Moonie13

Početnik
Poruka
5
Pozdrav, trenutno sam počela da učim o bazama podataka. Pišem kod preko Android Studio programa..... Naišla sam na jedan zadatak ali ga ne znam rješiti.
Zadatak glasi:
Kreirati SQLite bazu podataka Logovanje. Napraviti jednu tabelu Korisnik koja će čuvati podatke o korisnicima. Tabela treba da ima kolone: ID, korisnicko_ime i sifra.

Prilikom pokretanja Android aplikacije otvara se forma sa dva tekstualna polja, za unos korisničkog imena i šifre, i jednim dugmetom. Klikom na dugme proverava se da li uneta kombinacija korisničkog imena i šifre već postoji u bazi.

Ako postoji, kreirati Toast poruku o uspešnom logovanju, a ako ne postoji, preusmeriti korisnika na novu stranicu, koja će sadržati formu za registraciju, gde će korisnik sam moći da unese novo korisničko ime i šifru u bazu Logovanje.

Kolona ID će biti primarni ključ i potrebno je da se za svaki novi unos podataka u tabelu automatski uvećava za 1.

Ako se neko već susretao s ovakvim tipom zadatka dobro bi mi došlo..
Hvala unaprijed.
 

bmaxa

Elita
Poruka
19.174
Znaci Uzmi sqlite pa vezbaj bez android studia. Ako ne znas sta su baze evo tutorijala: https://www.w3schools.com/sql/
Sto se tice ostalog za onog ko ne zna o cemu se radi je spansko selo i ako ne znas o cemu se radi
potreban je kurs od 6 meseci. A da bi shvatila principe po kom funkcionise GUI potrebne su godine.
No eto ja nemam android studio da ti pomognem.
Dakle prvo nauci bazu, kad to dobro savladas predji na konkretan GUI.
 

Moonie13

Početnik
Poruka
5
Znaci Uzmi sqlite pa vezbaj bez android studia. Ako ne znas sta su baze evo tutorijala: https://www.w3schools.com/sql/
Sto se tice ostalog za onog ko ne zna o cemu se radi je spansko selo i ako ne znas o cemu se radi
potreban je kurs od 6 meseci. A da bi shvatila principe po kom funkcionise GUI potrebne su godine.
No eto ja nemam android studio da ti pomognem.
Dakle prvo nauci bazu, kad to dobro savladas predji na konkretan GUI.
Hvala, skontala sam zadatak... :D
 

tab503

Ministar foruma
Administrator
Poruka
81.984
uci sql
nije tezak
onda nauci osnove jave ili kotlina
tek tad mozes da predjes na android studio.
u principu ces preko jednog uputstva skapirati kako da povezes bazu sa lejautom androida ali ako ne znas sql komande neces moci nista da uradis.
sto se tice toast komande ona je laka u jednom redu se pise i to je ono sto ti iskoci na par sekundi
zavisi da li ga ubacujes u aktivnost ili fragmente
otprilike ovako ide za aktivnost (ovo je kod u kotlinu)
Toast.makeText(applicationContext,"pod navodnike stavis tekst koji zelis da ti iskoci", Toast.LENGTH_LONG).show()
ako ide u fragmente
Toast.makeText(activity, "stavis tekst", Toast.LENGTH_LONG).show()

mozes i LENGTH_SHORT ako hoces da ti krace vreme iskace obavestenje ali ja preferiram long jer mi je short previse kratko
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.