Srbi 3000 godina p.n.e.

Da li verujete u teoriju o poreklu Srba iz Indije ?

• Ukupno glasova
    53
  • Anketa je zatvorena .
Ima li iko ko veruje da smo starosedeoci Balkana?
Neko na koga nisu uticala propagande od strane zapada i komunistickog rezima?
Citao sam da su zaista pronadjene i potvrdjena verodostojnost nekih plocica ili sta su vec iz davne proslosti na pisane na Vincanskom pismu,koje je veoma slicno nasem danasnjem pismu. Potvrdjeno je da je to staro 6000 godina, te da je samo Vincansko pismo najstarije pismo sveta. Uglavnom, brojne su teorije...samo moje pitanje je bilo da li neko veruje u to da smo mi, Srbi,starosedeoci Balkana? Da smo mi kolevka ove kvazi-evropske civilizacije a ne Grci i Rimljani....

P.S. Za sve koji misle da je ovo jos jedna od promocija Srba kao "Naroda Bozijeg" , kome niko nista ne sme, ( nakon cega ide smeh i mucno prisecanje na proslost), recu samo da je verodostojnost starosti Vincanskog pisma potvrdila grupa holandskih naucnika,koji nemaju veze sa Srbima...toliko o tome....

crow:
ma jok
8)
srbi su jedno od slovenskih plemena
doshlo sa seobom
asimilovalo shta je moglo
i, kao i bugari
imalo tu srecu da dobije autokefalnu crkvu
kao osnovu za formiranje nacionalnog ideentiteta u 19 veku 8)

!

TI SI DVO U STVARI NE DVO NEGO TROSTRUKA LICNOST

ETO KAKO SE PONASA CROW KADA SE IZGUBI ZLOCA (EVIL SPIRIT) IZ NJEGA..

:)

GDE NESTADOSHE TVOJI SARMATI
ILI JE OVO BILA SAMO IRONIJA NA TEBI SVOJSTVEN NACHIN...

crow:
eeeeeeeee
a jel neko chuo za Nishku istorijsku shkolu
bio jedan ludak na TVu
pre 7-8 god

kakve se on gluposti nalupao

prichao je da su piramide
nedostajale bozanskoj porodici pored nila zbog "zal za domivinu"
pa iskopirale Suvu planinu (planinske vrhove)
a sfinga je Ostrovichka visoravan
kaze, kad povuchesh meridijane
poklapaju se ;)

ALI ZATO VERUJES SVIM GLUPOSTIMA SA NG, DISCOVERYJA ILI HC-A

POSLE SE CHUDISH SHTO NEMA PARA U TVOM SELU...

PA NARAVNO DA SE ZNA DA SU TO GLUPOSTI
ALI TERBA MALO BITI PROMUCURAN...
DEBELI AMERICKI TURISTI SE PALE NA RAZLICITE GLUPOSTI...
JOS UBACIS PIROTSKO JAGNJE...OHO HO..
SENDVICH "HOT-JAGNJE" + PIVO + PALANACKE PIRAMIDE...
+ KELTSKA CRKVA IZ 2006. GODINE ...UUUUUU....NJAMI...

$$$$$

Vojvoda_Vuk:
Ima li iko ko veruje da smo starosedeoci Balkana?
Neko na koga nisu uticala propagande od strane zapada i komunistickog rezima?
Citao sam da su zaista pronadjene i potvrdjena verodostojnost nekih plocica ili sta su vec iz davne proslosti na pisane na Vincanskom pismu,koje je veoma slicno nasem danasnjem pismu. Potvrdjeno je da je to staro 6000 godina, te da je samo Vincansko pismo najstarije pismo sveta. Uglavnom, brojne su teorije...samo moje pitanje je bilo da li neko veruje u to da smo mi, Srbi,starosedeoci Balkana? Da smo mi kolevka ove kvazi-evropske civilizacije a ne Grci i Rimljani....

P.S. Za sve koji misle da je ovo jos jedna od promocija Srba kao "Naroda Bozijeg" , kome niko nista ne sme, ( nakon cega ide smeh i mucno prisecanje na proslost), recu samo da je verodostojnost starosti Vincanskog pisma potvrdila grupa holandskih naucnika,koji nemaju veze sa Srbima...toliko o tome....

samo mi odgovori na jedno
pitanje
zashto nam je jezik najslichniji cheshkom, a ne rumunskom ili italijanskom
ako smo ovde pre rimljana i ako seobe nije bilo???

lj_950:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Onda, ne daj! Neke kamiondžije već krenule preko Rumunije i Bugarske...

ma nek idu ;)
srecan im put

imamo mi druge perspektive razvoja
samo shto nam fale ljudi :(

ima oko 15000 stanovnika
al neznam dal ima 15 ljudi :(

strashno!!!

sve shto je vredelo,
zbrisalo na vreme

sva sreca, i dosta shljama je otishlo 8)

mada josh ima za izvoz... :( uglavnom shljama.

Ma mozda i imamo veze sa tim ljudima koji su ziveli ovde pre 6000god ali mi smo i sloveni i ti ljudi i vlasi i kelti i tracani i iliri sve to izmesano jer se narod mesao i ovo sto smo sada je rezultat tih mesanja a da ne zaboravim pogledajte mentalitet pa isti smo turci sve sto je moglo smo povukli od njih.Naravno toga se netreba stideti jer sve sto su razni osvajaci donosili nije uvek bilo lose .

Da vidiš,prvi put čujem za to poreklo iz Indije.
Ipak,mislim da je to besmislica.Treba prvo uzeti u obzir ko su Srbi i kada su se tako počeli nazivati.Mogao je doći neki tamo Indus i naseliti se ovde i uzeti srpsku mladu i prihvatiti srpsko državljanstvo. :razz:
Šalu na stranu!Ja lično verujem da mi nikada nismo bili čistokrvna nacija.mene je dugo ta tema golicala.na neki način sam zaključio da su Srbi potekli od južnih Slovena koji su se posle nadiranja na Vizantiju malo sparili sa njima, pa malo sa Avarskim plemenima da bi na kraju tu došli Kelti i sasvim se stopili sa nama.Mi ti dodjemo ko neki mešanci.
Možda ima neke logike u ovome.
Zar ne ?

Hellen:
:shock: :shock: :shock:

WOW!
''Усавршен'' језик??? (Шта ли му то дође?:roll: )
''Изграђен'' друштвени поредак? (Који?:roll: )
''Развијен'' смисао за државу? (Шта ли то значи?:roll: )
''Два-три царства''?..:roll: ... Отприлике, одока два-три комада?

Шо волееем ове SF теме! :lol:

Ove teorije imaju istu potporu kao i zvanicne teorije. Mnogi strucnjaci opravdano kritikuju prve vizantijske spise o Srbima i njihovom uredjenju kao posledicu ogorcenja vizantinaca na neprijatelje koji su im preuzeli teritoriju. Ovo se narocito odnosi na tekst Konstantina Porfirogenita

kaai79:
Ma mozda i imamo veze sa tim ljudima koji su ziveli ovde pre 6000god ali mi smo i sloveni i ti ljudi i vlasi i kelti i tracani i iliri sve to izmesano jer se narod mesao i ovo sto smo sada je rezultat tih mesanja a da ne zaboravim pogledajte mentalitet pa isti smo turci sve sto je moglo smo povukli od njih.Naravno toga se netreba stideti jer sve sto su razni osvajaci donosili nije uvek bilo lose .

A sta smo to povukli od Turaka.

Severus:
Hrvat Racki, Rus Nestor i Poljak Surovjecki potvrdili su da su Srbi, Vendi, prastanovnici Evrope od pocetka istorijske ere. Ne zna se sa sigurnoscu koliko hiljada godina su postojali u Indiji pre seoba, a na danasnjim terenima su preko tri hiljade godina. Ceh Dalimil je pisao: "Srbi su dosli iz Azije, nastanili su Balkansko poluostrvo uz more pa sve do Rima". Safarik cak nalazi Srbe u nasim krajevima pre pet hiljada godina, znaci tri hiljade godina pre Hristova rodjenja. On kaze da su Srbi u ove krajeve dosli 1600 godina pre pojave Srba u Severnoj Evropi, a Mavro Orbini kaze da su dosli iz Skandinavije 1460 godina pre Hristova rodjenja.

Pre tri hiljade godina, hiljadu godina pre Hrista, grana prastarog srpskog stabla iz Indije koja se uputila ka jugu naselila je danasnje predele Austrije, Kranjske, Hrvatske, Slovenije i Ugarske, gde su osnovali Panonsku Srbiju. Od Srba u Bojci jedno pleme nazvano, Spori ili Anti, seleci se proslo je pored Karpata i naselilo Daciju. Kasnije su presli Dunav i naselili Srem, Slavoniju, Hrvatsku do Siska, Podravinu i Zapadnu Ugarsku do Komornog, a na jug do Titela (danasnje teritorije). Panonija se delila na gornju i donju Meziju (grcki i rimski naziv za deo Srbije od Drine do Crnog mora), a Dacija prostirala od Tise do Crnoga mora, juzne Ugarske, Banata i Rumunije. Zatim su naselili predele sadasnje Srbije. Prema tome, Srbi u danasnjoj postojbini nisu samo od sedmoga veka nove ere, vec od davno pre Hristovog rodjenja. To je rekapitulirao istoricar Stojan Boskovic u svojoj "Istoriji sveta" rekavsi: "Po starini vremena na prvo mesto dolaze Srbi ili Anti, koji su tu stanovali davno pre rodjenja Hristovog i Sloveni u ovim krajevima su starosedeoci".
...ima još...
:smile:

Šta mislite ???

bwahahah.jpg

Wilkołak:
Mentalitet, bato! Po mentalitetu smo veci Turci od Turaka!

OPREM DOBRO!

Да смо већи Турци од Турака, требали би веровати у BOZKURT и у ТУРАНСТВО.

Веома су привлачни појмови.

Него нисмо, ни у нарави......... ;)

Да се расправљало о десет пута већем временском размаку,
можда би разумео Ваш напад
на Србску Прошлост.........

Препоручујем усташке странице да нагрдите
на још оштрији начин Србско Име.

Са Србима се све може, свашта се "радило".....видело се у свим ратовима.
Ваше понашање је ништа мање него расистичко.
Примере на које псовати, блатити и понижавати Србе, имате на претек.....

Напред: има јоштер Живих Срба.

Back