Srbija bez Srba - crna statistika, još crnja predviđanja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednji mohikanac - scene iz filma . Topla preporuka za videti i procitati

attachment.php
a vidju avetinje :super:

bio je u pravu Beckovic kad rece da je tzv. "crnogorska nacija" mladja od njega, a da ce umreti pre njega....

inace kakva je 'tema', dosadasnji komentari su vise nego dobri :)

Poslednja izmena:
Безобразлук је тема коју дотични поставља без жеље за било каквом расправом већ са циљем прозивања свега српског. што наравно и ти знаш али те боли ћошак.

Поздрављам коментаре колега. Милогорски народ је једини народ који је у мањини у својој држави.

odje coek nesme dase nasali,strasno a svaka druga tema je neka provokacija od strane *********a,shiptara i kroata

posto sam dobio opomenu, valjda zbog zbog citiranja Matije Beckovica, a na pp i dalje ne dobijam nikakav odgovor, moracu javno da uputim pitanje prisutnoj moderatorki, a pre svega Administraciji: da li je Matija Beckovic na Forumu DOO Krstarice zabranjen (na nacin na koji su nacisti zabranjivali nepodobne pisce?)

Ili je u pitanju samo ekstremna samovolja jedne osobe koja ne izrazava politiku Krstarice?

moje dalje ucesce na ovom forumu, banovali me ili ne (a apsolutno nikakvih razloga za to nema - bar ne ovom prilikom), svakako zavisi od tog odgovora - jer ionako nemam nameru da budem clan na forumu koji zabranjuje jednog od najvecih zivih srpskih pesnika.

Poslednja izmena:
:super:
posto sam dobio opomenu, valjda zbog zbog citiranja Matije Beckovica, a na pp i dalje ne dobijam nikakav odgovor, moracu javno da uputim pitanje prisutnoj moderatorki, a pre svega Administraciji: da li je Matija Beckovic na Forumu DOO Krstarice zabranjen (na nacin na koji su nacisti zabranjivali nepodobne pisce i pesnike?)

Ili je u pitanju samo ekstremna samovolja jedne osobe koja ne izrazava politiku Krstarice?

moje dalje ucesce na ovom forumu, banovali me ili ne (a razloga nema, bar ne ovom prilikom :) ), svakako zavisi od tog odgovora - jer ionako nemam nikakvu nameru da budem clan na forumu koji zabranjuje jednog od najvecih zivih srpskih pesnika.

:super::super::super:

Interesantan tekst, pa zašto ga ne podijelit sa vama...

Pazi nas ima koliko nas ima ali iz godine u godinu nas je više pa da je za jedno a vas je svake godine manje u za oko 34 000 plus vam se dolje u Sandzačkoj regiji kote kao žečevi... zamisli se malo prije nego iskriviš cio tekst...

E pa mogli bi vam se ti zecevi najebati majke zahvaljujuci Milu i milogorcima .

Još neki ovakav komentar i idete na kolektivni godišnji odmor u trajanju od dva dana.

Tema je sasvim u redu, bez obzira na to koje nacionalnosti je postavljač, pa ako nemate šta da kažete u vezi s nestankom srpskog naroda, ne morate da kažete ništa.

Postoji li neko osim rukovodstva, članova i simpatizera SRS s kim biste vi eventualno mogli da vodite normalnu konverzaciju?

Smatrajte ovo upozorenjem za spam i bezobrazluk.

AHAHAHAAHAHAHAHAHAHA A:hahaha::hahaha::hahaha:

Безобразлук је тема коју дотични поставља без жеље за било каквом расправом већ са циљем прозивања свега српског. што наравно и ти знаш али те боли ћошак.

Поздрављам коментаре колега. Милогорски народ је једини народ који је у мањини у својој држави.

Tekst mi je stigao e mailom od jednog prijatelja iz Frankfurta i učinio mi se je zanimljivim za diskusiju bez ikakve namjere omalovažavanja niti slavljenja situacije.

Poslednja izmena od moderatora:
PRIČA IZ BUDUĆNOSTI

Godina 3000. Preostalih trideset Hrvata odlučilo je sazvati sjednicu Sabora negdje u blizini Siska.

Zagreb je već odavno prodan indijskoj kompaniji za odlaganje nuklearnog otpada jer je blizu nuklearke "Krško".

Nije zdravo u njemu održavati sjednice. Na ovom zasjedanju Sabora tri tisućite godine Hrvati će raspravljati o prodaji zadnje državne dionice INA-e Islandu kako bi Hrvatska napokon dobila zeleno svjetlo za pristup u EU.

Nakon ispunjenja toga dvomilenijskoga sna pozabavit će se drugim temama poput odlaska mozgova u inozemstvo i sitnim problemima s padom nataliteta.
Usred zasjedanja začuje se uzvik predsjednika Sabora koji panično ulazi u
dvoranu:
"Napadaju, napadaju!".
"Tko?"
"Pa Srbi, tko drugi!" - u panici je predsjednik.
"Kako sad Srbi, pa koliko ih je?" - upita premijer.
"Nešto manje od šezdeset."
"Uh, k vragu, brojniji su, što 'oće?"
"Oće Krajinu nazad, dosta im je više, otkad je Beograd postao glavni grad Albanije, žele nazad našu Krajinu", objasni zastupnik manjina - pola Hrvat pola Kinez.
"Ali Krajina je pod morem već tristo godina, globalno zagrijavanje i to." - razuman je premijer.
"Nema veze, oni misle da je to srpska Atlantida" - objasni mu povjesničar Mate.
Mate je zastupnik desne opcije i on na ovom zasjedanju zahtijeva čvrst otpor srbočetničkoj agresiji. Pa nisu njegovi poginuli na Bleiburgu prije tisuću i nešto godina da bi ih sad opet Srbi napadali!
"Da su se tvoji poklonili na Jasenovcu prije tisuću i pedeset godina, ne bismo mi sad imali problem sa susjedima." replicira mu ljevičar Krešo.
Premijer odmah zamoli sve stranke da premoste tisućljetne razlike i udruže se u obrani hrvatskog podmorja.
Na kraju zasjedanja jedini preostali član ansambla "Lado" otpjevao je hrvatsku himnu "Vjetre s Dinare", kako bi podigao rodoljubno raspoloženje.
Sjednicu su promatrale i sestre Tuga i Buga, koje su prije otprilike dvije i pol tisuće godina, po predaji, dovele Hrvate na more iz daleke Ukrajine.
"Što ćemo sad?" - pita Tuga.
"A ništa" - smireno će Buga.
"Pokupimo onog jednog Hrvata iz Bosne i ajmo mi nazad u Karpate. Izgleda da smo ovdje zajebali."

PRIČA IZ BUDUĆNOSTI

Godina 3000. Preostalih trideset Hrvata odlučilo je sazvati sjednicu Sabora negdje u blizini Siska.

Zagreb je već odavno prodan indijskoj kompaniji za odlaganje nuklearnog otpada jer je blizu nuklearke "Krško".

Nije zdravo u njemu održavati sjednice. Na ovom zasjedanju Sabora tri tisućite godine Hrvati će raspravljati o prodaji zadnje državne dionice INA-e Islandu kako bi Hrvatska napokon dobila zeleno svjetlo za pristup u EU.

Nakon ispunjenja toga dvomilenijskoga sna pozabavit će se drugim temama poput odlaska mozgova u inozemstvo i sitnim problemima s padom nataliteta.
Usred zasjedanja začuje se uzvik predsjednika Sabora koji panično ulazi u
dvoranu:
"Napadaju, napadaju!".
"Tko?"
"Pa Srbi, tko drugi!" - u panici je predsjednik.
"Kako sad Srbi, pa koliko ih je?" - upita premijer.
"Nešto manje od šezdeset."
"Uh, k vragu, brojniji su, što 'oće?"
"Oće Krajinu nazad, dosta im je više, otkad je Beograd postao glavni grad Albanije, žele nazad našu Krajinu", objasni zastupnik manjina - pola Hrvat pola Kinez.
"Ali Krajina je pod morem već tristo godina, globalno zagrijavanje i to." - razuman je premijer.
"Nema veze, oni misle da je to srpska Atlantida" - objasni mu povjesničar Mate.
Mate je zastupnik desne opcije i on na ovom zasjedanju zahtijeva čvrst otpor srbočetničkoj agresiji. Pa nisu njegovi poginuli na Bleiburgu prije tisuću i nešto godina da bi ih sad opet Srbi napadali!
"Da su se tvoji poklonili na Jasenovcu prije tisuću i pedeset godina, ne bismo mi sad imali problem sa susjedima." replicira mu ljevičar Krešo.
Premijer odmah zamoli sve stranke da premoste tisućljetne razlike i udruže se u obrani hrvatskog podmorja.
Na kraju zasjedanja jedini preostali član ansambla "Lado" otpjevao je hrvatsku himnu "Vjetre s Dinare", kako bi podigao rodoljubno raspoloženje.
Sjednicu su promatrale i sestre Tuga i Buga, koje su prije otprilike dvije i pol tisuće godina, po predaji, dovele Hrvate na more iz daleke Ukrajine.
"Što ćemo sad?" - pita Tuga.
"A ništa" - smireno će Buga.
"Pokupimo onog jednog Hrvata iz Bosne i ajmo mi nazad u Karpate. Izgleda da smo ovdje zajebali."

:hahaha:

Ali ih zato ti ne propuštaš... Aj vucaj se crijevo jedno, bježi!!!

Oni su lojalni građani Crne Gore za razliku od lokalnih posrbica... :ok:

a sta je sada ovo,prevedi mi molim te
ja tebe ne vredjam rekoh ti danajvise postova o cg ima adem i cro ostale koliko sam primetio ne zainima bas previse ali zato tebe zanima SRBIJA
i sve sto je srpsko,cim nesto lose procitas aj brze bolje ovde da postujes i da se sladis
ovim diskusiju s tobom zavrsavam jer si licemeran a i kultura ti slaba strana.pozdrav

Slušaj me bre sotono jedna!!! To što je tebi iskrivljen um ti ne daje za pravo da sve što vidiš iskriviš, liječi se kompleksašu jedan, hvala Bogu "Laza Lazarević" radi...
Ti i još par forumaša ovdje dolazite nebi li liječili bolesne komplekse i ništa drugo.
Tekst mi je stigao e mailom od jednog prijatelja iz Frankfurta i učinio mi se je zanimljivim za diskusiju bez ikakve namjere omalovažavanja niti slavljenja situacije. A ti i tvoje kolege forumaši koje si sam prozvao bi trebali svoje duševne bolove da liječite na nekome drugome mjestu jer ovo stvarno nije bolnica...
Ne mogu da shvatim da par budala nema što da kaže o temi ali ipak uiđe nebi li ostavio trag!!!
Nema potrebe ni da ulaziš vjeruj mi smrdiš i ispred tako da znam da si tu...

Moraću da se složim malo sa mne-boyom (doduše ne ovako ekstremno), zaista si preterao.

Nego, mne-boy, zašto "bre", je li to neka fora?

Od 1991. do 2002 godine Srbija se smanjila za 324394 stanovnika. Za toliko je više ljudi umrlo nego što se rodilo. Crna statistika, prema poslednjim jošne publikovanim podacima Statističkog zavoda Srbije, zabilježena je i od 2002. do 2005. godine kada je u našoj zemlji u prosjeku više ljudi umiralo nego što se rodilo - oko 34247 osoba...
Ilustracija za negativan priraštaj stanovništva najbolje može da se vidi ako se uporede podaci za 2002. i 2004. godinu. Srbija je 2002. imala 7.498.001 stanovnika a dve godine kasnije ta briojka je bila manja za skoro 35 000.
Evo još nekoliko podataka iz 2004. godine nad kojima Srbi treba ozbiljno da se zamisle. Te godine rodilo se 78.186 beba, a umrlo je 104 320 žena i muškaraca svih uzrasta. Ovim brojkama nedostaju oni koji su se iselili iz Srbije, a pretpostavka je da je od 1991. godine takvih oko 600 000. Takodje, ovo su podaci bez stanovnika Kosova i Metohije.
Da bi slikovito pokazali nestanak srpskog naroda demografi imaju običaj da kažu "da lagano dogorevamo kao sveća"
Svoje tvrdnje oni potkrepljuju i podacima o strukturi velikih starosnih grupa. Tako dece do 4 godine starosti u Srbiji ima 342 344, od pet do 14 godina 834 426, od 15 do 19 godina ima 495 651, mladih od 20 do 29 godina ima 1 016 919, odraslih od 30 do 39 godina ima 962 456 osoba. Od 40 do 59 godina u Srbiji živi 2 113 919, od 60 do 69 - 904 190, najstarijih gradjana Srbije preko 70 godina ima 780 099.
Ne sporim faktore koji su uticali na našu tragičnu demografsku sliku kao što su socijalno-ekonomski težak položaj i traumatična iskustva doživljena tokom čitave poslednje decenije 20. veka.
Medjutim naša urodjena autodestruktivnost, naše bespotrebno stradanje i posebno sprdački odnos prema reprodukciji su glavni uzroci našeg nestajanja - tvrdi dr. Marko Mladenović, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i predsjednik Udruženja građana "Opstanak"
A da nas sve ima manje i da smo sve stariji narod, sa prosekom 40 godina i dva meseca po čemu smo medju 10 najstarijih naroda u Evropi još bole oslikavaju ove brojke pretočene u procente.
Tako učešće mladih do 19 godina starosti u ukupnom zbiru stanovništva iznosi svega 22.3%, a na Kosmetu, primera radi, iznosi čak 29,9%, odraslih od 20 do 39 godina 26,4%, dok stanovništvo starije od 60 godina čini 23,1% ukupne populacije.
Kao što se vidi, populacija koja je na zalasku svoje životne dobi već je brojnija od mlade generacije koja treba da bude nosliac razboja zemlje...
Da je prirodni priraštaj u Srbiji od 1992. pa sve do 2004. bio u kontinuiranom padu vidi se na osnovu broja stanovnika po naseljima. Naime od 4 706 naselja koliko ih je Srbija imala po poslednjem popisu, u čak 3 847 naselja ili 81,8% beleži se stalni pad priraštaja.
U istom periodu samo 834, odnosno 17,7% naselja imalo je porast broja stanovnika, dok je bez prmena bilo svega 25, odnosno 0,5% naselja.
Ovim istaživanjima otkrivena je tendencija koja nije da sada zabeležena ni u jednom periodu postojanja države Srbije.
Pad broja stanovnika do 2004. godine bio je veći u ruralnim nego u urbanim sredinama. U centralnoj Srbiji sa negativnim priraštajem bilo je 53% gradskih opština a čak 74,2% seoskih naselja dok je u Vojvodini bila obrnuta tendencija. Čak 94,2% urbanih sredina i 88% ruralnih beležilo je negativan prirodni priraštaj.
Imajući u vidu sva ova nepovoljna, neki stručnjaci kažu i tragična demografska kretanja, opadanje udela mladje radno sposobne populacije, a učešće starih u ukupnom stanovništvu sve do 2015. godine može se očekivati dalje opadanje prirodnog priraštaja u Srbiji...

- POLA MILIONA SAMACA -

Da nam je demografska perspektiva veoma sumorna poslednji popis iz 2002. godine to nedvosmisleno potvrdjuje. tada je zabeleženo da u Srbiji živi 504 775 ili 20,2% jednočlanih domaćinstava, 625 301 ili 24,8% dvočlanih domaćinstava a 480 181 ili 19,04% tročlanih domaćinstava, što zajedno čini 63,86% ukupnog broja domaćinstava u Srbiji. I ono što veoma zabrinjava jeste činjenica da je izmedju dva popisa zabeležen najveći rast jednočlanih domaćinstava.

-SANDžAK KAO PRIMER -

Istraživači su takodje primetili blagi porast nataliteta u pojednim opštinama koje su do 2004. godine beležile pad prirodnog priraštaja. To su opštine Raška, Grocka, Vranje i Kragujevac.
Ipak najpovoljnija demografska slika zebeležena je u Tutinu, Novom Pazaru, Sjenici, Preševu i Bujanovcu. A najtragičnija situacija vlada u Crnoj Travi, Gadzinom Hanu i Bosilegradu čiji prosek starosti stanovnistva iznosi 50 godina...

Pročitajte tekst još jednom i pokušajte da objasnite sami sebi šta je u tekstu uvredljivo za bilo kog stanovnika Srbije. A naročito pokušajte da objasnite sebi zašto mislite da je postavljač teme na bilo koji način odgovoran za jezivo stanje nataliteta u Srbiji. I zašto mislite da je namera postavljača teme bila loša? I zašto on, kao Crnogorac, redovan učesnik ovog pdf, ne bi smeo da raspravlja o natalitetu u Srbiji?

Odgovorite sebi, ne morate nikom drugom i ne otvarajte ponovo ovu temu.

Žao mi je, tema je odlična, ali su učesnici, uključujući i postavljača teme, uspeli da naprave od nje jedno veliko ništa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back