Srbija 6. Meseci u EU.

• Začetnik teme Začetnik teme Mare.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mare.

Početnik
Poruka
17
Narode ajde da pokrenem ovu temu. Cuo sam da se sushka da je na snagu zakon da mi iz Srbije mozemo ostati u EU do 6. meseci,sada me bas interesuje dali je istina.Pa ko zna nek podeli. I udji te ljudi da mozemo da pomognemo najpre drugim ljudima koji ne znaju, a i meni koji nije siguran.

Srpskim državljanima koji imaju biometrijski pasoš nije potrebna viza za putovanje u zemlje EU (osim Ujedinjenog Kraljevstva i Irske) za boravak do 90 dana u bilo kom periodu od 180 dana.

Значи, можеш да да будеш три месеца унутра, у периоду од 6 месеци. И тако два пута годишње.

Теоријски, одеш на три месеца, па се вратиш три месеца, па одеш на три месеца, па се вратиш три месеца.

Или две недеље одеш, па се две недеље вратиш, и тако даље... у суштини, можеш да распоредиш како хоћеш, али у 6 месеци можеш да будеш највише 3 месеца унутар ЕУ. Наравно, то значи да годишње можеш да будеш 6 месеци унутра, само ти напомињем да не можеш остати 6 месеци одједном, чисто да знаш. Надам се да сам сада мало боље то објаснио.

Не можеш ни четири месеца одједном. Значи, ако останеш 3 месеца непрекидно, мораш да направиш три месеца паузе, пре поновног уласка.

Back