Srbi i Bošnjaci u BiH treba da podele BiH

U Neumu žele zabraniti prodaju nekretnina Muslimanima​

Dragovoljci i veterani istakli kako je veliki problem prodaja nekretnina kojom se mijenja nacionalna struktura u Neumu.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB-podružnica Neum dala je veliku potporu načelniku općine u borbi protiv prodaje objekata u Neumu s kojom se mijenja nacionalna struktura stanovništva, navedeno je u priopćenju za javnost nakon što je 15. ožujka održana je sjednica Vijeća UDVDR HVO HB-Neum.

Ovime je zapravo upućena sramna poruka Bošnjacima da će im se onemogućiti kupovina nekretnina u ovom bh. gradu, ali i da su u nekim glavama ponovo probuđeni aveti fašizma.

Prvaci HDZ-a BiH bi se trebali zamisliti kako bi to izgledalo da se u Sarajevu zabrani rad hrvatskih firmi ili prodaja zemljišta na kojem grade stambene objekte.

https://vijesti.ba/clanak/562281/aveti-fasizma-u-nemu-zele-zabraniti-prodaju-nekretnina-bosnjacima
Zato nece nista da dobiju ,jer su alavi malo im onolike obale.. Neum ima oko 20km obale ,unutrasnji i spoljasni deo tog poluostrva. Kada Bosnjaci pokupuju 40 % nekretnina i placeva svi ce prodavati jer ce biti ekstra cena.Nema drugih interesenata osim Bosnjaka za Neum. Inace BIH je kao deo Osmanskog carstva imala 2 takve enklave na Jadranu ,druga je na Sutorini kod Igala ali su ih preveslali CG komunisti i za sela na Orjenu Vrbanja i Krusevica zamenili deo obale . Kako je doslo do toga ,pa Dubovacka republika je trazila na mirovnom samitu da imaju tampon zonu prema Mlecima koji su im bii pretnja .Tako da su sa obe strane bili zasticeni delom Turske ,jer da bi ih Mleci napali morali su idu preko Turske a nisu smeli da se kace sa njima.Turska je bila garant Dubrovacke republike. Inace veze Dubrovcani nemaju sa Hrvatima a pripojeni su zbog vere.

Zato nece nista da dobiju ,jer su alavi malo im onolike obale.. Neum ima oko 20km obale ,unutrasnji i spoljasni deo tog poluostrva. Kada Bosnjaci pokupuju 40 % nekretnina i placeva svi ce prodavati jer ce biti ekstra cena.Nema drugih interesenata osim Bosnjaka za Neum. Inace BIH je kao deo Osmanskog carstva imala 2 takve enklave na Jadranu ,druga je na Sutorini kod Igala ali su ih preveslali CG komunisti i za sela na Orjenu Vrbanja i Krusevica zamenili deo obale . Kako je doslo do toga ,pa Dubovacka republika je trazila na mirovnom samitu da imaju tampon zonu prema Mlecima koji su im bii pretnja .Tako da su sa obe strane bili zasticeni delom Turske ,jer da bi ih Mleci napali morali su idu preko Turske a nisu smeli da se kace sa njima.Turska je bila garant Dubrovacke republike. Inace veze Dubrovcani nemaju sa Hrvatima a pripojeni su zbog vere.
Svi iole imucniji bosanski Muslimani kupuju stanove u Turskoj to je sada jako popularno medju bosanskim Muslimanima
Kakav Neum tamo su rigidne ustase tesko da ce dati Mulimanima da kupuju nekretinine ,nije ti to Beograd i Zemun

Stanovi u Turskoj su jako jeftini ,turska obala je preljepa ,Turska je mnogo jeftinija za zivot nego BIH klima je odlicna i ,vaduh je cist za razliku od Muslimanskih gradova gde se zimi ne moze dihat
Ukucaj na jutubu stanovi u Turskoj i slicne fraze pa vidi ,ima gomila Muslimana iz BIH koji vec su preselili u Tusku mnogi su otvorili agencije za posredovanje u kupo prodaji nekretnina ,ima ih na jututubu gomila sa ponudom stanova koji su ekstra jeftini

Evo jedan video

Autorska tema

Vestacka tvorevina stvorena u dejtonu i konstantni izvor tenzija u regionu bi trebala da se resi za sva vremena.

Pravo resenje je REŠITI SE REMETILAČKOG FAKTORA, koji su FASISTICKOM GENEZOM uvek sjeme i klica zla, sukoba klanja... Dakle sa Bošnjacima Srbi treba da rade na podeli BiH a hrvate, te podmukkle Vatikanake kevoloke.. Setite se rata prvo su sa bošnjacima potom protiv njih... Potom sa istim tim Bošnjacima sa kojima su se klali i pomoc trazili od Srba u srednjoj BiH, potpisuju dogovor o saradnji i koristenju teritorija u ratne svrhe sto koriste u oluji...

I danas kada ih Bakir izvrteo sa Komšićem trebaju im Srbi trenutno...

Faktor zla, nestabilnosti i fasizma...

Samo za svoju korist, rvati su sa muslimanima i srbima pravili toboz "dobre" odnose uvek huskajuci jedne na druge....

Sa bošnjama Srbi da dogovore podelu bejha, sacine mir a ove Vatikanske konjusare posalju u njihovu lepu.

Totalno nemoguće.

Zbačajno realnije je sa Hrvatima.

Muslimanima se to nudilo i da se spreče sukobi i izbegnu ljudske žrtve, sad je kasno. Zna se ko nije hteo i zato samo, "u se i u svoje kljuse" a oni neka se razračunavaju čije je šta.

Kod muslimana postoji gotovo urođeni strah od velikosrpske guje. Nikada oni takve stvari neće prihvatiti; nisu ni u Crnoj Gori da skinu Mila. Pre su bili za to da im država i propadne i bude korupcija veća nego ikada, no da išta imaju zajedničkog sa Srbima, čak kad su im nudili i premijersko mesto.

Nekada sam mislio, do oko 2006. godine da je srpsko-bošnjačka osovina i pomirenje ključ za stabilnost regiona i zajedničko rešenje nekih nacionalnih interesa. Međutim, sada je jasno da od toga nema ništa. Nikakve saradnje tu ne može biti; to je jedna organska mržnja na sveobuhvatnom nivou, koja obuhvata milione ljudi. Realnija je saradnja Srba sa pravim pravcatim ustašama, od tako nečeg.

Svi iole imucniji bosanski Muslimani kupuju stanove u Turskoj to je sada jako popularno medju bosanskim Muslimanima
Kakav Neum tamo su rigidne ustase tesko da ce dati Mulimanima da kupuju nekretinine ,nije ti to Beograd i Zemun

Stanovi u Turskoj su jako jeftini ,turska obala je preljepa ,Turska je mnogo jeftinija za zivot nego BIH klima je odlicna i ,vaduh je cist za razliku od Muslimanskih gradova gde se zimi ne moze dihat
Ukucaj na jutubu stanovi u Turskoj i slicne fraze pa vidi ,ima gomila Muslimana iz BIH koji vec su preselili u Tusku mnogi su otvorili agencije za posredovanje u kupo prodaji nekretnina ,ima ih na jututubu gomila sa ponudom stanova koji su ekstra jeftini

Evo jedan video

Trenutno kupuju ali Neum im je na 2 sata od Sarajeva . Ima ih 2 miliona u Bih i jos par stotina hiljada u Srbiji ,CG,Sev,Makedoniji. Sasvim je normaln da ce vremenom to da pokupuju tamo koliko god ga Hrvati branili. Hrvati imaju svoga mora i previse i sa ovim Peljeskim mostom nije im vise interesantan Neum. Bosnjacima jeste . Vidis ovu brzu cestu ,sta mislis kome li je prave? Zasto Stolac,pa to je prvo mesto u Hercegovini gde ih ima najvise dalje su sve Bosnjacka mesta ,Jablanica ,Konjic skoro 100%. Malo malo pa se Bakir izlane da hoce da ima luku u Neumu. Za nekih 20 godina ne vidim uopste Hrvate u Hercegovini jer ce mladi odlaziti put Irske ,USA nemaju vize,EU . Ne zbog pritisaka vec boljeg standarda.

Ако наредни пут муслимани по ко зна који пут буду против Срба,
Занимљиво мишљење - ја рецимо лично познајем једног Бошњака из Сарајева - он мисли управо супротно - и с правом ....
Па зашто ћете у Анадолији терати Бошњаке - зар не тврдите да су исламизирани Срби ... ?

Занимљиво мишљење - ја рецимо лично познајем једног Бошњака из Сарајева - он мисли управо супротно - и с правом ....
Па зашто ћете у Анадолији терати Бошњаке - зар не тврдите да су исламизирани Срби ... ?
Sta je tu nejasno? Jesu islamizirani Srbi i upravo je tu kljuc problema . Treba stvari reci kakve su bile. Prelaskom na drugu veru ,mislim da se slazete da islama nije bilo do dolaska Turaka postali su nesto drugo od Srba koji su hriscani. Za vreme Otomanskog carstva kao povlasceni narod maltretirali su hriscane,kada su pocele bune protiv Turaka i ratovi za njihovo proterivanje sa tla Evrope oni su dosli u nepovoljan polozaj da su proterivani. U Madjarskoj npr ,ni jedan jedini musliman nije ostao u Rumuniji isto ,zemlje KundK ni jedan nije ostao. Ostao je u Srbiji,Bih,Makedoniji ,Bugarskoj ,CG, Albaniji,Grcka je sve proterala. Takav je bio trend u Evropi kao sto vidis samo su kod pravoslavnih naroda nekako opstali
Sukob sa Srbima je poslediica proterivanja prilicno surovog u 19 veku u Bosnu i Tursku . Kasnije se to raplamsalo u ww2 gde su prisli Nemcima i NDH .
Bosnjaci zive izmesani najvise sa Srbima ,sta mislite zasto je to tako?

Misliš li da je to realno da oni nekad doguraju 40% stanovništva Neuma :D.
Više je realno da Budva i Bar budu 60% muslimanski nego Neum 5% bošnjački.
Hrvati nisu Srbi da ih tolerišu u svojim sredinama. Hrvatska je zabranila stanovnicima Federacije BiH kupovinu nekretnine na svojoj teritoriji. Ono što Srbi doživljavaju zadnjih 20 godina po Zadru,Splitu zadnjih 5 - 6 godina Hrvati primjenjuju istu tu taktiku prema muslimanskim turistima na moru. Razbijaju bosanske registarske tablice ,ali prvo pogledaju koja je osiguravajuća kuća ispod da ne bi svojim sunarodnicima iz Livna razbijali tablice. Provociraju ih na plaži,pogotovo ako neka bula dođe pokrivena onda dobacuju.
Jedino gdje se komotno BH Muslims osjećaju je Crna Gora,Turska a vjerovatno i Albanija.
Pročitaj na Avazu o tretmanu bosanskih turista na hrvatskom primorju i pročitaj komentare i iskustva Muslimana koji su ljetovali dole.

Trenutno kupuju ali Neum im je na 2 sata od Sarajeva . Ima ih 2 miliona u Bih i jos par stotina hiljada u Srbiji ,CG,Sev,Makedoniji. Sasvim je normaln da ce vremenom to da pokupuju tamo koliko god ga Hrvati branili. Hrvati imaju svoga mora i previse i sa ovim Peljeskim mostom nije im vise interesantan Neum. Bosnjacima jeste . Vidis ovu brzu cestu ,sta mislis kome li je prave? Zasto Stolac,pa to je prvo mesto u Hercegovini gde ih ima najvise dalje su sve Bosnjacka mesta ,Jablanica ,Konjic skoro 100%. Malo malo pa se Bakir izlane da hoce da ima luku u Neumu. Za nekih 20 godina ne vidim uopste Hrvate u Hercegovini jer ce mladi odlaziti put Irske ,USA nemaju vize,EU . Ne zbog pritisaka vec boljeg standarda.
Citava BIH nema 2,5 miliona ukupno .Ima oko 1,3 miliona Musliimana oko 900 hiljada Srba i oko 300 hiljada Hrvata sa tendencijom daljne ubrzane depopulacije prostora BIH .Muslimani imaju ogromne padove u natelitatu zbog iseljavanja i neoliberalne agende koja polako uzma maha sa 17-18 hiljada novorodjenih pre nekoliko godina su pali na 13 hiljada sa tendncijom daljeneg pada ... mortalitet im isto brzo raste jer su za vrijeme SFRJ pedesetih,sezdesetih imale nevjovatan natalitet i po 50 hiljada novorodjenih godisnje a ti ljudi dolaze na red za umiranje

Ne mogu Muslimani da nasele ni ovih 23% BIH koju kontrolisu a kamo da naseljavaju Neum i Hercegovinu a i da imaju demografsku snagu Hrvati im to nebi dozvolili

Policija u Neumu žene u burkiniju otjerala s plaže?!​

Policija u Neumu je danas sa plaže otjerala tri žene iz Sarajeva, koje su boravile na odmoru u ovom bh. gradu, jer su bile obučene u burkinije?!

Kako nam je u telefonskom razgovoru ispričala jedna od akterki ovog nemilog događaja, sve se odigralo na plaži u blizini punkta Granične policije u Neumu.

- Ja sam sa dvije kćerke sišla na plažu. Kupale smo se oko sat vremena, kada su se pojavila dvojica policajaca. Dok sam razgovarala sa jednom ženom iz Brčkog, pozvala me je kćerka do koje su prvo došli. Prišla sam i rekla: "Izvolite, o čemu se radi?", da bi mi odgovorili sa: "Vi morate napustiti plažu". Pitala sam zbog čega, šta je problem, da bih dobila odgovor kako "ne možemo biti tako odjevene, jer uznemiravamo ostali narod" - u šoku nam priča ova Sarajka, koja ne želi da joj bude objavljen identitet.

"Ma, kakva Bosna i Hercegovina!"

Kako tvrdi naša sagovornica, upitala je policajce "Zar ovo nije Bosna i Hercegovina, zar ovdje ne vlada demokratija i zar nemamo pravo svi da radimo i oblačino šta želimo?", da bi joj policajac vrlo grubo i prijetećim tonom odgovorio kako "ih je upozorio i kako moraju napustiti plažu odmah".

- Tražila sam im da mi daju neki nalog, na osnovu čega traže da izađemo. Rekli su da "nema nikakvog naloga i odmah moramo napustiti" - kaže ova Sarajka.

Žene su potom sa plaže otišle do mjesta gdje je bilo parkirano policijsko vozilo.

- Bila je patrola, četiri policajca. Pitala sam: "Molim vas, šta ovo treba da znači? Želim nalog, da mi neko da napismeno zbog čega moramo da napustimo? Jedan od njih mi je rekao: "Pogledajte na šta ličite! Idite tamo negdje, negdje drugo" - priča naša sagovornica.

Kako kaže, na ponovno pitanje: "Zar ovo nije Bosna i Hercegovina? Kakva vam je to oznaka na uniformama?" dobila je odgovor: "Ma, kakva Bosna i Hercegovina!"

-
Rekla sam da mi nismo htjele svoj novac da trošimo negdje drugo, mi smo htjele da u BiH ostavimo svoj novac, došle smo na ljetovanje, na godišnji odmor i vi nas tjerate, istjerujete. Kazala sam da idem u MUP i da tražim nalog, da bi mi rekli "Slobodno idite, kakva Bosna i Hercegovina" - kaže ova žena, kojoj, kako nam je rekla nije preostalo ništa drugo, već da se sa kćerkama okrene i ode.

https://faktor.ba/vijest/policija-u-neumu-ene-u-burkiniju-otjerala-s-plae-303837

Autorska tema

Vestacka tvorevina stvorena u dejtonu i konstantni izvor tenzija u regionu bi trebala da se resi za sva vremena.

Pravo resenje je REŠITI SE REMETILAČKOG FAKTORA, koji su FASISTICKOM GENEZOM uvek sjeme i klica zla, sukoba klanja... Dakle sa Bošnjacima Srbi treba da rade na podeli BiH a hrvate, te podmukkle Vatikanake kevoloke.. Setite se rata prvo su sa bošnjacima potom protiv njih... Potom sa istim tim Bošnjacima sa kojima su se klali i pomoc trazili od Srba u srednjoj BiH, potpisuju dogovor o saradnji i koristenju teritorija u ratne svrhe sto koriste u oluji...

I danas kada ih Bakir izvrteo sa Komšićem trebaju im Srbi trenutno...

Faktor zla, nestabilnosti i fasizma...

Samo za svoju korist, rvati su sa muslimanima i srbima pravili toboz "dobre" odnose uvek huskajuci jedne na druge....

Sa bošnjama Srbi da dogovore podelu bejha, sacine mir a ove Vatikanske konjusare posalju u njihovu lepu.
Slažem se.
Srbi imaju sada 49%
Bošnje imaju trenutno 23%
Ostatak je 28%, koji treba podeliti na pola.
Onda Srbima pripadne 63%, a Bošnjama 37% republike BiH.

I mirna Bosna.

Policija u Neumu žene u burkiniju otjerala s plaže?!​

Policija u Neumu je danas sa plaže otjerala tri žene iz Sarajeva, koje su boravile na odmoru u ovom bh. gradu, jer su bile obučene u burkinije?!

Kako nam je u telefonskom razgovoru ispričala jedna od akterki ovog nemilog događaja, sve se odigralo na plaži u blizini punkta Granične policije u Neumu.

- Ja sam sa dvije kćerke sišla na plažu. Kupale smo se oko sat vremena, kada su se pojavila dvojica policajaca. Dok sam razgovarala sa jednom ženom iz Brčkog, pozvala me je kćerka do koje su prvo došli. Prišla sam i rekla: "Izvolite, o čemu se radi?", da bi mi odgovorili sa: "Vi morate napustiti plažu". Pitala sam zbog čega, šta je problem, da bih dobila odgovor kako "ne možemo biti tako odjevene, jer uznemiravamo ostali narod" - u šoku nam priča ova Sarajka, koja ne želi da joj bude objavljen identitet.

"Ma, kakva Bosna i Hercegovina!"

Kako tvrdi naša sagovornica, upitala je policajce "Zar ovo nije Bosna i Hercegovina, zar ovdje ne vlada demokratija i zar nemamo pravo svi da radimo i oblačino šta želimo?", da bi joj policajac vrlo grubo i prijetećim tonom odgovorio kako "ih je upozorio i kako moraju napustiti plažu odmah".

- Tražila sam im da mi daju neki nalog, na osnovu čega traže da izađemo. Rekli su da "nema nikakvog naloga i odmah moramo napustiti" - kaže ova Sarajka.

Žene su potom sa plaže otišle do mjesta gdje je bilo parkirano policijsko vozilo.

- Bila je patrola, četiri policajca. Pitala sam: "Molim vas, šta ovo treba da znači? Želim nalog, da mi neko da napismeno zbog čega moramo da napustimo? Jedan od njih mi je rekao: "Pogledajte na šta ličite! Idite tamo negdje, negdje drugo" - priča naša sagovornica.

Kako kaže, na ponovno pitanje: "Zar ovo nije Bosna i Hercegovina? Kakva vam je to oznaka na uniformama?" dobila je odgovor: "Ma, kakva Bosna i Hercegovina!"

-
Rekla sam da mi nismo htjele svoj novac da trošimo negdje drugo, mi smo htjele da u BiH ostavimo svoj novac, došle smo na ljetovanje, na godišnji odmor i vi nas tjerate, istjerujete. Kazala sam da idem u MUP i da tražim nalog, da bi mi rekli "Slobodno idite, kakva Bosna i Hercegovina" - kaže ova žena, kojoj, kako nam je rekla nije preostalo ništa drugo, već da se sa kćerkama okrene i ode.

https://faktor.ba/vijest/policija-u-neumu-ene-u-burkiniju-otjerala-s-plae-303837
Pa normalno.

Nek podje u b luku na bazen takva...

Ovim odgovorom policajca, ma kakva Bosna i Hercegovina.... Sve jasno!!!

Idi slobodno se žali policiji u neumu, pocesace se po du. petu...

Ovo pokazuje pravo stanje, komšija na aparatima....

Saće on u neum u carsafu... Pa će ga vrate izguzvanog....

Back