Squid Game – utisci, kraj, nastavak?

canavaro

Domaćin
Poruka
4.545
čudno mi je da do sada nije bilo konkretne teme o Squid Game. pretraživao sam forum i naišao na onu “Stiže druga sezona najgledanije Netfliksove serije”, ali iz naslova se ne zna da je reč baš o Squid Game. ima i nešto komentara u temi o serijama, ali nigde diskusije baš o ovoj seriji?
nedavno je izašla 3. sezona, pa je tema ponovo u fokusu. ja sam odgledao sve tri sezone i to skoro jednu za drugom, jer sam tek negde pocetkom ove god. gledao 1 sezonu (iako je izasla jos 2021), pa onda odmah i drugu i sad pre neki dan trecu. meni je sve u svemu OK, ima dobru ideju, zanimljivu atmosferu i odličnu produkciju. kraj mi je bio sasvim u redu, iako vidim da su mnogi razočarani. meni deluje da je ispalo logično i u skladu s tonom serije.

jeste li gledali? kako vam se svidelo?
koji likovi su vam bili zanimljivi?

u poslednjoj scene u 3. sezoni ostavljaju prostora da bi možda mogla da se desi i 4. sezona.
iako je definivan stav Netflixa da je serija zavrsena, šta mislite, da li je ovo stvarno kraj-kraj, ili je ostavljeno namerno otvoreno?

Squid_Game_2021_vector_logo.svg

ne znam na koju konkretno mislis?
prva igra je bila ista kao u 1. sezononi
druga je bila ona kombinovana gde su igrali u timovima
i treca je bila ova:
meni je to jedna od boljih ;)
ta druga igra pentatlon mi je bezveze, a ta nakon nje je tek sranjcuga, dakle trazis ljude koji ce sa tobom da jurcaju u neke obojene sobe... u poredjenju sa vucenjem konopca, onim rezbarenjem keksa i staklenim mostom iz prve sezone znatno su mi gore

drugu sezonu nisam mogao do kraja koliko su igre bile glupe i nemastovite... i prica je prilicno naivna i neuverljiva
Posve sam drukčijeg mišljenja. Držim da su igre uglavnom maštovite, iako, naravno, ima i glupih ali i dosta jezivih i napetih.
Priča, pak, jeste naivna ali bože moj, bitno da drži pažnju. Ima dosta i komičnih likova, mada Japanci su komični sami po sebi.

Kraj je očajan i besmislen jer glavni lik nije ništa postigao. Takođe, ne može se smatrati herojem jer je bio voljan da rizikuje život one bebe tako što je odbio da ubije one psihopate koji su nameravali da ubiju nju i njega u poslednjoj epizodi.

Srdačan pozdrav.

Back