Spustanje kriterijuma kao uslov za srecu

ali u danasnje vreme ne mozes da koristis pusku u te svrhe (ili u bilo koje svrhe) pa je s tim svo to mastanje samo jos jedan vid kompulzije :lol:

ali ono sto hocu da kazem to je da, ako bih bio u mogucnosti, znaci ako ne bi bilo mujre koja bi me nakon toga smarala, onda bih bez razmisljanja ubio svakog kompulzivnog idiota. ne bih se ustrucavao, hocu reci, ne bi postojao moral koji bi mogao da me spreci.

мало надовезивање...зато за време ратног стања апсолутно не важе иста правила као за време мира, и сви виде покоље и ужасе зачуђени. и испливавају на површину сва маштања која тад постају дозвољена :)
и тада из прикрајка и другог плана, као у миру маштања, ирањају морал, хуманост и доброта човечија. што је истинска једина вредност.

Covek koji ima previsoke kriterijume ne moze sebi da nadje stan, zenu, auto, cipele, rucak, ideju... srecu.
Sve sto nadje je nedovoljno dobro, nedovoljno udobno, nedovoljno lepo.
Ali,
ako spusti kriterijum, objektivno nece promeniti svet, ali ce ipak uciniti da sve izgleda drugacije.
Svake cipele ce mu biti udobne, svaka plata dovoljna,
svaki stan prostran, svaki cvet mirisan, svaki dan uspesan...

Svaka zena lepa.

Kada prepoznas lepotu i naucis da uzivas u njoj, na korak si od istinske srece.

Da li robujemo visokim kriterijumima? Da li smo ih uopste mi postavili, ili smo iskopirali neciji "opsti" kriterijum?

nemoguce je spustiti kriterijume u cilju postizanja srece
nema iskrenosti u tome
bices srecan samo za tudje ochi onda, ne iznutra
ne biras cipele prema osetljivosti tudjeg stopala, niti coveka/zenu prema tudjem osecaju, no prema svome
ko koga laze onda?

Covek koji ima previsoke kriterijume ne moze sebi da nadje stan, zenu, auto, cipele, rucak, ideju... srecu.
Sve sto nadje je nedovoljno dobro, nedovoljno udobno, nedovoljno lepo.
Ali,
ako spusti kriterijum, objektivno nece promeniti svet, ali ce ipak uciniti da sve izgleda drugacije.
Svake cipele ce mu biti udobne, svaka plata dovoljna,
svaki stan prostran, svaki cvet mirisan, svaki dan uspesan...

Svaka zena lepa.

Kada prepoznas lepotu i naucis da uzivas u njoj, na korak si od istinske srece.

Da li robujemo visokim kriterijumima? Da li smo ih uopste mi postavili, ili smo iskopirali neciji "opsti" kriterijum?

Ja bih bio jako loš sudija jer sam sklon da menjam kriterijume prema ličnosti!
Što se tiče prema stvarima i pojavama koje upotrebljavam...Tja-mislim da je
preterana skromnost bez veze,ali i obrnuto...Pratim svoja čula i nedam da sebe lažem...
I dan danas ne volim kavijar i šampanjirano vino,ali zato pivkane,bajadere,Rafaelo ,krempita,
šampita i sl.:zjede::pivce::srecan:

pa kompulzija je zarazna bolest. mos ti da budes covek sa najsnaznijom voljom na svetu ali ako si okruzen gomilom kompulzivnih idiota postaces i ti sam kompulzivan. zato mora da radi puska.

meni smetaju nekompulzivni, kako da ih se resim?
a sto si odvratan nekako
a to sto mislis da si bolji od nekih drugih ti pomaze?

Poslednja izmena:

Back