Srbija ili Građanija?

Neprijatno je našim sportistima ili u najmanju ruku dosdno, posebno fudbalerima koliko sam ja zapazila.
Mislim da nema potrebe da te podsećam ako pratiš sportske događaje, obarati malo pažnju na stav većine srpskih sportista pre početka nekog meča, ili na otvaranju takmičenja poput ove Olimpijade... tuga i jad :confused:
Grešiš ali stvarno grešiš.
To se dešavalo upravo za vreme "Hej sloveni".Potraži snimke intoniranja himne negde i videćeš i sama.

ohs, pardon, ne Antonić već onaj dežurni tupadžija Dragan J. Vučićević koji je ovog puta, međutim, bio u pravu...

http://www.pressonline.rs/page/column/sr.html?view=story&id=43774&seriesId=34

Kineski gardisti s belim rukavicama dižu našu trobojku na jarbol. Svira „Bože pravde". U prvom redu stoji predsednik nam Boris Tadić sa kineskim domaćinima. Iza njega, na tribini, srpski sportisti. Neki stoje mirno, uspravno, ali većina ih je u stavu „na mestu voljno". Jedan se češka, drugi trlja nos, treći šapuće nešto na uvo koleginici, četvrti gurnuo ruke u džepove... Niko od naših olimpijaca ne peva himnu, niko ne drži desnu ruku na srcu.
Gledao sam, juče na HRT-u, jedan drugi snimak iz Pekinga. U Olimpijskom selu dižu hrvatsku zastavu. Kineski gardisti s belim rukavicama na jarbol dižu šahovnicu. Svira „Lijepa naša". U prvom redu stoji predsednik im Mesić. Iza njega hrvatski „sportaši". Svi stoje mirno, skoro svi drže desnu ruku na srcu i baš svi na sav glas ponosno pevaju svoju himnu.

Jedan se češka, drugi trlja nos, treći šapuće nešto na uvo koleginici, četvrti gurnuo ruke u džepove... Niko od naših olimpijaca ne peva himnu, niko ne drži desnu ruku na srcu.

vrlo vazno jak im uspeh.da su Cavic i Djokovic osvojili zlato pevali bi himnu a oni je videli smo znaju napamet.
i vazno je da je najbolji znaju. a sad sto se neki ceskaju njihova stvar. i mogu da se ceskaju izduvali su. pogotovo bajni nam fudbaleri.:D
a desna ruka na srcu?ko kaze da je to obavezno,budalavstine.:eek:

Ajde pogledaj ti fudbalsku utakmicu naše reprezentacije,ponašanje igrača i publike,pogledaj vaterpoliste nakon EP-a 2006,svaku utakmicu gde se kod nas svirala himna.
I uporedi to onda sa Hej sloveni i zvižducima i gledanjem u zemlju naših sportista.

Jak ti argument Vučićević,dežurni serator i profesionalni pljuvač.

Ima toga koliko hoćeš.Ako po tebi ovo nije prihvaćena himna onda ne znam stvarno šta jeste.

a ja sam gledala kako je Djole pobaco americke rekete i loptice a crvenu brojanicu sa krstom stisnuo u saku poljubio i stavio u torbu.:heart::ok:
i pocepo dres i ogrnuo srpsku trobojku.:heart:
sta fali himni?ne valja kralj,ne valja srpske zemlje...sta?
sta treba da se peva? uz marsala botu junackoga sina nas nece ni pakao smest?:D

'Hej Sloveni' je bila diskriminatorska himna koja je vredjala nacionalne osecaje nasih sugradjana Albanaca, Madjara, Roma, Cincara, Vlaha, Egipcana i Kineza.

Ja sam za to da himna bude 'triput sam video tita' od naseg poznatog kantautora Djoke Balasevica. To je onako tolerantno, napredno, a sfecki.

I bas zvuci na 'talijanskom. Tre volte vidi Tito!

Srbija ili Građanija?
četvrtak, 14 avgust 2008 19:25 Politika
piše: Slobodan Antonić

Pustite ovaj narod da, makar na Olimpijadi, oseti nacionalni ponos.

Na početku sam pitala ko je od aktuelnih političara, ili nekih drugih javnih ličnosti, uopšte sprečavao srpski narod da oseti nacionalni ponos, ko je kritikovao himnu, ko je na bilo koji način sporio pravo Srbima da se ponose svojim sportistima. Ovde vidim samo neke uopštene komentare, a niko ni jednom rečju ne pominje neki konkretan razlog zbog koga je ovaj tekst uopšte napisan, počev od Antonića, pa redom. Koga on kritikuje i zašto? Ako nema konkretan razlog za kritiku, mogu samo da zaključim da on ima priviđenja i da u svojoj mašti stvara događaje koji se nisu ni desili, da bi dokazao da je veliki srpski patriota.

Back