" СРАМНА НАГРАДА ЗА БАБА ВЕШТИЦУ! Медлин Олбрајт одликована за „одбрану слободе“ 20.

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.537
" СРАМНА НАГРАДА ЗА БАБА ВЕШТИЦУ! Медлин Олбрајт одликована за „одбрану слободе“
20.06.2018 Фокус 3 Свет Планета

Про-НАТО Атлантски савет намерава да бившу америчку секретарку Медлин Олбрајт номинује за награду Фридом (Слобода), преноси РТ.

Medlin_Olbrajt_Jutjub.jpg

Награда Фридом одликује појединце који „бране слободу и раде на побољшању услова за остваривање слободе широм света“, и биће додељена у Берлину крајем ове недеље.

„Олбрајт ће бити одликована због њеног примера у доприносу решавања највећих изазова широм света“, наводи се на сајту Атлантског савета.

Ова одлука међутим, није дочекана без приговора јавности, с обзиром је Олбрајт у свету позната по томе што је подржавала и бранила америчке санкције на Ирак због чега је у овој земљи умрло више од пола милиона деце.

У свом чувеном интервјуу из 1996. године, упитана да ли су санкције биле вриједне смрти деце, она је оклевања одговорила:

„Да, биле су вредне тога“.

Поред ње, награду ће добити деветогодишња твитер активисткиња Наба Алабед, коју су родитељи злоупотребили како би пропагирали сиријску проратну „опозицију“

Бана је, наводи РТ, твитовала поруке у којима се залагала за америчку интервенцију у Сирији, од своје седме године.

Чудно је ипак било, да су њени твитови написани на савршеном енглеском језику. Њен чувени твит је „да је боље бити и земља трећег света него допустити Русији и Асаду холокауст у Алепу“.

Руске снаге ослободиле су сиријски град Алепо након скоро шест година рата. То је била прва велика победа над Исламском државом.

Прочитајте ОВДЕ да ли је ЕУ спремила свилен гајта за Србију због кинеског Пута свиле."...

http://www.pravda.rs/2018/6/20/sram...medlin-olbrajt-odlikovana-za-odbranu-slobode/

:think:

Gde se dede ona Merika do kasnih `80 - tih i njeni "holivudski borci za slobodu Sveta" ...?

Ako se neke pojave u svetu mogu opisati kao sinusoida , onda je lako doci do zakljucka da je Merika polako , ali intenzivno , krenula "put Juga" ili kako oni vole da se izraze "na 6 sati" ...

Sinusoida.jpg

Ne znam šta je čudno...sloboda je jedna od novih svetskih ideologija.

Sve ideologije su se širile na rekama leševa i prolivene krvi. Ljudi su nagrađivani za učešće u španskom građanskom ratu 1936-39, za učešće u Vijetnamu i Koreji, itd...revolucije bez ispaljenih metaka su vrlo retka i gotovo neviđena stvar (a i kada se dese, ako zaista jesu revolucije, u miru napune korita leševima).

Odavanje počasti gospođi Olbrajt ne treba nikoga ni na koji način da čuti, niti da podiže obrve...

mi smo krivi sto smo se postavili na pogresnoj strani

tj milosevic nas je gurnuo na tu stranu protivnika civilizacijskog napretka

i sad nema cudjenja , sem cudjenja sto mi jos ne kapiramo i sto se jos cudimo.

Противници цивилизацијског напретка!? И демони прерушени у бабе који предводе тај напредак!?

Баба звана Смрт је у потпуности заслужила награду.

Није питала за цену да би у неке крајеве донела оно што она сматра слободом.

Ne znam šta je čudno...sloboda je jedna od novih svetskih ideologija.

Sve ideologije su se širile na rekama leševa i prolivene krvi. Ljudi su nagrađivani za učešće u španskom građanskom ratu 1936-39, za učešće u Vijetnamu i Koreji, itd...revolucije bez ispaljenih metaka su vrlo retka i gotovo neviđena stvar (a i kada se dese, ako zaista jesu revolucije, u miru napune korita leševima).

Odavanje počasti gospođi Olbrajt ne treba nikoga ni na koji način da čuti, niti da podiže obrve...

Hoces li time da kazes da ne treba ustati protiv nepravde i diktature, da treba trpjeti ponizenja, mucenja i neslobodu?
Da su svi poginuli u svim ratovima isti?
Da nema razlike izmedju Dobra i Zla?
Da su i Srbi, izginuli u jasenovackom logoru, tebi isti kao i Hrvati pobijeni kod Blaburga?

Баба звана Смрт је у потпуности заслужила награду.

Није питала за цену да би у неке крајеве донела оно што она сматра слободом.

Ови рептили стварно живе као корњаче са Галапагоса

mi smo krivi sto smo se postavili na pogresnoj strani

tj milosevic nas je gurnuo na tu stranu protivnika civilizacijskog napretka

i sad nema cudjenja , sem cudjenja sto mi jos ne kapiramo i sto se jos cudimo.

И ти си цудан...:huh:
Цудис се што се сви ми цудимо и са цудзењем што се нико не цуди да је несто сто је лосе у колевци демократије - ин...:think:

Ти то глат прихватас без цудзења...:confused: ( :lol: )

Hoces li time da kazes da ne treba ustati protiv nepravde i diktature, da treba trpjeti ponizenja, mucenja i neslobodu?
Da su svi poginuli u svim ratovima isti?
Da nema razlike izmedju Dobra i Zla?
Da su i Srbi, izginuli u jasenovackom logoru, tebi isti kao i Hrvati pobijeni kod Blaburga?

U zavisnosti od toga kakvih je moralnih nazora, očekivanja, pojedinačnih mogućnosti, itd...čovek će ustati protiv diktature i sl. odnosno onoga što percipira kao nepravdu. Ne znam kako si izveo zaključak iz mog pisanja da ne treba; samo sam rekao da su revolucije krvave, a što je istorijska činjenica.

Bilo Napoleonovim osvajanjima, bilo socijalističkim revolucijama ili američkim bombama, vojne sile su uvek širile svoje ideologije njenom upotrebom (ili pretnjom upotrebe). Reći to nije nikakva relativizacija (naravno da postoje razlike između ideja, konteksta, posledica...svaki događaj je specifini slučaj za sebe), već objektivna konstatacija.

Poslednja izmena:
U zavisnosti od toga kakvih je moralnih nazora, očekivanja, pojedinačnih mogućnosti, itd...čovek će ustati protiv diktature i sl. odnosno onoga što percipira kao nepravdu. Ne znam kako si izveo zaključak iz mog pisanja da ne treba; samo sam rekao da su revolucije krvave, a što je istorijska činjenica.

Mozda sam izvukla pogresan zakljucak!
Pozdrav!

Mozda sam izvukla pogresan zakljucak!
Pozdrav!

E sad...sto se tice dobra i zla...naravno da to postoji. I to ne samo jedno, vec mnogo njih, zato sto xa scakog coveka nije isto. Za nekog ko se bori u Isisu, recimo, dosta je drugacije neko za tebe, verujem.

Back