Srbi i sa severa i juga Kosmeta odbacuju sporazum i NECE GA SPROVODITI!

Тихи

Starosedelac
Poruka
185.443
Sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine nije prihvatljiv za Srbe sa severa Kosova i Metohije i oni neće učestvovati u njegovom sprovođenju, zaključili su odbornici četiri skupštine opštine sa severa Kosova na zajedničkoj sednici u Zvečanu.

83E7A870-2072-4D2C-B036-445BC4E7F200_w974_n_s.jpg

Oni su u diskusijama i usvojenim zaključcima ponovili da je sporazum "štetan" i da ne garantuje "ni minum uslova za život".

Zato su zatražili da se o njemu izjasni Ustavni sud Srbije. Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković je odbornike upoznao o čemu je juče u Beogradu razgovarao sa premijerom i prvim potpredsednikom Vlade Srbije i dodao da im je kazao da "sporazum znači povlačenje države Srbije sa ovih prostora i gašenje njenih institucija koje su jedini garant opstanka i ostanka
države Srbije" na Kosovu.

"Srbija je naša jedina država i ona nema rezervni narod na Kosovu i Metohiji", kazao je Nedeljković i pozvao odbornike da tokom posete Aleksandra Vučića severu sačuvaju ugled i dostojanstvo četiri opštine (Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvecan).

9A45D5A5-E518-44DE-86E5-08C6D16FA08C_w974_n_s.jpg

Vučić na sever Kosova treba da ide 12. maja.

Ni Srbi s juga ne prihvataju sporazum

Ni za Srbe južno od Ibra briselski sporazum nije prihvatljiv, rekao je predsednik Opštine Štrpce Zvonko Mihajlović koji je zajedno sa predsednicima opština, Vučitrn, Orahovac, Lipljan i Priština prisustvovao sednici odbornika sa severa Kosova.

"Današnja sednica treba da bude početak našeg zajedničkog delovanja, mi nećemo da budemo Kosovari i želimo da se izborimo da ostanemo ovde i sačuvamo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije", rekao je Mihajlović.

Sa zajedničke sednice u Zvečanu odbornici su uputili pismo rukovodiocima Ruske Federacije u kome traže da im Rusija, kao stalna članica SB UN, pomogne da se pregovori o Kosovu vrate pod okrilje UN.

Odbornici su usvojili i osam zaključaka u kojima između ostalog ističu da je sporazum iz Brisela neprihvatljiv, da je politički iznuđen i protivustavan, da je njegova primena štetna za državne i nacionalne interese i da se predsednici opština i načelnik Okruga i obavezuju da u razgovorima sa predstavnicima Vlade poštuju odluke i stavove svojih skupština opština.

Upozorili su da "ko preuzme na sebe da po svaku cenu, u najkraćem roku implementira briselski sporazum, preuzima moralnu, političku i pravnu odgovornost za štetne posledice za Srbe na KiM".

Naglasili su da rukovodstva opština sa severa nisu u sukobu sa državom niti vode kampanju protiv aktuelne vlasti i pozvali građane da u petak, 10. maja, u Beogradu prisustvuju "nadstranačkom saboru "Ostajemo u Srbiji" koji organizuju četiri opštine sa severa Kosova.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/311873/Sever-Kosova-ne-prihvata-sporazum-

Znaci Vucic laze kada kaze da Srbi sa juga prihvataju sporazum.

Lazljivi Vucic.

- - - - - - - - - -

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić je rekao da je rukovodstvo opština u Beograd išlo prošle nedelje da prenese državnom vrhu poruku da srpski narod nikada neće pristati da živi u državi Kosovo.

Кроз Пућково дјеловање се види контиунитет "српских власти", било да је рјеч о БоТи, Слоби, ... . Слушам га јучер и не могу вјеровати како копира напред поменуте, настојећи омаловажити глас Срба са Косова и Метохије: " разговараћемо с њима и ако је већина њих изгубила легитимитет, већинска Србија је одлучила, минирају споразум због политичког обрачуна,...". Да се крстиш с љевом и десном.:dash: Кад се проанализира ко је владао овим народом и шта му је чинио, добро је ишта од њега остало.

Onda Vucicu.........
Put je jasan.
NEMOJ dozvoliti da se saka patiota po duznosti igra sa buducnoscu cele Srbije, i nacionalnim interesima Srbije.
Sve celnike odmah proglasiti za nepozeljne u Srbiji, sva finansijska davanja ODMAH stopirati, do daljneg.

Oni hoce da budu gradjani Srbije , ali da posotju smao ono sto se njima svidja?
E pa ne moze tako.

PS: Sasvim sam siguran da ako to NE URADI, da ce sve vise gubiti pristalice u Srbiji.

Па ко онда да остане, ако протераш, како ти и сам кажеш, још једине преостале Србе и патроте на територији наше земље, па ми смо и бирали ову демократију да нас тоталитаристи не би протеравали и ускраћивали нам једно од основних људских права, право на слободу говора или мишљења. Ако протерамо још и те људе ко ће да остане на Косову, да нам бар колико толико чува тамо неки суверенитет. Мисли мало и томе не само како ће твом, да опростиш, дупету да буде добро.

Srbi sa KiM hoce da se ostatak Srbije bori za njih do poslednjeg coveka... Dok ostatak bas i nije voljan da to sprovede.

Pitanje je - posto smo suoceni sa mnogo jacim protivnikom, da li bi nasa borba do poslednjeg coveka dala rezultata? I, sta ako izgubimo? Onda nece da bude nicega od Srbije.

Srbi sa KiM hoce da vlast u Srbiji postuje ustav i sopstvene zakone.

Nista vise od toga.

Ako treba koga da izdamo - ja sam da prvo izdamo vas Beogradjane i Novosadjane jer je poznato da su beogradjani i novosadjani najgori ljudi u Srbiji.

Znaci prvo vas da izdajemo i prodajemo, pa tek onda kad sve vas izdamo - da dodju na red Srbi sa Kosmeta.

Srbi sa KiM hoce da vlast u Srbiji postuje ustav i sopstvene zakone.

Nista vise od toga.

Ako treba koga da izdamo - ja sam da prvo izdamo vas Beogradjane i Novosadjane jer je poznato da su beogradjani i novosadjani najgori ljudi u Srbiji.

Znaci prvo vas da izdajemo i prodajemo, pa tek onda kad sve vas izdamo - da dodju na red Srbi sa Kosmeta.

Ovo ti je jedan od boljih viceva, Tihi. Garantujem da u Beogradu ima manje Beogradjana poreklom nego Srba sa KiM, ovde naseljenih u poslednjih 50 godina. Neka prvo oni krenu u odbranu dedovine, ne moram ja da budem bas prvi na liniji.
Nesto slicno i za NS, gde bi broj starodedelaca u poredjenju ipak bio veci.

Ovo ti je jedan od boljih viceva, Tihi. Garantujem da u Beogradu ima manje Beogradjana poreklom nego Srba sa KiM, ovde naseljenih u poslednjih 50 godina. Neka prvo oni krenu u odbranu dedovine, ne moram ja da budem bas prvi na liniji.
Nesto slicno i za NS, gde bi broj starodedelaca u poredjenju ipak bio veci.

pa mene ne interesuje ko je odakle poreklom. Cinjenica je da su svi koji zive u Beogradu danas - Beogradjani. Totalno je nebitno ko je odakle poreklom i gde. A slazem se da preko 90% Beogradjana danasnjih nije poreklom iz Beograda i okoline to i sam znam. Ali opet svi ljudi koji zive danas u Beogradu i imaju u njemu prebivaliste , ma odakle bili , su Beogradjani.

такве као ти ја бих продавао по принципу дај шта даш други такав иде џабе--разумеш;)

Nema problema. Ali probaj da razmislis o necemu... U scenariju da mi zrtvujemo ceo ostatak Srbije radi zastite Srba na KiM, mi mozemo da uspemo u tome neko vreme. Ali, kada potrosimo ovo malo stanovnistva sto imamo - odosmo u istoriju, pa i Srbi na KiM.
Demografija je to, a ne moje misljenje sta mi se svidja manje a sta vise. Mi trenutno ne mozemo mirom da povratimo kontrolu. Mogli bi ratom - ali postavlja se pitanje ko bi ostao u Srbiji da napravi sledecu generaciju? Mi smo ionako u grozomornom manjku. Bilo kakav ozbiljniji sukob bi doprineo da Srbija 2050. ima tek 3 miliona Srba - sto ne bi bilo dovoljno za odbranu ni ovoga sto danas kontrolisemo.
Nisam voljan da podrzim slavan odlazak u istoriju. To je u stvari varka. narod koji vise ne postoji - je zaboravljen. Nema tu ni slave ni nicega.

pa mene ne interesuje ko je odakle poreklom. Cinjenica je da su svi koji zive u Beogradu danas - Beogradjani. Totalno je nebitno ko je odakle poreklom i gde. A slazem se da preko 90% Beogradjana danasnjih nije poreklom iz Beograda i okoline to i sam znam. Ali opet svi ljudi koji zive danas u Beogradu i imaju u njemu prebivaliste , ma odakle bili , su Beogradjani.

Beograđani su najveći ološ u Srbiji,i glavni su krivac svega što nam se dešava... Sve će predati/izdati samo da njima u beogradu bude lepo...

Srbi sa KiM hoce da se ostatak Srbije bori za njih do poslednjeg coveka... Dok ostatak bas i nije voljan da to sprovede.

Pitanje je - posto smo suoceni sa mnogo jacim protivnikom, da li bi nasa borba do poslednjeg coveka dala rezultata? I, sta ako izgubimo? Onda nece da bude nicega od Srbije.

stoji citava 82. vazdusno desantna u pripravnosti i ceka upucenje na borbeni zadatak u Srbiju?
Jedno pitanje pre svega ,da li su Srbi sa Kosova drzavljani Srbije ili su drzavljani Kosova ?Kada drzavni vrh odgovori na to krajnje prosto pitanje idemo dalje.
Ako su Srbi sa Kosova drzavljani Srbije onda oni zahtevaju sasvim legitimne stvari,srpske sudove i prisustvo srpskih institucija.
ako su Srbi sa Kosova drzavljani Kosova onda neka Nikolic Vucic i Dacic izadju pred kamere javno to objave i razmene ambasadore sa Pristinom.
Sta ti konkretno mislis, da li su Srbi sa Kosova drzavljani Srbije ili Kosova?:think:

Posluzicu se Putinovom recenicom, da Rusi ne mogu da budu veci Srbi od Srba.

Dok ne budem video 100 hiljada Srba sa KiM, koji vec izvestan broj decenija zive kao obicni gradjani u Beogradu, da se skupe barem na protest, ja ne preduzimam nista. Ako njima njihova dedovina ne znaci nista - kako moze da znaci meni?
Neka krenu, kao prva linija, ja cu da budem druga bez problema. Cekam.

Nema problema. Ali probaj da razmislis o necemu... U scenariju da mi zrtvujemo ceo ostatak Srbije radi zastite Srba na KiM, mi mozemo da uspemo u tome neko vreme. Ali, kada potrosimo ovo malo stanovnistva sto imamo - odosmo u istoriju, pa i Srbi na KiM.
Demografija je to, a ne moje misljenje sta mi se svidja manje a sta vise. Mi trenutno ne mozemo mirom da povratimo kontrolu. Mogli bi ratom - ali postavlja se pitanje ko bi ostao u Srbiji da napravi sledecu generaciju? Mi smo ionako u grozomornom manjku. Bilo kakav ozbiljniji sukob bi doprineo da Srbija 2050. ima tek 3 miliona Srba - sto ne bi bilo dovoljno za odbranu ni ovoga sto danas kontrolisemo.
Nisam voljan da podrzim slavan odlazak u istoriju. To je u stvari varka. narod koji vise ne postoji - je zaboravljen. Nema tu ni slave ni nicega.

држава србија је обавезна да штити сваког свог грађанина а у историју одмах да се носе сви као ти и теби слични-;)

- - - - - - - - - -

stoji citava 82. vazdusno desantna u pripravnosti i ceka upucenje na borbeni zadatak u Srbiju?
Jedno pitanje pre svega ,da li su Srbi sa Kosova drzavljani Srbije ili su drzavljani Kosova ?Kada drzavni vrh odgovori na to krajnje prosto pitanje idemo dalje.
Ako su Srbi sa Kosova drzavljani Srbije onda oni zahtevaju sasvim legitimne stvari,srpske sudove i prisustvo srpskih institucija.
ako su Srbi sa Kosova drzavljani Kosova onda neka Nikolic Vucic i Dacic izadju pred kamere javno to objave i razmene ambasadore sa Pristinom.
Sta ti konkretno mislis, da li su Srbi sa Kosova drzavljani Srbije ili Kosova?:think:

они су по њему ко сир или кромпир на пијаци па ће да се ценка око цене ко последња џуџа сељачка

Posluzicu se Putinovom recenicom, da Rusi ne mogu da budu veci Srbi od Srba.

Dok ne budem video 100 hiljada Srba sa KiM, koji vec izvestan broj decenija zive kao obicni gradjani u Beogradu, da se skupe barem na protest, ja ne preduzimam nista. Ako njima njihova dedovina ne znaci nista - kako moze da znaci meni?
Neka krenu, kao prva linija, ja cu da budem druga bez problema. Cekam.

Pa ti Srbi sto su otisli vecina je otisla sto je morala. Jer su ih siptari terorisali ubijali, oduzeto im je pravo na posao, zivot i sve ostalo.

ETo drzava Srbija moze da da primer i da kompletnu republicku administraciju premesti u Mitrovicu na primer.

Tako bi najmanje 500.000 Srba vise zivelo na Kosovu i Metohiji. Ali oni to nece. Jer se ponasaju ko da su pupcanom vrpcom vezani za Beograd.

Drugo posto vidim da vi Beogradjani ste spremni da izdate 150.000 Srba sa Kosmete i imovinu Srbije vrednu preko 250 milijardi evra za nekakav datum imam za tebe jedno pitanje:

Za koliko ste spremni da izdate nas Srbe iz Raske Oblasti, Srbe sa juga Srbije i Srbe iz Vojvodine?

Da znamo sta nam spremate i koliko mislis da vrede nase glave.

Citava 82. desantna - koja bi bila oborena cim dodje na 50 km od linije ka KiM. Ne zanosimo se scenarijima tipa Roki i Rambo.
KiM je po Kumanovskom sporazumu teritorija kojom upravljaju UN (na koji god nacin). Mi formalno polazemo pravo na teritoriju - ali ne i na upravljanje. To je Milosevic potpisao. E sad, to sto se upravlja na nacin koji mi se zelimo... to je nesto drugo. Mi smo priznali da su UN iznad naseg ustava, tako da je neka naknadna pamet i gundjanje samo jeftina dnevna politika.
Kao i za prethodno - tamo upravljaju UN, zato sto smo se mi sporazumeli da bude tako. Vojska je KFOR, unutar kojeg su dominantno Nato trupe (tako pise u Kumanovskom sporazumu).
Treci jubilarni put - teritorija pod upravom UN. Kako UN kazu, mi slusamo.

Citava 82. desantna - koja bi bila oborena cim dodje na 50 km od linije ka KiM. Ne zanosimo se scenarijima tipa Roki i Rambo.
KiM je po Kumanovskom sporazumu teritorija kojom upravljaju UN (na koji god nacin). Mi formalno polazemo pravo na teritoriju - ali ne i na upravljanje. To je Milosevic potpisao. E sad, to sto se upravlja na nacin koji mi se zelimo... to je nesto drugo. Mi smo priznali da su UN iznad naseg ustava, tako da je neka naknadna pamet i gundjanje samo jeftina dnevna politika.
Kao i za prethodno - tamo upravljaju UN, zato sto smo se mi sporazumeli da bude tako. Vojska je KFOR, unutar kojeg su dominantno Nato trupe (tako pise u Kumanovskom sporazumu).
Treci jubilarni put - teritorija pod upravom UN. Kako UN kazu, mi slusamo.

UNMIK tj snage UN su se povugle sa Kosmeta. Misija je zatvorena.

Medjunarodna UN uprava nad Kosmetom je zavrsena.

Zasto onda drzava Srbije ne nalozi svojim policijskim i vojnim organima da se vrate na teritoriju Kosmeta na sta po rezoluciji 1244 UN imaju pravo?

Odgovor: ne smeju od svojih gazdi sa zapada.

Pa ti Srbi sto su otisli vecina je otisla sto je morala. Jer su ih siptari terorisali ubijali, oduzeto im je pravo na posao, zivot i sve ostalo.

ETo drzava Srbija moze da da primer i da kompletnu republicku administraciju premesti u Mitrovicu na primer.

Tako bi najmanje 500.000 Srba vise zivelo na Kosovu i Metohiji. Ali oni to nece. Jer se ponasaju ko da su pupcanom vrpcom vezani za Beograd.

Drugo posto vidim da vi Beogradjani ste spremni da izdate 150.000 Srba sa Kosmete i imovinu Srbije vrednu preko 250 milijardi evra za nekakav datum imam za tebe jedno pitanje:

Za koliko ste spremni da izdate nas Srbe iz Raske Oblasti, Srbe sa juga Srbije i Srbe iz Vojvodine?

Da znamo sta nam spremate i koliko mislis da vrede nase glave.

Znam da su morali da odu. Niko nije od radosti napustio dedovinu. Prvo je 1945. zabranjen povratak a posle je nastavljeno sa nasiljem i provokacijama. Komunisticka vlast je svakako odmogla na svakom polju i u svakoj prilici.
Srbi se nisu samoorganizovali, da se grupisu... ili su bili spreceni u tome. Laksa je bila sprovodivost iseljavalja u druge gradove Srbije nego grupisanje unutar pokrajine.
Slazem se da bi nas bilo bar 500 hiljada na KiM.
Ja nisam spreman na to da Beogradjani poreklom izginu - dok ostali samo gledaju. Ili cemo da idemo svi ili necemo da idemo.

Plati, ne misle oni tako daleko...

Njima samo fali VOJSKI I RATOVA......

I spasavanja od strane SPC....:roll:

UNMIK tj snage UN su se povugle sa Kosmeta. Misija je zatvorena.

Medjunarodna UN uprava nad Kosmetom je zavrsena.

Zasto onda drzava Srbije ne nalozi svojim policijskim i vojnim organima da se vrate na teritoriju Kosmeta na sta po rezoluciji 1244 UN imaju pravo?

Odgovor: ne smeju od svojih gazdi sa zapada.

Mi smo mogli sve da resimo drugacije - ali nas nije bilo briga. Imali smo 2004 - 2007 period gde je od DSa na vlasti bio samo Tadic, ali je premijer bio Kostunica (vlada DSS, SPO, G17, pozdrzana od SPS), u Rusiji je onda (kao i sve do sada) bio Putin, sa Rusijom koja je vec licila na nesto.

Da smo usli u pregovore gde bi sa siptarske strane patroni bili SAD i EU, a sa nase Rusi, moguce je da bi nesto i napravili. Ali, Kostunicino pregovaranje nije bilo takvo i zavrsilo se neuspehom (posle koga su se ovi samoproglasili "nezavisnim", iako im niko nije dao formalnu dozvolu).

hteo sam da iz "danasa" postavim text od lika zvanog a.v. i da se sprdamo sa tim autorskim textom o evropi ali koliko je ono jadno da je čak i mene,možete misliti,prošla volja da se zahebavam

Vucic je sada veci evrofanatik od Sonje Biserko Natase Kandic i Vesne Pesic.

Njihovi tekstovi sada zvuce blago i jadno u poredjenju sa evrofanatizmom silikonca.

Back