Srbi koji su se borili za Tudjmanovu Hrvatsku

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.825
Zasto je jedan deo Srba se borio za Hrvatsku ? Koji su bili njihovi motivi ? Nisu hteli da budu izbeglice u Srbiji ?
Mladrn Swartz je izjavio - Da su Srbi zanli sta ih ceka 1995, dobro bi razmisli 91.
Seselj kaze da su Srbi koji su borili za Hrvatsku najvece izdajice, a da su Hrvati koji su se borili za Srbiju bili pravi patrioti ?
RAT ZA HRVATSKU NIKADA NIJE BIO RAT ZA HRVATE

I Srbi su branili Hrvatsku​

Deset tisuća Srba, prema dostupnim, a 20 tisuća, prema neslužbenim podacima od 1991. do 1995. sudjelovalo je u obrani RH. I u najtežim trenucima državno načelo prevladavalo je nad etničkim
https://www.jutarnji.hr/naslovnica/i-srbi-su-branili-hrvatsku-1891017
NISU ZABORAVLJENI
514359628_122212283672087653_6626662855481972746_n.jpg

Zvali smo ga Kitara: Srbin koji je s HOS-om branio Vukovar​

https://direktno.hr/direkt/zvali-smo-ga-kitara-srbin-koji-s-hos-om-branio-vukovar-148015/
z cro.jpg

Zastavnik Jovan Sredojević, heroj Domovinskog rata​

https://www.jutarnji.hr/naslovnica/...ovan-sredojevic-heroj-domovinskog-rata-562645

'Tri brigade' Srba branilo je Hrvatsku: 'Došli su po mene, Martić je dijelio oružje, rekao sam im da mi više nikad ne dolaze u kuću'​

Po mene su još '90. došli martićevci i slali me u Knin po oružje, ali sam rekao da mi više ne dolaze u kuću, kaže Goran Macura.
https://www.vecernji.hr/vijesti/tri...vise-nikad-ne-dolaze-u-kucu-1881085/komentari
SNIMA SE DOKUMENTARNI FILM 'BRAĆA PO ORUŽJU'

Hrvatsku su branile i tisuće Srba: Filmom želimo reći da je bilo Srba koji su smatrali Hrvatsku svojom domovinom​

https://www.vecernji.hr/vijesti/hrv...su-smatrali-hrvatsku-svojom-domovinom-1806203

Braća po oružju - trailer​

Srbin o bijegu u hrvatsku gardu: "Da nisam otišao u Vukovar mobilizirala bi me JNA"​

https://www.youtube.com/watch?v=PXNGtSQJchU

To nije za čudit se. Tijekom rata su paravojske, koje su obilato i uz bacanje cvijeća pred tenkove slane iz Srbije na Hrvatsku, jednako pljačkale i hrvatsku i srpsku imovinu u Hrvatskoj i jednako ubijale svakog tko bi im stao na put, bio on Hrvat ili Srbin. Jedan moj poznanik je bio osobno slušao ugodan večernji razgovor između dvojice Srbijanaca koji su došli iživljavati svoj sadizam u Hrvatskoj. Kaže jedan čija je ovo kuća, hrvatska ili srpska, a ovaj drugi će da mu je to svejedno i da će opljačkati sve odreda. Kaže ovaj prvi, a što ćemo ako zateknemo ukućane, a oni su Srbi, a ovaj drugi kaže da će raspaliti rafal po svakome i da ga uopće nije briga tko je tu Hrvata, a tko Srbin. Eto, takvi uvezeni, ali i neki domaći koji su svojim nedjelima zaprijetili srpskim obiteljima i imovini u Hrvatskoj, nagnali su dio Srba da se pridruži Hrvatskoj vojsci kako bi obranili svoje naselje, obitelj i kuću od onih koji su ubijali, pljačkali i rušili sve redom.

To nije za čudit se. Tijekom rata su paravojske, koje su obilato i uz bacanje cvijeća pred tenkove slane iz Srbije na Hrvatsku, jednako pljačkale i hrvatsku i srpsku imovinu u Hrvatskoj i jednako ubijale svakog tko bi im stao na put, bio on Hrvat ili Srbin. Jedan moj poznanik je bio osobno slušao ugodan večernji razgovor između dvojice Srbijanaca koji su došli iživljavati svoj sadizam u Hrvatskoj. Kaže jedan čija je ovo kuća, hrvatska ili srpska, a ovaj drugi će da mu je to svejedno i da će opljačkati sve odreda. Kaže ovaj prvi, a što ćemo ako zateknemo ukućane, a oni su Srbi, a ovaj drugi kaže da će raspaliti rafal po svakome i da ga uopće nije briga tko je tu Hrvata, a tko Srbin. Eto, takvi uvezeni, ali i neki domaći koji su svojim nedjelima zaprijetili srpskim obiteljima i imovini u Hrvatskoj, nagnali su dio Srba da se pridruži Hrvatskoj vojsci kako bi obranili svoje naselje, obitelj i kuću od onih koji su ubijali, pljačkali i rušili sve redom.
Super!! Aj nam sad neku pričicu ispričaj šta su ujkani radili nakon Oluje po srpskim selima

Postojala je bitna civilizacijska razlika izmedju srpske i hrvatske strane u sukobu, Srbi su krenuli u osvajački rat i etničko čišćenje pri čemu su često ubijali i Srbe, oni na suprotnoj strani su branili svoje domove i goli život.

Kada je počela Oluja na hrvatskoj strani je živjelo oko 220 000 Srba od nekadašnjih oko 300 000, dok na srpskoj strani od 270 000 nesrba, od čega ga skoro 200 000 Hrvata, koji su činili više od 50% stanovništva tkz. Krajine 1990. je ostalo tek 5000 njih, od čega samo 600 Hrvata. Još se otkopavaju masovne grobnice gdje su završili neki od njih, kao nedavno kod Vukovara.

Pa volim te pričice tako, pričao mi čiko bojovnik kako je zarobio 2 gadna Četnika koji su hteli orobiti staru bakicu
Vidim dfa znaš puno tih ratnih pričica, sigurno znaš neku i od ove strane, pa ispričaj nam
Nije to priča, nego pokazatelj kakvi su se gadovi iz Srbije odazivali u rat protiv Hrvatske. Njima je bilo važno ukrasti i opljačkati bijelu tehniku, a ako usput koga ubiju, još bolje. Nisu bili rasisti, nije im bilo nimalo stalo koje je nacionalnosti žrtva.

Nije to priča, nego pokazatelj kakvi su se gadovi iz Srbije odazivali u rat protiv Hrvatske. Njima je bilo važno ukrasti i opljačkati bijelu tehniku, a ako usput koga ubiju, još bolje. Nisu bili rasisti, nije im bilo nimalo stalo koje je nacionalnosti žrtva.
Ma užas, baš su oni krivi što ste klali žene i decu i bacali ih u jame...Jesu li četnici krivi i za Magdeburg?

Dovoljno ste poklali Srba i u Srbiji i u BiH i u Hrvatskoj tijekom WW2, a niste imali ništa lošije rezultate ni 1990-ih. Zato šuti i poklopi se ušima!
Duguješ mi pričicu, ajde nemoj se sramiti kako se Picigin nije sramio kad je stavljao fotke što je krao iz srpskih kuća, jel si i ti hapao malo kad su Srbi bežali iz Zadra i Splita 91? A je ga voliš lapit više neg leba jest

ti si neka HR verzija našeg Tihomira

Back