Srbija i Makedonija, crkva i država

Tex707:
eremita:
Е, Боже, свашта ћемо ми још доживети... да цикетани
чокалије кажу за Преосвећеног Владику Јована да је распоп... тако сте јадни... па јел' знаш
када ће непризната МПЦ да добије оно што тражи...
па да ли знаш да то што тражи може да добије једино
од Српске Православне Цркве??? А како
после оволико увреда које су изговорили представници
вашег политичког циркуса и пројекта "Македонија".
бедници који желите да украдете име Грчке
величанствене покрајине МАКЕДОНИЈА??? Е, много ми
личите на "старе Грке"... ви сте обична
комунистичка ЖУРКАТА НА АКРЕПИТЕ!

Ufff....koliko gorcine...:)

Mozda ne znas, ali Zoran JESTE raspop, bio je svestenik MPC...i to dobrovoljno, niko ga na to prisiljavao nije...pa se posle "sut karte" naglo "prosvetlio", sto dovoljno govori o njegovim moralnim principima.

BTW, grcka (NE Grcka) velicanstvena (apsolutno tacno, i ja mislim da je velicanstvena) pokrajna se zove MAKEDONIA e NE MakedoniJa.

Па ми латинични назив MACEDONIA ili MAKEDONIA
нормално читамо МАКЕДОНИЈА....АААААААААААААааааааааа
аааааааааааааа у ствари ја не разумем добро, ех,
каква сам ја будала... у питању је Ј *ебо те...

Skoplje odbija zahtev vaseljenskog patrijarha
Radio Srbija i Crna Gora - Пре 2 сата и 6 минута

Makedonska vlada je odbila zahtev vaseljenskog patrijarha Vartolomeja I da pravosudje te zemlje pusti na slobodu arhiepiskopa Srpske pravoslavne crkve Jovana, koji je osudjen zbog navodnog raspirivanja verske i nacionalne mržnje. Iznoseći tvrdnju da je sudska vlast u Makedoniji nezavisna, premijer Vlado Bučkovski je u pismu partrijarhu Vartolomeju rekao da ne može osloboditi vladiku Jovana jer je on, kako je naveo, prekršio zakon. Oslobadjanje velikodostojnika SPC su od makedonskih vlasti zatražili Vatikan i ruski patrijarh Aleksij II.

eremita:
Да ли је Теби јасно да је у СПЦ један владика МОНАХ, и да ли Ти је јасно ДА ЈЕДАН МОНАХ НЕМА АМА БАШ НИШТА У СВОЈИНИ - Н И Ш Т А ... све је власништво СПЦ..
Prijatelju, nemoj se ljutiti, samo iznosim mišljenje koje ne mora biti tačno.
A ovo u vezi svojine ma podseća na onu šaradu sa imovinskim stanjem političara - šta je imao pre, šta posle mandata... Mnogo manji prevaranti to izdriblaju... I to veoma lako. Evo, lično poznajem jednog privatnika što drži Champion lokale u gredu, MANGO itd.
Prika je PODSTANAR! Nema svoj stan ni kuću! Vozi polovnog Pasata, a na more mu radnik nosi skuter. Da ne nastavljam...

jomini:
Prijatelju, nemoj se ljutiti, samo iznosim mišljenje koje ne mora biti tačno.
A ovo u vezi svojine ma podseća na onu šaradu sa imovinskim stanjem političara - šta je imao pre, šta posle mandata... Mnogo manji prevaranti to izdriblaju... I to veoma lako. Evo, lično poznajem jednog privatnika što drži Champion lokale u gredu, MANGO itd.
Prika je PODSTANAR! Nema svoj stan ni kuću! Vozi polovnog Pasata, a na more mu radnik nosi skuter. Da ne nastavljam...

Ма не љутим се... одмах ми је било јасно да ниси упознат... схвати да су једно попови тј. свештеници који могу да заснивају брак итд. ОНИ ИМАЈУ СВОЈУ ИМОВИНУ(и заиста их има свакаквих, тј. има их онаквих какав је и сам народ), али они не могу бити ВЛАДИКЕ... један владика у СПЦ је монах, а када прима чин монаха који се над њим обавља ОН СЕ ОДРИЧЕ СВЕГА, ОН СВОЈ ЖИВОТ СТАВЉА НА ОЛТАР ЦРКВЕ... један монах нема никакву имовину, оно што користи је власништво СПЦ... он има само своју веру и своје срце на длану које дарује Цркви и Богу... Ако би, рецимо, неки владика направио неки прекршај, па био рашчињен - не знам ни да ли би могао да понесе мантију коју користи пре изласка из Цркве... само желим да знаш разлику... ништа више...

jomini:
Ma u redu, ali uopšte ne sumnjam da se to može eskivirati, samo je potrebno da dotični bude prevarant u duši... on nema ništa, a tetka, stric, žena mnogo toga...

Али, то је немогуће... не може у Цркви било шта да се ескивира... како... па све је на длану (мислим када су у питању Владике)... тако нешто се није никада, али никада десило... па знаш ли КАКВО СВЕ СИТО И РЕШЕТО И КАКВА СВА ИСКУШЕЊА И ИСПИТЕ МОРА ДА ПРОЂЕ ЈЕДАН МОНАХ ДА БИ ПОСТАО ВЛАДИКА... НЕ МОЖЕ ВЛАДИКА ДА БУДЕ ПРЕВАРАНТ А ДА СЕ ТО НЕ САЗНА... схвати да Црква има десет пута боља обавештења од било које полиције на свету... то што Ти причаш МОЖЕ ДА СЕ ДОГОДИ СА НЕКИМ ПАРОХИЈСКИМ СВЕШТЕНИКОМ ТЈ. ПОПОМ... то да... има их свакаквих... бар овде у Београду... а знам и за многа друга места...халавост, богаћење, среброљубље...

... ја Ти пишем МОНАХ, а Ти наводиш "стриц, жена..." па каква жена, монах је калуђер, нема жену, одрекао се овога света... ееееееееееејјјјјјјјјјјјјјјјјјјјј

Back