studija koje postoje za 4g, 3g i 2g.
A sad lijepo priznaj da nemaš pojma da li postoje takve studije, jer te to i ne zanima.
Priznajem da sam diletant isto kao i ti za ovu gospodju ciji sam video okacio.
Ako te zanimaju studije na temu 4g i ostale mobilne telefonije poslusaj je sta ima da kaze u vezi toga.

Priznajem da sam diletant isto kao i ti za ovu gospodju ciji sam video okacio.
Ako te zanimaju studije na temu 4g i ostale mobilne telefonije poslusaj je sta ima da kaze u vezi toga.
Ma kažem da lupetaš o tome da studije za 5g ne postoje, a za 4g, kao, postoje pa je to okej.
Čipuje nas Gejc vakcinom, a sterilizira nas sa 5g, to je to. Pitaj Tihija ako mi ne vjeruješ

Ma kažem da lupetaš o tome da studije za 5g ne postoje, a za 4g, kao, postoje pa je to okej.
Čipuje nas Gejc vakcinom, a sterilizira nas sa 5g, to je to. Pitaj Tihija ako mi ne vjeruješ
Ne lupetam ja, vec sam ti dao izvor vrhunskog eksperta na tu temu.
Ja uzimam to sa rezervom, a s'obzirom da mi 5G nebi promenio zivot na bolje u mom svakodnevnom zivotu, nebi se zaletao.
Ista je prica i sa mRNA vakcinama. Radi se o novom ne ispitanom polju, a posledice mogu da budu opasne.
Jel glupo biti obazriv.

sta vladu briga dal hoce vip ili telenor da ulete sa parama

Nece ni jedan ni drugi operater uleteti sa parama. VIP vec godinama posluje sa gubicima i ogromna ali ogromna ulaganja koja su potrebna za uvodjenje 5G mreze bi zakucala poslednji ekser za ovog operatera. Telenor ne posluje sa gubicima ali je telekomunikaciona industrija u padu i usluge su sve jeftinije odnosno nema vise tako slatke zarade kao sto su sms poruke od 25 dinara ka obicnim korisnicima ili minut razgovora od 30 dinara i slicno (pri tome troskovi su prakticno nemerljivo mali) tako da bi ovo ulaganje i za njih bilo put ka bankrotstvu. Realnih potreba za 5G mrezom u Srbiji nema u ovom trenutku i to je pokazalo i testiranje 5G na par lokacija u Beogradu.

Back