Srbija ima više obradivog zemljišta od Zapadnih zemalja

"Trend" je na zapadu da se stocarstvo zapostavlja i odumire, i sad, iako nismo bogata zemlja nego jedna od najsiromasnijih u Evropi, mi poljoprivredu takodje koristimo simbolicno, iako i povrh toga donosi najveci prihod u okviru domace proizvodnje.

Vazno je da smo i mi eliminisali stocni fond kao razijenije zemlje, npr. Holadija, koja "zivi" od cvecarstva.

To samo budale rade, a mogli bismo da i sebe i pola Evrope hranimo cistom, prirodnom hranom bez GMO.

Ali, svetskim umobolnicima/mocnicima i velikim profiterima to nije cilj vec sto jeftinija proizvodnja GMO hrane za siroke mase, a mi sa malogradjanskom politikom kopiranja zapada postajemo kao "zaba koja videla da se konj potkiva, pa i ona digla nogu".

Hitno promeniti ili stratesko opredeljenje ili vlast koja ne ume da privredu Srbije postavi na prave noge.

Opet paljevina sa time da bi mogli da hranimo pola Evrope zdravom hranom. Alo , pola Evrope je 350 miliona, a Srbija jedva da hrani sebe, ne danas, vec poslednjih 70 godina. Druga iluzija je zdrava hrana, hrana u Srbiji sve sem zdrava, to samo potvrdjuje sve ono sto nam se vraca zbog upotrebe raznih pesticida koji nisu dozvoljeni. Pazi, to je ono sto ide za izvoz, zna se da ce biti kontrolisano, mogu samo da zamislim sta smo sve pojeli sa pijaca, a da nije proslo nikakvu kontrolu. Da ne spominjem skart koji smo uvozili, od sam Bog zna odakle.

Back