SRBIJA, ELDORADO ZA PSIHOPATE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Sharp Dressed Man

Aktivan član
Poruka
1.843
Dobro vece, da malo uozbiljimo diskusiju.....moze???

Kao da je neko Srbiji dodelio davno nekad ulogu svetske laboratorije, u kojoj ce se isprobavati , kuvati, miksovati razni eksperimenti od nekada samoupravljanja kao svetskog cuda , ujedino i najblizeg i najdaljeg utopijskom komunizmu, Nakon toga i uporedo sa tim eksperimentom , dobili smo cast da osmislimo i sprovedemo u delo, nesvrstanost kao pandan i tampon zonu u hladnom ratu istoka i zapada........krajem osamdesetih , postali smo jedina i jedinstvena evropska drzava u kojoj se krajem dvadeestog veka zakuvao i vodio jedan od krvavijih gradjanskih ratova u evropi poslednjih nekoliko vekova.....pa smo imali cast da se podicimo kao jedina drzava na kugli zemaljskoj koja se podmetnula pod bombe najvece i najjace vojne alijanse od nastanka covecanstva.......e, onda je doslo vreme da napravimo definitivni miracle......drzavu mutanta , u kojoj se revitalizuje fasizam , i antiseminizam, cveta antiglobalizam , klaustofobicni izolacionizam , divljastvo, primitivizam i rasizam postaju najvece vrline kojima se dice oni koji sebe smatraju za "bolje srbe" , stara dobra "cega se pametan stidi , budala se ponosi" u srbiji dobija sasvim drugaciju konotaciju, a sve je to uvijeno u crni plast klerikalizma, agresivnog kvazi pravoslavlja, i , plasim se , pripreme za neki novi "lov na vestice" , po uzoru na spansku inkviziciju srednjeg veka, ali sada u istocnom krilu hriscanske crkve........

Mozda ce se nekome sva ova cudesa na ovako malom prostoru uciniti neverovatna, narocito nekome ko nije imao to zadovoljstvo da licno izivi i prezivi sve nabrojane nebuloze , promasaje, i gluposti koje su tako dobro uspevale i uspevaju na plodnom balkanskom tlu......ali, zeleli to sebi da priznamo ili ne, mi zivimo u nekoj grotesknoj kombinaciji kvazi - drzave, montipajtonovke zayebancije, cirkusa na ledu Moire Orfei, zabacenog zoo vrta u donjem kalemegdanu, i brutalnih japanskih horror filmova, koji za razliku od holivudskih pandana, nemaju cak ni onu zabavnu crtu u scenariju.........nego samo cist , brutalan , pure horror..................

Dokazi su svuda oko nas.......samo nabrajanje onoga sto nas okruzuje je dovoljno da na mestu ubije mirnog svajcarca ili finca koji ima slabije zivce i malo visi pritisak.........a mi to zivimo svaki dan.

Svakim danom sve vise ljudi ostaje bez posla , u drzavi koja nema nikakav socijalni program, sto znaci , da kada dobijes sut kartu u firmi mozes samo da se obesis ili da razmisljas najozbiljnije o pljacki poste ne bi li preziveo ...nije isto , kada nemac izgubi posao , u sredjenoj drzavi , socijalno organizovanoj , i ovoj nasoj smejuriji od socijalno "svesne " zemlje, koja smatra da je otvaranje "sos prodavnica' , vrh brige za gladne i obespravljene .........

Svakim danom, brutalna premlacivanja i ubistva, na nasim ulicama uteruju strah u kosti svakom roditelju za buducnost i bezbednost njegove dece.......biju se navijaci, biju klerofasisti, biju ludaci, biju policajci, biju pedere, biju strance, biju cigane, biju plavokose, niske , mrsave, debele, narkomane, decu , policajce , vojnike i bolesnike.............

Srbija je definitivno postala eldorado za psihopate , bolesne umove i napucane klince , isfrustrirane bedom i neimastvom, beznadjem i zadojene laznim patriotizmom, klerikalizmom, navijackom groznicom ili jednostavno dosadom..............

ono malo sto policija pohapsi, sudovi puste najkasnije nakon onih "famoznih " 30 dana pritvora......i tu prica o zakonu i pravdi zavrsava.......huligani izlaze u potrazi za novom zrtvom , osokoljeni i okiceni sa 30 dana mardelja, sto im dodje kao orden za hrabrost ........sudije , tuzioci i advokati se istale za pare koje su uzeli ne bi li oslobodili ludaka........i svi mirni i bezbrizni, srecni i veseli do novog prebijanja i novog ubistva...........

najcrnje i najgore u zemlji je na najvisim granama........vladini ministri, doministri , koministrki , savetnici , dosavetnici, portparoli, i direktori javnih firmi, zamenici direktora, sekretarice direktora , cinovnici i salter pacenici.........milijarde dolara koje su samo prosle ovom zemljom na putu od donatora do privatnih dzepova, se nigde ne registruju i ne vide, sem kada neka iskompleksirana budala pretera i kupi 34 stana i kuce, ili se zameri dojucerasnjim kolegama.......inace, kao u mraku najcrnjeg podruma, pacovi raznose plen , u tisini.........

naravno, da se ne sete vlasi, partije i pojedinci ce se preko raznih kurira, presova, i zabavnika , bezopasno pljuckati, psovati, glumiti ludilo i galamu......na live show programima ce se gledati popreko , gadjati se frazama i pogrdama, ali ce cim se ugase kamere , zagrljeni u prvu kafanu ,na dupli on the rocks ,kako ih je deda valjda ucio , jer je i on pio viski u vukoyebini odakle su dosli, nasli i zasli...........

za to vreme, raja se i dalje deli na zvezdase i partizanovce, partizane i cetnike, pedere i yebace, zene u crnom i obrazovce.......pinkovce i b92 fanove.............dele se, biju se, planiraju takticke napade i netakticne odbrane, mrze komsiju koji vozi auto pogresne boje, zele da pobegnu , a mrze sebe sto ne mogu, zele da ostanu , a mrze druge sto im ne daju...........i tako u krug.....kao suludi karusel na seoskim vasarima za cijim upravljacem sedi neki suludi "joker", zabavljajuci se kao nikada...........

zasto i kako je doslo do toga da zivimo u ovakvoj zemlji, ne znam....zasto bas mi , ni to ne znam.......ali, da smo , kako kazu kinezi, stavljeni davno u hladnu vodu kao zabe, a da je neko nekada ukljucio ringlu ispod nas i da smo se , kako se voda greje kuvali u sranjima u kojima niko ne bi ostao normalan , pa nismo ni mi ........to stoji.......kada ce ekpriment prestati, ne zna se........valjda dok ima dovoljno zamoraca , pacova , majmuna u labaratoriji.....jer , eksperimenti se ne vrse na lavovima i rasnim konjima.............vec na bubasvabama, misevima i slicnoj gamadi, koja uspeva u polumraku i trulezi.............

Постављач теме треба да се полије ладном водом и да легне да спава.

Може и да се консултује са лекаром или фармацеутом, ако је неко дежуран у ово доба.

:D...tema je postavljena samo iz razloga da jos jednom pokaze kako polaznici krstaricine skolice za politiku tipa " kako mali Perica kapira svet oko sebe " , imaju problem sa svakim tekstom duzim od tri , po mogucnosti prosto prosirene recenice....:rtfm:....zahvaljujem na ucestovanju u eksperimentu, uvek se nadje polupismeni papak, kojeg iritira iole duzi tekst...ne drzi mu koncentraciju :per:

Pitanje za postavljaca teme.
Da li si ikada izasao van Srbistana, da vidis i zivis u socijalnim eksperimentima drugih zemalja i nacija ?
Ne moras da verujes, ali ima i mnogo gore... cak i ono sto nekad deluje mnogo gore, prakticno nije zaista bolje.
Glavno zagonetka u celoj ovoj papazjaniji koju si napisao je, GDE SI TU TI ?

Uvodni pst je debilan. Sve vrca od nekakvih činjenica, kje to nisu I od lažnih istina, na koje se naravno nadgrađuju logični zaključci. Dakle ova tema je besmisleno glupa I predstavlja politički pampflet nekog LDPovaca ili Ligaša... a možda I hrvata.

Poslednja izmena:
Bravo za postavljaca. Ja odavno "pismeniju" autorsku temu ovde nisam videla, narocito ono o relativizaciji nacionalizma i sovinizma, i grljenju politicara iza ekrana, a na kraju, da se eksperimenti vrse na pacovima, istina je.

Gde sam tu ja - neko je pitao iznad postavljaca - i jedino je dostojno pitanje i komentar na ovoj temi - ja sam medju onima koji ne mogu da odu, ali koji sve to uvidjaju sto pise veoma jasno.

Reputacija (ako ona ista nesto vise znaci) za temu.

Nemam sta da dodam, osim da je to politika globalizacije u koju smo tako naivno usli, a izgleda da bolje nismo ni zasluzili.

Pitanje za postavljaca teme.
Da li si ikada izasao van Srbistana, da vidis i zivis u socijalnim eksperimentima drugih zemalja i nacija ?
Ne moras da verujes, ali ima i mnogo gore... cak i ono sto nekad deluje mnogo gore, prakticno nije zaista bolje.
Glavno zagonetka u celoj ovoj papazjaniji koju si napisao je, GDE SI TU TI ?

Da li sam ja ikada izasao iz Srbistana ????........pa ja sam rodjen van Srbistana i SFRJ....:eek:
Za razliku od vecine krstinih krstasha , koji dalje od stocne pijace u obliznje im selo zavirili nisu...a da ima gore, ima...sirok dijapazon drzava kojima bi mogli da se utesimo...od Severne fckn Koreje, preko Ruande, do Gvatemale...nesto sam mislio , samo....mozda bi ipak, evropska zemlja , u 21 veku , trebalo da izgleda bolje od gore nabrojanih svetskih vukoyebina. No, u nedostatku boljeg resenja, mozemo se tesiti i time da milijardu ljudi nema pristup pijacoj vodi...nije to mozda lose, a ima i medicinski termin za takvo samozavaravanje :think:

- - - - - - - - - -

Bravo za postavljaca. Ja odavno "pismeniju" autorsku temu ovde nisam videla, narocito ono o relativizaciji nacionalizma i sovinizma, i grljenju politicara iza ekrana, a na kraju, da se eksperimenti vrse na pacovima, istina je.

Gde sam tu ja - neko je pitao iznad postavljaca - i jedino je dostojno pitanje ove teme - ja sam medju onima koji ne mogu da odu, ali koji sve to uvidjaju sto pise veoma jasno.

Reputacija (ako ona ista nesto vise znaci) za temu.

Hvala, uvek je lepo cuti glas razuma , narocito na ovom , najtuznijem forumu koji pretenduje da se bavi politikom , u Srbiji..a verovatno i sire:think:

Uvodni pst je debilan. Sve vrca od nekakvih činjenica, kje to nisu I od lažnih istina, na koje se naravno nadgrađuju logični zaključci. Dakle ova tema je besmisleno glupa I predstavlja politički pampflet nekog LDPovaca ili Ligaša... a možda I hrvata.

...tema je postavljena samo iz razloga da jos jednom pokaze kako polaznici krstaricine skolice za politiku tipa " kako mali Perica kapira svet oko sebe " , imaju problem sa svakim tekstom duzim od tri , po mogucnosti prosto prosirene recenice........zahvaljujem na ucestovanju u eksperimentu, uvek se nadje polupismeni papak, kojeg iritira iole duzi tekst...ne drzi mu koncentraciju

Ma, neki nepomenikov komunac je 100%. Samo su njima svojstvene dramske pauze (...) da bi glupost dobila na značaju.

Da li sam ja ikada izasao iz Srbistana ????........pa ja sam rodjen van Srbistana i SFRJ....:eek:
Za razliku od vecine krstinih krstasha , koji dalje od stocne pijace u obliznje im selo zavirili nisu...a da ima gore, ima...sirok dijapazon drzava kojima bi mogli da se utesimo...od Severne fckn Koreje, preko Ruande, do Gvatemale...nesto sam mislio , samo....mozda bi ipak, evropska zemlja , u 21 veku , trebalo da izgleda bolje od gore nabrojanih svetskih vukoyebina. No, u nedostatku boljeg resenja, mozemo se tesiti i time da milijardu ljudi nema pristup pijacoj vodi...nije to mozda lose, a ima i medicinski termin za takvo samozavaravanje :think:

Da li onda zivis u ovoj zemlji ?
Ako jesi ovde, zasto si ovde, ako nisi rodjen ovde ?
Ako si van ove rupe, zasto se uopste bavis tom temom ?

Uglavnom, na kraju uvek ispadne da su najveci "moralisti", obicni kvazi moralisti, kao i ovi kvazi pravoslavci koje si naveo gore.

Upravo iz tog razloga i takvih statistickih cinjenica sam postavio pitanje autoru teme, u kom to raju, dostupnom pa cak i prosecno bogatom coveku, on to zivi ? Da odem odmah tamo.

Postavljac je ovde izneo jednu presudno vaznu cinjenicu koja pobija sve statistike - a to je da nije isto ostati bez posla na zapadu i ostati bez posla ovde, i da je vrhunac brige za narod otvaranje SOS prodavnica. Hocete i to da pobijate ili opravdavate kao dobro samo zato sto je postavljac "mozda LDP-ovac" ili ga odmah neki etikatiraju kao sto su radili komunisti?

Nije bitno KO pise, vec STA pise. A ovo je sjajan tekst, bar tera na razmisljanje, a nije puka vest i postavljanje smajlica ispod linka.

Da li onda zivis u ovoj zemlji ?
Ako jesi ovde, zasto si ovde, ako nisi rodjen ovde ?
Ako si van ove rupe, zasto se uopste bavis tom temom ?

Uglavnom, na kraju uvek ispadne da su najveci "moralisti", obicni kvazi moralisti, kao i ovi kvazi pravoslavci koje si naveo gore.

Ja nikako ne pretendujem da budem moralista...veruj , da sam uzasno los materijal za to...moral mi je na nivou placenog ubice i francuske sobarice, i nemam problem sa tim....nego, ima li nesto u vezi teksta sto mislis da nije tacno, nesto sto bi promenio, nesto sto te iritira, pa da malo prodiskutujemo, onako....kao uz ladno pivo, a da me ne ispitujes zasto zivim u Srbiji ???...mslimm , koji si ti ***** da ti ja objasnjavam zasto sam ovde ?

Postavljac je ovde izneo jednu presudno vaznu cinjenicu koja pobija sve statistike - a to je da nije isto ostati bez posla na zapadu i ostati bez posla ovde, i da je vrhunac brige za narod otvaranje SOS prodavnica. Hocete i to da pobijate ili opravdavate kao dobro samo zato sto je postavljac "mozda LDP-ovac" ili ga odmah neki etikatiraju kao sto su radili komunisti?

Naravno da ne to ali nema veze za psihopatima, nego za ekonomskom politikom Srbije i nemogucnost Srba da se snadju.

Naravno da ne to ali nema veze za psihopatima, nego za ekonomskom politikom Srbije i nemogucnost Srba da se snadju.

Pa o tome je i rec, sto bas zbog toga ljudi postaju "psihopate" odnosno pokusni misevi.

A zaista se namnozilo i pravih psihopata koji ubijaju sve redom i nad tim se treba zamisliti. Zasto se "mnoze"? Treba li da se "tesimo" statistikama sa zapada?

Pa , ako diskusiju prizemljis na taj nivo , od kojeg vidim ne mozete pobeci...., a to je beskonacno obrtanje istih floskula i fraza godinama na ovom forumu, slozicu se sa tobom....ekonomska politika je ***** zivi, i srbi ne mogu da se snadju...kako, zasto, da li je bas tako...u to bolje da ne zalazimo, trebace vam kafetin momci , od naprezanja mozdane vijuge....

...tema je postavljena samo iz razloga da jos jednom pokaze kako polaznici krstaricine skolice za politiku tipa " kako mali Perica kapira svet oko sebe " , imaju problem sa svakim tekstom duzim od tri , po mogucnosti prosto prosirene recenice........zahvaljujem na ucestovanju u eksperimentu, uvek se nadje polupismeni papak, kojeg iritira iole duzi tekst...ne drzi mu koncentraciju

Nadut ponavljanje postova govori da patiš od teške hipertrofije ega. Dakle, zašto ne odeš iz Srbije? Da li si se zapitao, zašto je ovako kako je, mada nije konakokako to misliš da je? Srbija je pod okupacijom, a ima slobodnih država koje nis.l mada se to stalno menja. Znaš li da u Srbiji nije bllo srpske vlasti od 1941 , pa do dana današnjeg? Da li si siguran da je to , kako ti vidiš svet oko sebe, zaista realna slika. Nesvrstanis u napravljeno od strane SAD, a na predlog hrvata tita. To s nama Srbima nema nikakve veze. Da li znaš da je favorizacija loših vesti jedna od oblika specijalnog rata? Je si li živeo negde u inostranstvu? Ja jesam. Da li si kadar da nešto promeniš? Možeš li da pomogneš drugima, ako sebi ne možeš o omaš li u opšte volju za to. Da li si svestan da je pljuvačina najudbobnija pozicija, ali ne I najmoralnija.

Fraze i floskule se uvek pricaju i to i svugde u svetu u politici. Problem ekonomije je nesto drugo. I kad je pitanje ekonomija nema tacan recept kako da ide napred.

Gledaj samo pricu oko Dinara naci ces i toliko protivnika kao zastupnika da se Dinar oslabi da bi se olaksao izvoz.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back