Marco V
Obećava
- Poruka
- 53
Uvoditi sah u skole je glupost.Niko se nece opametiti igrajuci sah. 
Bravo za temu

Bravo za temu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uvoditi sah u skole je glupost.Niko se nece opametiti igrajuci sah.![]()
Pogrsno si razumeo, ja obozavam da igram sah, poceo sam da ga igram jos kad sam imao 4,5 god. Inace ako neko zeli da igra sah preko neta neka ide na chesscube.comSamo smo još tebe čekali da nam kažeš da je šah glupost.![]()
USA uvodi sah kao osnovni predmet u skolama....
Deca to shvataju kao priliku da pobedjuju ljude, da ubijaju kraljicu, da budu prvi, da dobijaju stipendija za koledze.....
Rusi , to da ne pricam,.....
Da razvijaju logiku, strategiju......
Britanci su takodje u dosta skola uveli sah , ali kao izborni predmet....
Da razvijaju kombinatoriku i logiku.....
Nama sah koristi da smanji rashode budzeta, jer zaokupira paznju penzionerima kad im novcanik bude prazan....
шта све неће да измисле, шах као изборни предмет.
ко може да га предаје? пензоси са калиша у недостатку шаховских мајстора?
To nije tacno! Sah i ovde u Beogradu decenijama treniraju klinci, samo sto nije tako popularan kao npr. vaterpolo ili kosarka.
Sah je fantasticna igra koja izuzetno razvija logiku, i skloniji su joj uglavnom oni koji su talentovaniji za matematiku (po nepisanom pravilu).
Pogrsno si razumeo, ja obozavam da igram sah, poceo sam da ga igram jos kad sam imao 4,5 god. Inace ako neko zeli da igra sah preko neta neka ide na chesscube.com
Naravno, u vladavini vecine, manjina je odbacena. Jer vecina mora imati manjinu koju odbacuje, da bi mogla opravdati sebeLjudi , dokle smo stigli ako je retard prvak beograda u sahu?
Malo se salim jer sah moze da se tumaci kao memorijska mapa poteza, a moze da se tumaci i kao razvijanje logike, a moze da se tumaci i kao primer za nadjacavanje licne percepcione slike nekom visom nadslikom....(naravno , to nece deca ciniti, ko jos od dece gleda figure kao ljude, sisteme sa svojim tumacenjem mogucnosti i logike)...
Deca to tumace preko logickih uslova, jer deca skoro sve tumace preko logickih uslova, jer tako najbolje i najbrze uce....
Sah je kombinatorika, i to velika....a to jeste uslov za inteligenciju....
Ako se ne upusti u socio besmislice i sve moguce perverzije razmisljanja ljudi , inteligentna osoba ce biti debil....bukvalista....bas kao i vanzemaljac kome objasnjavate zasto treba da se plasi jednog coveka , a ne vas, samo zato sto je taj covek pripadnik vama neprijateljskog plemena...
oво што си написао уопште нема смисла, да не кажем неку тежу реч.
дебили имају коефицијент интелигенције од 40 до 55.
Slazem seBTW, koga šah zanima, imaju šahovski klubovi pa nek igra...