SPS u kapitalistickim redovima

• Začetnik teme Začetnik teme SSSR_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li se levicari okrecu posle ovoga novoj socijalistickoj/komunistickoj partiji?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

SSSR_

Ističe se
Poruka
2.056
Mislim da je svima jasno kuda ide SPS.Od prakticno jedne kakve-takve socijalisticke partije u Srbiji,koja je bar malo sledila ideju socijalne pravde,okrenul su se kapitalizmu i neo-liberalnoj ekonomiji.Pitanje je da li ce ih biraci kazniti i okrenuti se novoj levicarskoj partiji - MOZDA CAK I RADIKALNO KOMUNISTICKOJ...ostaje otvoreno.

Vidi sto ste optereceni. Ne mogu da verujem da vas ovoliko boli silazak sa vlasti. Ali za temu, socijalisti nikada nisu bili socijalisti. Oni su imali drugu ideologiju...

Bili su socijalisti...mozda vise socijal-demokrate.Posle raspada YUG transformacija u SPS je prvi korak ka urusavanju ideoloske prepoznatljivosti.Problem je u tome sto su DS i neki drugi socijalizam/komunizam napustili jos ranije - pre 90-ih...Tacnije - krajem 80-ih!

Mislim - o čemu govorimo?
Lako je Dačiću da govori o socijalnoj pravdi okružen sa 5 telohranitelja,u vili na Dedinju.Ali,čak i da zanemarimo to - sam Vulin je rekao da su se za vreme njihove vladavine obogatili Karić i Mišković i mnogi drugi.

Njihov ideal je kapital,kao i ostalima.
Drugo ime,ali priča ostaje ista.

Bili su socijalisti...mozda vise socijal-demokrate.Posle raspada YUG transformacija u SPS je prvi korak ka urusavanju ideoloske prepoznatljivosti.Problem je u tome sto su DS i neki drugi socijalizam/komunizam napustili jos ranije - pre 90-ih...Tacnije - krajem 80-ih!

Да ли имаш и да ли знаш ПРОГРАМ, ПЛАН и ЗАДАТКЕ СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ чији је члан ДС а гура се и СПС ??? То ме веома интересује, нигде нисам успео да пронађем ЊИХОВЕ ПРОГРАМЕ и ПЛАНОВЕ РАДА... наравно, на српском језику...???

SPS nikad nije bila stranka okrenuta levim idejama,SPS je stranka koja je utemeljena na nacionalizmu i sovinizmu,a predstavljala se kao stranka levih ideja i tako je mazala oci svojim biracima koji su pre svega levo orijentisani.Mislim da je sad pravo vreme da svi koji su za ideje socijalizma da se okrenu drugim marksistickim partijama jer su "socijalisti"vise puta p[okazali da su u stvari veliki nacionalisti i da su vise puta izdavali ideju koju su navodno zastupali.A Internacionala nije ono sto je nekad bila,nalazi se u rukama liberalnog kapitalizma i mislim da je ovo pocetak kraja SPS.I mislim da je pravo vreme da se na politickoj sceni srbije pojavi partija marksisticke orijentacije.

Да ли имаш и да ли знаш ПРОГРАМ, ПЛАН и ЗАДАТКЕ СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ чији је члан ДС а гура се и СПС ??? То ме веома интересује, нигде нисам успео да пронађем ЊИХОВЕ ПРОГРАМЕ и ПЛАНОВЕ РАДА... наравно, на српском језику...???
Potrazicu na wikipediji i gledacu da prevedem.Ima tamo 100 % o svakoj internacionali.Ukratko upoznat sam sa delovanjem te internacionale koja je programski socijal-demokratska i povodi se za privatnom imovinom pre svega.To je internacionala koja je najbliza liberalno-kapitalistickoj,a trebala bi navodno da predstavlja levicu u kapitalizmu.To naravno ne moze da postoji,jer levica bez drustvene svojine nije levica vec naj obicniji produkt reakcionarnog delovanja i zamazivanja oci narodu.Dokaz tome su postulati trzisne ekonomije koje su takvi "levicari" prihvatili...

Skaradno i bolesno...:hahaha:

Nije tacno.Cavezova partija je socijalisticka,"Die Linke" u Nemackoj je socijalisticka,a predvodi je Oskar Lafonten koji se zalaze za drustvenu imovinu.O tome je Pecat pisao kako je Lafonten zbog toga na udaru svih partija,mada mu popularnost sada dostize 20 %...:worth:

Hugo Cavez je cisti demagog koji kontrolise sve puteve novca u Venecueli a svojoj bivsoj zeni sa kojom se razveo placa 100 000 Dolara mesecno.
Lafonten je do sada promenio dosta kosulja u crvenoj kombinaciji.

Back