Srbija kao groblje

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.635
Sve vise onih starih SFRJ kazu ma koliko god da je lose, zaradio sam pare u inostranstvu, hocu da umrem u Srbiji..

I tako Srbija postaje okruzenje za penzose srpskog i ino porekla, a po mentalitetu i ponasanju , staracki dom i grobnica...

Niko od tih starih Srba ne zove za biznis u Srbiju, cak kazu, nemojte ovde biznis, to nije ni blizu Australije, Nemacke,USA, ali svi kazu, super je jeftino , sela pusta, dodjite i kupite vec gotovo kuca i okucnica i zanimajte se dok ne umrete..

Mnoga mesta u regionu su takva ljudi kroz njih prolaze kao senke i jako brzo se zaboravljaju to je zbog tog teškog kapitalizma, ne podučavaju omladinu dovoljno stručno da bi ih kasnije iskorišćavali zato svi oni prvom prilikom beže preko. Pa kasnije kad steknu penziju i debeo kapital najsladje im da se vrate u svoje mesto i iživljavaju se malo kao sam svoj gazda, ali ni to opet ništa ne menja nego stvara novu napetost.

Sve vise onih starih SFRJ kazu ma koliko god da je lose, zaradio sam pare u inostranstvu, hocu da umrem u Srbiji..

I tako Srbija postaje okruzenje za penzose srpskog i ino porekla, a po mentalitetu i ponasanju , staracki dom i grobnica...

Niko od tih starih Srba ne zove za biznis u Srbiju, cak kazu, nemojte ovde biznis, to nije ni blizu Australije, Nemacke,USA, ali svi kazu, super je jeftino , sela pusta, dodjite i kupite vec gotovo kuca i okucnica i zanimajte se dok ne umrete..

Kako se situacija odvija i biće i to još za vreme našeg života. Nekoliko nas srećnika će preživeti.

To je živa istina. Kod mene je baš tako kako kažeš.
Gastarbajteri dođu baš u poznim godinama. Gaje guske, patke i egzotične vrste kokoši i onda umru. Njihova deca neće doći nikad.
Plus lokalci koji su pomrli a njihova deca bežeći u grad, rasprodali kuće i okućnice dok se matori još nisu ni ohladili.
Tako da je broj pustih imanja neverovatan.
E sad, poslednju, možda, deceniju su većina tih imanja kupljena. Za male pare ali nema veze, bitno je da je neko došao tu da živi. Ali da ne bude sve tako lepo, tu je činjenica da su velika većina tih dođoša beogradski i okolo beogradski penzioneri koji su došli da iskuliraju poslednjih nekoliko godina života. Skoro da se nijedna "normalna" porodica nije doselila.
Onda ovi pomru, deca ih taman strpaju ovde na lokalno groblje, lepo, čisto, ravno, na lepom mestu a cena grobnog mesta 50 evra. Bolje nego na Novom groblju u BG gde je 20.000 evra, da... Tako da od svega, samo je groblje sve veće i veće.
Decu, naravno, zabole za tu kućicu u selendri i trčeći će je prodati. U skoroj budućnosti, sasvim sam siguran, Albancima.

Resenje jeste, gledajte veselije i pametnije filmove.....
e sad, to sto to niko nece sprovesti u delo i da vecina ne shvata sta pricam, nego kao kroz salu , ali ne mozes ti menjati ljude tako sto im das visoku filozofiju, to nije za njih , to je za ljude koji mogu puno apstrakcije da gutaju...
I da imaju veliki path...
Za ostale moras plitko da se ne uplase duboke vode, a da se ipak brckaju i ne izgore na suncu..

Ne moze se ocekivati od dekadentnog drustva mudriji starci...
Ja sam zadovoljan sto su starci u patikama , najkama i adidasu, a ne da maze prasice koje uvezu sa masnom i drze i maze u rukama kao macke....
Eto toliko smo ipak sretni sto su matorci ispod tog praga za prasici kao kucni ljubimci..

bugarsko more i nije neko more

није бугарско , него руско црно море..колега је заборавио да помене Русију која контролише комплет црно море , затим руску Одесу , Сочи, Новоросијск ...

овде црно море појединцима само Бугарска и Румунија.

срамота

није бугарско , него руско црно море..колега је заборавио да помене Русију која контролише комплет црно море , затим руску Одесу , Сочи, Новоросијск ...

овде црно море појединцима само Бугарска и Румунија.

срамота
ma ko jezero ne mirise na more

druze a sto mi imamo odje neka jezerca i to vestacka aj prvo pogledamo sto imamo ponuditi pa da ocenjujemo
to u jugoslaviju taj jadran bese nasim pa onda kazes a vidi ove jadne bugare i rumune
austrija, svajcarska......su daleko poznatije u svetu od bugarske i rumunije, a nemaju ni reku kako treba a kamoli more.
Sta vredi Senegalu sto ima prelepo more kad 90 posto sveta nema pojma ni da Senegal ima more.

Vrate se samo penzioneri koji su radili najteze fizicke poslove. A njihova se nece nikad vratiti.

Oni koji su obrazovaniji ostaju u CH, DE ili se sele u suncane krajeve ili u Tajland Domenikansku republiku i slicno.

Balkan je propao. Sve je vise tih napustenih mesta sa praznim i oronulim kucama. I sada to vise nije slucaj samo sa selima. I gradici ispod 50000 postaju prazni i zapusteni

Back