Srbi pleme majka?

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
И ето како се испостави да су Роми насељавали Балканско полуострво пре 2000 година још су и имали царство! Пријатељу провери шта упишеш молићу лепо знамо да си мислио на Римско царство али ово читају и људи који нису чланови.

А ово што си написао па може бити ал не мора да значи, као што рече
романизовани да су били толико нисам сигуран, ја бар не знам ни за један дефинитини доказ да су сви они говорили латински (исто је и данас, ми јесмо у некој мери англизирани али не говоре сви енглески већ у матерњи језик убацују речи из енглеског негде више а негде мање, претпостављам да је исти случај био и тада).

Ако знаш, пријатељу, онда не мораш да ситничариш. Људи који читају, неће прочитати само ово што сам ја написао, него бар још пар порука пре и након моје, па ће схватити о чему се ради.

Наравно да проверавам шта пишем, али се свакоме деси омашка илити lapsus, што би рекли браћа Романи (не Роми).

Ниси прецизан око тога "може бити ал' не мора да значи". Не знам шта си хтео тиме да кажеш? Не знам ни који су "сви они", знам само да је латински био службени језик Царства, али то не значи да народи који су ушли у састав Царстба нису говрили своје језике.

Мислим да поређење с енглеским данас није баш најадекватније. Само донекле може да се прихвати та симболика.

Back