Vučić: Možemo imati vakcinu protiv korone pre kraja godine

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626

DRUŠTVO: Autor:Nova 15. Jul. 202012:27 > 12:3319 Komentara

"Mi smo u razgovorima sa jednom zemljom koja je završila vakcinu, završili su sa testiranjem i pre kraja godine možemo da imamo vakcinu", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je najavio i izgradnju dve kovid bolnice, za koje se, kako je rekao, čekaju planovi CIP, ali i izrazio nadu da će pre kraja nedelje pasti broj zaraženih od koronavirusa.

Vučić je to izjavio na obilasku radova na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje 2” u Beogradu.

Radovi na projektu vredni su više od 40 miliona evra i trebalo bi da budu završeni sledeće godine.

Novoizgrađeni deo imaće oko 14.000 kvadratnih metara prostora i kapacitet od oko 1.000 kreveta.

Podsetimo, francuski epidemiolog Arno Fontane (Arnaud Fontanet) je izjavio da ne očekuje da će potpuno delotvorna vakcina protiv koronavirusa biti dostupna pre 2022. godine.

“Razvoj vakcine, po pravilu, traje više godina. Bio bih veoma iznenađen ako bismo 2021. godine imali efikasnu vakcinu”, rekao je Fontane za televiziju BFMTV.

Savetnik francuske vlade pozvao je građane da drže distancu i pandemiju shvate veoma ozbiljno.

Fontane je kazao da će građani morati još dugo da žive sa korona virusom i da je zbog toga neophodno da se pridržavaju mera.

https://nova.rs/drustvo/vucic-mozemo-imati-vakcinu-protiv-korone-pre-kraja-godine/?ref=yt

Voleo bih da mogu da budem takav optimista.

Ovaj virus je psyop izmisljen virus. Ovi zlikovci neka sebe vakcinisu i smanjuju sami sebi populaciju, u evropi vlada negativan natalitet.
Ja ne znam nikog ko je imao ovaj virus, niti iko koga znam zna nekog ko je imao ovaj "virus".

Necemo soroseve vakcine i "migrante" teroriste.

Da li ćeš pričati istu priču kada se budeš oboleo od C19.

Da li ćeš pričati istu priču kada se budeš oboleo od C19.
Mani me zlonamernih lazi i trolovanja.
Zdravlje je najvaznije.
Zlikovci su u Americi stvorili autizam namerno vakcinama, na prevaru su vakcinama sterilisali etiopske jevreje u izraelu pa su priznali da su ih sterilisali vakcinama na prevaru i izvinjavali se.

Ovaj virus je psyop izmisljen virus. Ovi zlikovci neka sebe vakcinisu i smanjuju sami sebi populaciju, u evropi vlada negativan natalitet.
Ja ne znam nikog ko je imao ovaj virus, niti iko koga znam zna nekog ko je imao ovaj "virus".
Necemo soroseve vakcine i "migrante" teroriste.

Ovo je verovatno tačno ukoliko živiš na Antarktiku.

DRUŠTVO: Autor:Nova 15. Jul. 202012:27 > 12:3319 Komentara

"Mi smo u razgovorima sa jednom zemljom koja je završila vakcinu, završili su sa testiranjem i pre kraja godine možemo da imamo vakcinu", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je najavio i izgradnju dve kovid bolnice, za koje se, kako je rekao, čekaju planovi CIP, ali i izrazio nadu da će pre kraja nedelje pasti broj zaraženih od koronavirusa.

Vučić je to izjavio na obilasku radova na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje 2” u Beogradu.

Radovi na projektu vredni su više od 40 miliona evra i trebalo bi da budu završeni sledeće godine.

Novoizgrađeni deo imaće oko 14.000 kvadratnih metara prostora i kapacitet od oko 1.000 kreveta.

Podsetimo, francuski epidemiolog Arno Fontane (Arnaud Fontanet) je izjavio da ne očekuje da će potpuno delotvorna vakcina protiv koronavirusa biti dostupna pre 2022. godine.

“Razvoj vakcine, po pravilu, traje više godina. Bio bih veoma iznenađen ako bismo 2021. godine imali efikasnu vakcinu”, rekao je Fontane za televiziju BFMTV.

Savetnik francuske vlade pozvao je građane da drže distancu i pandemiju shvate veoma ozbiljno.

Fontane je kazao da će građani morati još dugo da žive sa korona virusom i da je zbog toga neophodno da se pridržavaju mera.

https://nova.rs/drustvo/vucic-mozemo-imati-vakcinu-protiv-korone-pre-kraja-godine/?ref=yt

Voleo bih da mogu da budem takav optimista.
Moze on od mene u bulju odma da je dobije,pa pos usta i cokoladnu bananicu

Vec su pre nekoliko godina smradovi najavili obaveznu vakcinaciju i pripremili vakcine za Srbe za svinjski grip od koga se procenjivalo da ce umreti 2 milijarde ljudi u svetu.
Sva sreca nasi nezavisni naucnici su otkrili prave sastojke vakcina, zlikovci sa vlasti su odmah povukli vakcine i odmah je prestala propaganda o svinjskom gripu.

Jel veruju rusofili barem Putinovoj vakcini ili je i on gušter koji čipuje?

Rusija je postala je prva država koja je završila klinička ispitivanja vakcine COVID-19 na ljudima, a rezultati su dokazali efikasnost leka, javili su mediji u nedelju.

Glavna istraživačica Elena Smoliarchuk, koja vodi Centar za klinička istraživanja lekova na Univerzitetu Sechenov, rekla je u nedelju ruskoj novinskoj agenciji TASS da su na univerzitetu završena ljudska ispitivanja za vakcinu i da će uskoro biti otpuštena.

"Istraživanje je završeno i dokazalo se da je vakcina bezbedna. Volonteri će biti otpušteni 15. i 20. jula.

Učesnici ispitivanja će se nadzirati ambulantno nakon otpusta.

Prošlog meseca, Rusija je odobrila klinička ispitivanja dve formulacije kandidata za vakcinu Covid-19, koje je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleia.

Intramuskularni rastvor vakcine testiran je u Vojnoj bolnici Burdenko, dok je Sečenov univerzitet procenio vakcinu u obliku praška za pripremu intramuskularnog rastvora.

Prva faza testiranja na univerzitetu počela je 18. juna u grupi od 18 polaznika. U drugoj grupi studije učestvovalo je 20 volontera koji su vakcinisani 23. juna.

Direktor Instituta za translacijsku medicinu i biotehnologiju Vadim Tarasov citirao je rusku novinsku agenciju Sputnik: „Univerzitet Sečonov u pandemiji delovao je ne samo kao obrazovna ustanova, već i kao naučno-tehnološki istraživački centar koji je u stanju da učestvuje u stvaranju tako važnih i složenih proizvoda kao što su lekovi ...

"Radili smo sa ovom vakcinom, počevši od predkliničkih studija i razvoja protokola, a trenutno su u toku klinička ispitivanja."

Pre pokusa na ljudima, vakcina je u 48. Centralnom istraživačkom institutu Ministarstva odbrane Rusije testirana na toksičnost, bezbednost, imunogenost i efikasnost kod velikih i malih životinja.

Back