http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=01&dd=28&nav_category=11&nav_id=681524"Srbija nije banana država već država koja ima svoje zakone", rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle razgovora s makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim.
pomalo legendarna izjava našega premijera ipak nije tačna
Srbija je država puna majmuna , od kojih ogromna većina radi očigledno radi u Policiji, kao i to da nam je država puna majmuna tako imamo i majmunske zakone.
Zadnji dokaz za to su dešavanja jednome mome neimenovanom prijatelju koji ovih dana pokušava da uradi registraciju jednoga skutera.
Po našim zakonima iz AM kategorije mora imati neke specifikacije motor do 4 kw , maximalna brzina do 45km/h i maximalno 49 kubika ista pravila postoje u celoj evropi i većina skutera do 49 kubika ima blokadu na 45km/h koju dobija još u fabrici , ali naš zakon to ne priznaje iako postoji podatak i na sajtu proizvođača skutera ali to naravno niko u policiji ne čita , a i kako bi odakle majmuni da znaju da čitaju?
Posle mnogo muka dobivši papir od uvoznika na kojem je on morao jasno napisati taj podatak da bi se taj isti skuter mogao registrovati na AM kategoriju uz obilno priloženu dokumentaciju da je sve prošlo carinu i da je ocarinjeno i kupoprodajni sa vlasnikom koji ga je bukvalno dobio na nagradnoj igri i naravno posle svih uplaćenih taksi , šalteruša u policiji traži papir -o odluci upravnoga odbora organizatora nagradne igre - o organizaciji nagradne igre na sreću , kao i račun uvoznika da je platio kupcu taj skuter iz države iz kojega ga je dovezao ???????? , na moj komentar šta si ti istražni organ?? kolega mi kaže ćuti bre malo mi fali pa da kao nekima traži napismeno broj osovina vozila- pošto je dotična preko reda poslala par njih po taj podatak a jedan od istih se vratio iz AMS-a sa napisanim papirom da je taj podatak po novom zakonu nepotreban po članu .... i sve to lik potpisao i overio??
sada ja sa pravom pitam
Kakva smo mi država? banana država?
NE mi smo MAJMUNSKA DRŽAVA sa majmunskim zakonima gde policijske šalteruše nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa zakonima ove države gde čovek mora da izigrava inspektora radišu umesto policije.
žao mi onih poštenih koje sam možda uvredio ovim postom ali je toliko očigledno postalo da su oni u debeloj manjini nasuprot majmuna , kao i to da svi mi možemo odsada samo da ljuštimo banane.