Genetski modifikovani proizvodi u Srbiji - za i protiv?

e one sadnice jagoda što su se prodavale preko novina (za 500 dinara izraste 18 metera) jel su bile GMO? da l' znate nekog ko je to kupio i posadio?

eh da su samo jagode...
nego kad uvale prosečnom seljaku džak sa povoljnije žito i kuruz preko oglas od jednog čoveka...
pa onda čuje da to nije zdarvo i krene logikom - ovo ću onda na pijac a ono što imam za mene
a sledeće godine ne može ništa da mu nikne jer je upropastio zemlju...

medjutim, to su baksuz slučajevi, većina zemljoradnika aktivno koristi internet u svom usavršavanju
agronomi se iznenade koje izraze koriste zemljoradnici prilikom debata

Negde sam procitao kako je lik kupio seme krompira i zasadio i da posle toga 4 godine nije mogao da seje jer se nesto zemlja upropastila. Takodje jedna zena koja ima staklenik je kupila neki lep beli luk i mislila da ga uzme za sem kad vraga -nece da moze jer sav struljavi u zemlji.
GMO je uveliko na nasim trpezama a toga nismo ni svesni.
A politicari imaju osmeh na licu-verovatno im pucaju novcanici dok im narod koji ih je ,kao, izabrao jede otrov!:kletva::kletva::kletva:

Још јако давно пре помињања приче о ГМО су увођењем хибрида почели да раде на трансформацији биљног и животињског света у пољопривреди.Први стадијум -ситребљења аутохтоних врста примерених земљи и клими и отпорних на многе паразите,је успешно обављен.Данашњи покушаји ревитализације су слаби и остају на експерименталном нивоу ,углавном.Више деценијска злопотреба земље је довела промена које ће јако тешко,ако икако,бити могуће решити.Резултат-апсолутна зависност од семена,ђубрива и заштите код биљног света и примарних јата код животињског је много озбиљнија и трајнија од политичког и економског условљавања који су очигледнији.

Још јако давно пре помињања приче о ГМО су увођењем хибрида почели да раде на трансформацији биљног и животињског света у пољопривреди.Први стадијум -ситребљења аутохтоних врста примерених земљи и клими и отпорних на многе паразите,је успешно обављен.Данашњи покушаји ревитализације су слаби и остају на експерименталном нивоу ,углавном.Више деценијска злопотреба земље је довела промена које ће јако тешко,ако икако,бити могуће решити.Резултат-апсолутна зависност од семена,ђубрива и заштите код биљног света и примарних јата код животињског је много озбиљнија и трајнија од политичког и економског условљавања који су очигледнији.

Zato sam moje voće bazirao na dve vrste : višnje i kajsije jer se ne prskaju

Какав, бре, ови мораторијум траже!? Постоји закон који строго забрањује промет, увоз и производњу, све осим истраживања у лабораторијским условима уз посебну дозволу министарства. Нема мораторијум, него примена закона!

Екстра је темилица, морамо да је подижемо како би се подизала свест у Срба.

Sudeci po dosadasnjem iskustvu, tema ce uskoro biti izbrisana ili u najboljem slucaju zakljucana.
Ovu emisiju sam gledao i razmisljao da li da je postavim ali zbog prethodnog odustadoh. Zahvaljujem postavljacu. Moram da kazem da sam bio iznenadjen da je ovo objavljeno na RTS-u pa makar i u Jutarnjem programu. Za razliku od RTS-a HRT ima citav serijal emisija u kojima na ovakve i slicne teme govore poznati svetski borci protiv svega cime nas ubijaju (hrana, lekovi, pica,...)

Evo samo kao primer i prilog ovoj temi:

Sudeci po dosadasnjem iskustvu, tema ce uskoro biti izbrisana ili u najboljem slucaju zakljucana.
Ovu emisiju sam gledao i razmisljao da li da je postavim ali zbog prethodnog odustadoh. Zahvaljujem postavljacu. Moram da kazem da sam bio iznenadjen da je ovo objavljeno na RTS-u pa makar i u Jutarnjem programu.

Сада нема брисања, сада је званично, што би рекли Американци. Када РТС буде емитовао прилог о кемтрејлсима, и овде ће престати да се бришу такве теме. РТС диктира. РТС је све. Народ верује РТС-у. РТС обара све рекорде гледаности.

Сада нема брисања, сада је званично, што би рекли Американци. Када РТС буде емитовао прилог о кемтрејлсима, и овде ће престати да се бришу такве теме. РТС диктира. РТС је све. Народ верује РТС-у. РТС обара све рекорде гледаности.

Da, Srbi glasaju uglavnom za one koje im predstavljaju svko vece od 19.30 :rtfm:

ps: jesi li gledao ove emisije HRT pod nazivom "Na rubu znanosti"? Ovaj mladi novinar Kresimir Misak je genijalac i razbijac svetske vlade!

Монсанто покушава да преузме производњу шљиве у Србији!?
Привучени великом производњом и извозом шљиве у Србији, а у жељи да искористе страх јавности од овогодишње и наредних суша, представници компаније Монсанто покушавају да српским сељацима понуде ГМО сорту овог воћа под називом "Медено слатка" (Honey Sweet).

Ова акција, која је вероватно почела састанцима иза затворених врата, што је стари манир компаније Монсанто и америчке дипломатије (која јој дува у леђа), добија прве видљиве обрисе на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду, где ће у уторак, 25. септембра бити организована трибина “The development and regulatory approval of “Honey Sweet” a Plum pox virus (Sharka) resistant GMO plum” на којој ће ова сорта бити и званично представљена.

Ostatak na http://www.dverisrpske.com/sr-CS/ve...a-na-poljoprivrednom-fakultetu-u-beogradu.php

Ne kada bude objavio RTS, nego kada neka laboratorija bude izanalizirala chemtrails-e i objavila rezultate.

GMO su istrazivale brojne ruske laboratorije, a sada i ova francuska. O chemtrails-ima istrazivanja rade samo "kleopatre" i "vidovite zorke" sa Youtube-a.

Da, Srbi glasaju uglavnom za one koje im predstavljaju svko vece od 19.30 :rtfm:

ps: jesi li gledao ove emisije HRT pod nazivom "Na rubu znanosti"? Ovaj mladi novinar Kresimir Misak je genijalac i razbijac svetske vlade!

Тај серијал је одличан, прави научно-образовни програм, по мени. Била је још једна емисија о ГМО у овом серијалу у којој је био гост Џефри Смит, писац књиге "Семе обмане". У тој књизи су приказана и многа друга истраживања, спроведена пре овог у Француској, али са истим или сличним резултатима. Прво озбиљно истраживање је спровео:

Árpád Pusztai (8 September 1930) is a Hungarian-born biochemist and nutritionist who spent 36 years at the Rowett Research Institute in Aberdeen, Scotland. He is a world expert on plant lectins, authoring 270 papers and three books on the subject. In 1998 Pusztai publicly announced that the results of his research showed feeding genetically modified potatoes to rats had negative effects on their stomach lining and immune system. This led to Pusztai being suspended and his annual contract was not renewed. The resulting controversy became known as the Pusztai affair.

Ne kada bude objavio RTS, nego kada neka laboratorija bude izanalizirala chemtrails-e i objavila rezultate.

GMO su istrazivale brojne ruske laboratorije, a sada i ova francuska. O chemtrails-ima istrazivanja rade samo "kleopatre" i "vidovite zorke" sa Youtube-a.

Медији су чудо, медији су све.

Радили и Французи и Руси и Амери и Енглези и Швеђани... Има тих истраживања доста и сва имају исти закључак. Не сејати! Не конзумирати! Заобићи у широком луку!

Медији су чудо, медији су све.

Радили и Французи и Руси и Амери и Енглези и Швеђани... Има тих истраживања доста и сва имају исти закључак. Не сејати! Не конзумирати! Заобићи у широком луку!

Da, za GMO postoje ozbiljna istrazivanja. Ne znam samo kako ste ubacili chemtrails-e u pricu posto nijedna jedina laboratorija (ruska, severno-korejska, iranska, francuska ili bilo koja druga) nije objavila bilo sta slicno ovome sto imamo o GMO.

Back