Srbija će poželjet SPO-a, ali SPO-a više biti neće

Sve je vodilo ka tome, do 3.oktobra 1999. (i pored svega, SPO osnovao DOS 10. januara 2000.), da će udar na komunističku okupaciju od '45., dovesti do toga da se prekine komunisticka diktatura, rasformira UDBA i raskrinkaju svi oni koji su decenijama vršili najstrašnije zločine nad narodom Srbije i samu Srbiju satirali.
A onda se desio navedeni datum i dokazani državni zločin na taj dan, pa, za svaki slučaj i 15. jun u Budvi, opet "neuspešno" i opet dokazano i uspešno, doveli do efikasnog ubijanja snage i uticaja SPO na političkoj sceni Srbije, uz zdušnu medijsku i svaku drugu pomoć "saboraca iz opozicije".
Onda se pravi savez, uz eliminisanje SPO, upravo sa tim snagama koje i onda, a i sada, vladaju Srbijom.
Rezultat vidimo.
Bez obzira na sam SPO i njegove kadrovske manjkavosti, što zbog ubačenih elemeneta (kao i u svakoj partiji) i rodbinskih veza, jedini je imao snagu u stotinama hiljada glasača i insistirao na otvaranju dosijea UDBE i njenom rasformiranju i raskidanju sa komunističkom prošlošću.
Nakon što je SPO uspešno eliminisan, Srbija takvu opozicionu snagu više nikad nije imala.
Izvol'te. :hvala:
Moj pokojni otac je bio član stranke. Predstavljali su ih kao divljake koji hoće kralja. Nigde se nisam mogla zaposliti tih 90- tih zbog toga. I sada se začarani krug ponovo vrti. Mislim da nema pokretačku snagu za stranka. Previše propagande je uništilo sve dobro što je SPO imao da ponudi. Najgore je to što se osnivači stranke ne oglašavaju povodom svrstavanja u redove SNS-a..

Moj pokojni otac je bio član stranke. Predstavljali su ih kao divljake koji hoće kralja.

Ne samo iz vladajuceg rezima, vec i krugodvojkaski slojevi opozicije nisu bili mirisali SPO upravo zbog populizma, nacionalne mitomanije i istorijskog revizionizma. Doduse, sad kada vracam film i u tom SPO je na lokalnom nivou bilo kojekakvih praznoglavaca, naludnjicavaca i przenica, ali je to valjda i logicno bilo s obzirom da je to bila najveca opoziciona stranka i jedina 90ih (uz donekle DS) koja nije bila usko elitisticka.

Najgore je to što se osnivači stranke ne oglašavaju povodom svrstavanja u redove SNS-a..

Problem je sto su ovde vrhovi i funkcioneri skoro svih stranaka od 2012. u nekom momentu u manjoj ili duzoj meri bili ili ostali uz aktuelni rezim. Po tome se lepo vidi koliko su te stranke imale negativnu selekciju elita i plitku stranacku osnovu, i nije ni cudo sto se danas nalazimo u stanju u kome se nalazimo.

Voleo sam SPO, ali istini za volju, Vuk je morao jednog dana ostareti i izlapeti. Nije razvio untarstranačku demokratiju, pa se stranka cepala, gubila kadrove, da bi se svela na senku nekadašnjeg svenarodnog pokreta.
Pa nije baš da nije bila razvijena unutarstranačka demokratija, čak čini mi se i previše.
Ali ni SPO nije bio imun na službu i službenike, jer svaki put kada bi se povela neka "rasprava", glavni zagovornici u stranci te "demokratije" bi pokretali unutarstranačke ustanke uz obaveznu državnu medijsku podršku i isto tako obavezno cepanje dela stranke i pravljenja neke nove koja bi potrajala kraće od tog cepanja a njeni osnivači, otcepljeni od SPO bili u roku od odmah na krv i nož među sobom.

Poslednja izmena:
Ja rezo vene na Vuka od '90. od kad sam ga juna te godine gledao i slušao na pozornici niške tvrđav , a još od pre toga, kad je bio u SNO, počeo da pratim šta kaže. Nekako mi cela priča pala u vodu početkom '99. kad je ušo u onu neku vladu za, kao, spas Srbije od zapadne pretnje. Videsmo kako to ispade.
Upozno sam ga, igrom slučaja negde s jeseni 2009. na afterparty- ju jedne književne večeri na beogradskom pravnom. Tedo da ga pitam mnogo toga, al sećam se samo da se kucnusmo čašama punim balantajnsa i ja na kraju završih u prijatnom razgovoru s jednim drugom iz vojske zapošljenim u BIA. To, valjda ima neke veze sa nečim.

Драшковић је био и остао страни плаћеник, прво коришћен да буде ту да руши Милошевића, онда после да буде са власти и лепо се накраде ко сви остали.
Његова жена је баш леп посао имала, и сад се опет играмо лажне опозиције.

Драшковић је био и остао страни плаћеник, прво коришћен да буде ту да руши Милошевића, онда после да буде са власти и лепо се накраде ко сви остали.
Његова жена је баш леп посао имала, и сад се опет играмо лажне опозиције.
ciji placenik....Rusio je slobu a sloba je CIA organizacija..sta god vi mislili...
Sumnjivo je to oko njegove retorike, bar90tih , to je retorika koja hoce da se ne raspada SFRJ i da se ne ratuje, nego da padnu dogovori...

Jedina prava opozicija , uz studente tog doba...mada studenti su u vrhu uvek imali neke cudne ljude, a kasnije jos cudnije..

Prvo su bili pametnice ali sve u dilovima, sto ne bi bilo lose da su umeli da prave ciste dilove...
A posle su bili pravi SPS , tj mutni dilovi , pare na veliko , mahom dole jugozapad...

ciji placenik....Rusio je slobu a sloba je CIA organizacija..sta god vi mislili...
Sumnjivo je to oko njegove retorike, bar90tih , to je retorika koja hoce da se ne raspada SFRJ i da se ne ratuje, nego da padnu dogovori...

Jedina prava opozicija , uz studente tog doba...mada studenti su u vrhu uvek imali neke cudne ljude, a kasnije jos cudnije..

Prvo su bili pametnice ali sve u dilovima, sto ne bi bilo lose da su umeli da prave ciste dilove...
A posle su bili pravi SPS , tj mutni dilovi , pare na veliko , mahom dole jugozapad...
Чији год. Сумњало се на Енглезе, као по питању Чанка и Човића на пример.
Да се не лажемо, добили су добре паре да отварају странке и причају приче.

Вук Драшковић никада није био права опозиција, он је можда најебао од БИА у једном временском периоду, али он је одувек био плаћеник.

За свој рад добио је милионе са женом.

Obrazlozenje za ulazak u Saveznu vladu 1999. mu je bilo klimavo, ako se ima u vidu da on sustinski nije ni mogao da utice na promenu politike, tim pre sto je Seselj svo vreme ostao u republickoj vladi, jasno je bilo da nece biti promene. Kao sto je svakome bilo jasno sta nas ceka, sve i da su Draskovica izabrali za predsednika drzave. Doduse, Vuk je tada posteno govorio da je trebalo potpisati to sto nam je podneto u Rambujeu, koliko god da je bilo nepovoljno.

Pa i Šešelj je njihov čovek, vrbovan u vreme zimske olimpijade u Sarajevu. Zato ga posle i strpali u zatvor da ga udba malo preispita. Posle ga i oni zavrbovali.
Шешељ је био УДБАШ одавно, а за остало ни не чуди. Сви су агенти, само не за Србију.

Moj pokojni otac je bio član stranke. Predstavljali su ih kao divljake koji hoće kralja. Nigde se nisam mogla zaposliti tih 90- tih zbog toga. I sada se začarani krug ponovo vrti. Mislim da nema pokretačku snagu za stranka. Previše propagande je uništilo sve dobro što je SPO imao da ponudi. Najgore je to što se osnivači stranke ne oglašavaju povodom svrstavanja u redove SNS-a..
stvoren da bi jadni narod imao iluziju i da bi lakse izveli tenkove za hrvatsku i sloveniju
jedno je kad glumatas neku demokratiju i parlamentarizam pa izvedes vojnu silu, a sasvim drugo kada si apsolutista gde nema ni trunke zutog celofana

vuk je odigrao tacno onako kako je trazeno, vecina iz glavnog odbora spo koji nisu sumnjali u njega, odmah su posle 9. marta napustili stranku videci sa kojim sljamom imaju posla. seselj je bio pametniji pa je zato i dobio zadatak da improvizuje cak i van dogovorenog scenarija gde je pokazao bas mastovitost, najvise sa dolgorukim...danas su obojica ispusene lule kojima niko sa iole mozga ne veruje nista i na njih se loze samo kompletni imbecili

a otkako se srbija puni simpatizerima avea iz bosne, njih ima i za izvoz

Poslednja izmena:
Moja familija, kao jedna fina, pristojna, četnička familija, a takve su sve četničke, kolektivno se oduševila kad se pojavio SPO i kad je Vuk stupio na scenu.
Međutim, onda se desio 9. mart - ja, kao i moji rođaci - smo se oduševili. Ali stariji su se malo uznemirili. I moj ćaća. Ja ga pitam, pa šta je sad, ovo je super. Srušiće komu-njare. A on kaže, ma neću da ruše Beograd.
Ja sam naravno shvatao da je to glupost, i nastavio da podržavam SPO i kao ostatak opozicije. Ali sam shvatio da Srbi prečani jako zaziru od političkih podela u Srbiji. Užasavalo ih je da su takve demonstracije u Beogradu, a u Krajini i Bosni se sprema rat.
I taj zazor od podela u Srbiji drži Srbe izvan nje i danas. Npr. Dragon iz Bl, forumaš ovdašnji, govori kako ne treba dizati pobunu jer je ipak narod glasao za Vučića.

Dakle samo neka je sloga i jedinstvo. Ja na to samo mogu da kažem, nije bitna samo sloga i jedinstvo, bitno je oko koga ili čega smo složni i jedinstveni. Ako smo oko Slobe i Vučića složni i jedinstveno, onda odosmo svi kolektivno u tri lepe. Zapravo kad se bunimo protiv njih, mi tako pomažemo i Srbima u Regionu.

Tražili su nemoguće .Valjda ste pogledali interviju Plavšićke zašto bi to bilo pogubno .
A druga stvar , pa onda bi se otvorio i arhiv jna , a tu bi se videle mnoge stvari .
Imali su oni i gde se Vuk kreće u kakvom društvu , čak zanimljivo da je to neko davno pomenuo i sadasnji "gen-sek."
"Nemoguća misija da se to objavi jer bi ti bilo za one koji to propagiraju relativno poražavajuće" , prema nečijoj ranije izjavi , sad se ne sećam posle toliko godina i čijoj .
Hajde saberi se.

Obrazlozenje za ulazak u Saveznu vladu 1999. mu je bilo klimavo, ako se ima u vidu da on sustinski nije ni mogao da utice na promenu politike, tim pre sto je Seselj svo vreme ostao u republickoj vladi, jasno je bilo da nece biti promene. Kao sto je svakome bilo jasno sta nas ceka, sve i da su Draskovica izabrali za predsednika drzave. Doduse, Vuk je tada posteno govorio da je trebalo potpisati to sto nam je podneto u Rambujeu, koliko god da je bilo nepovoljno.
Js mislim da je Vuk prebijen ranije...a kazem vam da ga ne racunate kao vuka posle izlaska iz zatvora...
Ja jesam bio tad na tim demonstracijama, jesu me zvali da idem po njega kad su ga pustali iz zatvora, , ali nisam bio u bliskim krugovvima SPO, nego sam svima poznat pa zato...Ali to ne menja nista...znaci samo nadjite godinu kad je bio u zatvoru vise od mesec dana...i kad su ga makljali, i od te godine nadalje, nije vise Vuk..

Sve to je verovatno zajedno uticalo. Vuk je i bukvalno za dlaku preziveo dva direktna pokusaja ubistva, to su licna iskustva kakva retko obican covek moze da ima i naravno da uticu na psihu i nacin razmisljanja. Malo ko je tada 2000. godine obracao paznju na te "detalje".

Sa druge strane, poznato je da je on i pre toga bio dosta sujetan, treba se samo prisetiti desavanja tokom 1997. godine, njegovog tvrdoglavog odbijanja da se makar razmisli o nekom drugom zajednickom predsednickom kandidatu koji bi imao stvarne sanse da pobedi rezim, raspada Koalicije Zajedno i teranja inata kroz smenu Djindjica sa mesta gradonacelnika. Epilog je bio da nista dobro nije bilo ni za njega licno, ni za stranku, ali ni za Srbiju u celini.
To mora da je glup narod...
Sine ja pazim kad mi se neko cudno ponasa, kad ima neke cudne nastavke radnji , odmah gledam da nije zrrtva nasilja...ili ucene, jer onda nece biti dosledan, nego je busan, samo je pitanje kad i gde ce da probusi sve zvog neke ucene ili straha...

Meni je drugaciji nacin razmisljanja nebulozan i stran..
Toliko sam propatio kad krenu zene da me gnjave, jedne zbog toga sto necu da im kazem nesto sto ne mogu da sacuvaju , a druge sto me ubedjuju da belo nije belo nego je plavo , zato sto je plava lepsa boja...slikovito kazem..
I uvek se pokaze na kraju skupo ili se izvucem ako postavim zastitu...

Pa nije za dz sto su mi svake dve godine nudili mesto u DB, sto malo malo pa mi nude neko direktorsko mesto , ali pogano je to sto su sve lopovske firme...nikako da naletim na neku koju vredi voditi...
Sve je to posledica tog nacina razmisljanja da osoba ne moze biti pouzdana ako je probusena...strahom ili ucenom...
Mada to nema uticaj na vodjenje firme bukvalno , ali sve ostale fore i fazoni imaju veze za dobro vodjenje firme..
Ebes firmu ako samo ja mora da radim istrazivanja trzista, tokova novca i kako nabaviti nove inpute, musterije...okrenes ih da budu tim i ekipa...

Back